Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
von Špilberk
Uživatel

Re: Linkové vedení

Příspěvek od von Špilberk » 08.4.2016 11:53

MOp píše:omezeni spoju na Praze 6, cehoz se dosahlo jen v nekterych variantach s dodatkem, ze podryvaji ekonomickou aktivitu pripravovaneho prodlouzeni na Sidliste Dedina.
No jo no, jenže než bude TT na Dědinu, tak budou ještě 3 změny LV. 8-)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 08.4.2016 11:29

Nelze se zavdecit vsem. Pro mne prinasi vsechny navrhy zhorseni, tudiz ja jsem jednoznacne za variantu beze zmen. Navic hlavnim smyslem melo byt omezeni spoju na Praze 6, cehoz se dosahlo jen v nekterych variantach s dodatkem, ze podryvaji ekonomickou aktivitu pripravovaneho prodlouzeni na Sidliste Dedina.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 08.4.2016 10:54

Bobik píše:Jo, začínám mít stejnej pocit. Současný link. vedení je blbý, ale lidi si na něj už nějak zvykli, lepší to nebude, návrat před 9/2012 bohužel nehrozí a všechno ostatní mi přijde horší. Pokud se mi někde třeba líbí vedení linek, nelíbí se mi zase intervaly a tak všelijak.
Netušil jsem, že to někdy řeknu, ale začíná se mi docela líbit ten metrolinkovej (modrej?). Což o to, na papíře to vypadá jednoduše, přehledně, jenže při zkušenostech s reálným provozem v Praze - :smt093. To nemůže nikdy fungovat. A nějakej zásah do "systému", aby to fungovat mohlo, evidentně nehrozí.
No já si myslím, že vhodným zkombinováním těch mírných změn a změn příležitosti by mohlo vzniknout něco pozitivního i když jak zde bylo již napsáno co se peněz týká "kde nic není ani smrt nebere".

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 08.4.2016 10:51

Tak už to tady máme oficiálně i s mapkami, vysvětlivkami a hlavně souhrny PRO a PROTI:

http://www.ropid.cz/tramvaje2016/

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 08.4.2016 8:34

Jo, začínám mít stejnej pocit. Současný link. vedení je blbý, ale lidi si na něj už nějak zvykli, lepší to nebude, návrat před 9/2012 bohužel nehrozí a všechno ostatní mi přijde horší. Pokud se mi někde třeba líbí vedení linek, nelíbí se mi zase intervaly a tak všelijak.
Netušil jsem, že to někdy řeknu, ale začíná se mi docela líbit ten metrolinkovej (modrej?). Což o to, na papíře to vypadá jednoduše, přehledně, jenže při zkušenostech s reálným provozem v Praze - :smt093. To nemůže nikdy fungovat. A nějakej zásah do "systému", aby to fungovat mohlo, evidentně nehrozí.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 08.4.2016 8:23

:shock: no já zírám, další únik. To je přímo epidemie inkontinence. :lol:
K návrhům: nevěřil jsem, že to někdy řeknu, ale nabývám dojmu, že nejlepší by bylo nedělat nic. Hlavně mne zaráží prodloužení intervalu v sedle z 10 na 12 minut. (-X

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 08.4.2016 7:10

9001 - nemyslím, že ve hře je ego MŠ, spíš takový to Háchovo dilema (praštím s tím a přijde tam mnohem horší jouda/nepraštím s tím a historicky se znemožním).
Ostatně sám se několikrát nechat slyšet, že se mu v tom spousta věcí nelíbí a sám by to udělal jinak, ale aby zachoval podmínky zadání (peníze) nemohl jinak.

Já se spíš bojím toho, že se bude opět řešit důsledek (nadávání Ropidu, že to nakreslil blbě) a nikoli příčina (nedání peněz od Magistrátu). Aneb jak se řiká, z hov.a bič neupleteš. A když upleteš, tak si nezapráskáš.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 07.4.2016 21:53

Karosák píše:Metrolinkovy se mi líbí přehledností. Ty mraky čísel nepůsobí lákavě. Ale zase každej si zapamatuje ty svoje 4 hotovo. Krom nás to asi všechno nosí v hlavě málokdo. Ale i ten m- linkový by chtěl trochu lepší podporu infrastruktury a i zde se projevuje omezený budget. V jednoduchosti je síla, ale chtělo by to nějakou zlatku navrch, ať to není jen aroma daleké Vídně :-D
No ten metrolinkový návrh sice nevypadá špatně, akorát mně v něm vadí ta 5 rozdělená na druhé straně na 5A a 5B. To samé je ta 10 na obou koncích či 6 v Nuslích.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 07.4.2016 19:49

Pak je druhá otázka, kterou by asi MŠ nezkousl přes ego.

Prostě s tím prásknout, že s takovým balíkem peněz prostě nic lepší udělat nejde a že pokud se to někomu nelibí tak at si řve na radnici. Ale to je asi politická sebevražda a možná by ho pak v Praze nepustili ani čistit výhybky :lol:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 07.4.2016 19:10

Metrolinkovy se mi líbí přehledností. Ty mraky čísel nepůsobí lákavě. Ale zase každej si zapamatuje ty svoje 4 hotovo. Krom nás to asi všechno nosí v hlavě málokdo. Ale i ten m- linkový by chtěl trochu lepší podporu infrastruktury a i zde se projevuje omezený budget. V jednoduchosti je síla, ale chtělo by to nějakou zlatku navrch, ať to není jen aroma daleké Vídně :-D

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 07.4.2016 18:10

karosak: jezdim denne (vinohrady-centrum) a neni to tak. plna je, ale vlackovani se kona pomerne vyjimecne. horsi to byva(valo) z MA na BH, ale tam jezdim jen sem tam o vikendu, takze nemohu posoudit.

Filip

Příspěvek od Filip » 07.4.2016 18:10

Z těch návrhů je jednoznačně nejlepší "příležitosti". To bych mohl začít zase jezdit MHD. Metrolinky fungují v Německu, nikoliv v Praze.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 07.4.2016 17:37

A ani po dalších 10 letech m22 to nikdo nepochopil. Takže stále jedna narvana a 2 prázdné. Tady je to o plynulosti, preferenci a pravidelnosti...

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 07.4.2016 16:32

ad nove navrhy: neni to spatne, ale to vecne kvedlani je des. a zkouselo se, jak vyjdou proklady? aby na tom cela praha nebyla v podvecer jako nusle, kde jezdi sice oficialne 4 linky, ale vecer do centra relane (intervalove) tak jedna a pul. kazdopadne ocekavam zhorseni tam, kde se podarilo spatnych prokladu zbavit - brevnov, vrsovice, modrany, karlin, liben, korunni, krejcarek apod.

jinak jsem zvedav, jak 22 v nemetro-provedeni odveze v nedeli dopoledne malou stranu k hradu. to bude masakr, protoze obcas nepobira uz ted. to radeji nenechat jezdit z mal. nam. k hradu nic. ale takhle bude 22 nejpreplnovanejsi linkou v praze.

pokud spravne rozumim, je v ostatnich navrzich obsazeno fakticke zachovani M22, ovsem jako pasmovane linky pod oznacenim 22/23. za me primluva za oznaceni vsech spoju cislem 22, protoze jinak bude "22" vzdy plna a druhe cislo prazdne. v dobe provozu posilove 23 tomu tak bylo tez - ani po deseti letech (tusim spravne 1998-2008?) se na tom nic nezmenilo. par lidi na okrajich, kterych se pasmo pri dobihani tramvaje neprijemne dotkne, promine.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 07.4.2016 7:35

No právěže nejede. Když se bavíme o lidech jedoucích z centra, asi nebudu argumentovat těma, co přivezu z NádrHolu, ne? :wink:

Odpovědět