Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
v dpp není 100% řidičů v odborech a nikdy nebude. stačí aby jeden řidič nebyl v odborech a není to 100%.
-
gabuliatko
- Uživatel
Nechci nikoho kritizovat, ale jsem přesvědčen že (minimálně) polovina obyvatel naprosto netuší proč se stávkuje. Na TV nova řeknou že se stávkuje, táta řekne mámo zejtra stávkujou a je to. Stejné složení bude s řidiči DPP. Nějaké vysvětlující kampaně jsou k ničemu, kdo si chce informace najít, tak je má, kdo nechce tak je nemá. Jedna barevná A4 nic neřekne, jsou to výkřiky planých hesel do tmy. Ekonomika státu a chystané reformy se na jednu A4 prostě nevejdou.
Osobně vidím největší problém v hysterii proti těch co stávkovat chtějí proti těm co stávkovat nechtějí. V malém jsme to viděli v Ostravě, kde bylo jasně a srozumitelně definováno za co se stávkuje a přesto Ti co stávkovali bránili těm co nestávkovali ve výkonu své práce. Dále v tom, že se ke stávkujícím přidají Ti, kterým vůbec nejde o stávku, ale o to zařádit si (jak jsme to viděli naposled na Slavii). Z toho co jsem viděl jde spíš o to se zviditelnit, ne stávkovat.
Pokud si odbory myslí, že maj podporu a že to je důležité, ať si vyhlásí generální stávku. Ale to by pak odbory milovaní horníci dostali méně peněz na výplatní pásce. V okamžiku, kdyby jim to došlo, tak jsem přesvědčený, že by bylo po stávce.
PS: V DPP je 100% řidičů v odborech? Ví někdo prosím přesnější číslo?
Osobně vidím největší problém v hysterii proti těch co stávkovat chtějí proti těm co stávkovat nechtějí. V malém jsme to viděli v Ostravě, kde bylo jasně a srozumitelně definováno za co se stávkuje a přesto Ti co stávkovali bránili těm co nestávkovali ve výkonu své práce. Dále v tom, že se ke stávkujícím přidají Ti, kterým vůbec nejde o stávku, ale o to zařádit si (jak jsme to viděli naposled na Slavii). Z toho co jsem viděl jde spíš o to se zviditelnit, ne stávkovat.
Pokud si odbory myslí, že maj podporu a že to je důležité, ať si vyhlásí generální stávku. Ale to by pak odbory milovaní horníci dostali méně peněz na výplatní pásce. V okamžiku, kdyby jim to došlo, tak jsem přesvědčený, že by bylo po stávce.
PS: V DPP je 100% řidičů v odborech? Ví někdo prosím přesnější číslo?
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. A hlavně v situaci, kde mezi zaměstnanci šíří informace hlavně pánové Olejár (cca 10 členů) se Zabloudilem (cca 80 členů), tak to akorát většinu zaměstnanců odradí, protože tihle dva odboráři většinu zaměstnanců iritují.Bobik píše:No, to je právě to, co mi vadí. Amatérismus. A taky to, že mám pocit, jako by nás odboroví předáci považovali za ovce. Prostě nic vědět nepotřebuješ, počkej až se zavelí a jdem, hlavně hodně křič. Že tomu nerozumíš nikoho nezajímá, nad ničím nepřemýšlej, nekecej a pádluj.
Mě tam tedy hrozně chybí ten prvek diskuse taková ta - zprofanovaně řečeno - lidově-masová práce. Ono by se hodně lidí přidalo, jen by to chtělo mít promyšlené, připravené a lidem vysvětlovat. Nevím, ale na ty moje námitky (co jsem tu mj. napsal) mi nikdo nebyl schopen odpovědět, maximálně tak: jo, to je tvůj názor, já ho respektuju. Nic víc. A to jsem člen odborů! Což teprv ostatní, co nejsou. Nemělo by být zájmem odborářů je přesvědčit taky, hlavně je?
Ale asi jsem špatný člen, bo moc přemýšlím a mám svůj rozum, což se zřejmě nehodí.
Osobně nechápu, proč si odbory mezi zaměstnanci neudějají anketu, zda se ke stávce přidají nebo ne (tak to probíhalo pouze v listopadu 2009). Ono by se možná nakonec ukázalo, že by stávka dopadla fiaskem, jak se už několikrát po siláckých řečech odborářů stalo. Toť můj soukromý názor na základě reakcí z mého okolí.
A jak psal Jára, tak od odborů chybí informace směrem ke členům, jak ohlásit stávku, co to přesně pro stávkujícího zaměstnance znamená, o co všechno přijde, ... . Zkrátka chyběla jakákoli komunikace směrem (nejen) ke svým členům. Místo toho se mezi zaměstnanci šířily fámy a naprosté nesmysly.
A co se týče vyhlášení stávky, stávka byla veřejně vyhlášena v pátek v jedenáct hodin. Velká část veřejnosti se to dozvěděla někdy v průběhu odpoledne a už neměla šanci se přeobjednat k lékařům, zrušit pracovní schůzky, zrušit dohodnutá jednání, pohovory, vzít si dovolenou a tak dále. Když se na to podívám selským rozumem, tak to vůči "obyčejným" lidem byla naprostá sviňárna, která zcela popírá heslo (podle mě v pravicové Praze trochu neštastně zvolené) "Stávkujeme i za vás".
-
gabuliatko
- Uživatel
... možná by někdo v dpp mohl aktualizovat web a napsat, že v pondělí vše pojede dle plánu ...
ROPID mne mile překvapil, na svých stránkách uvádí, že se v pondělí pojede podle platných j.ř.
ROPID mne mile překvapil, na svých stránkách uvádí, že se v pondělí pojede podle platných j.ř.
Naposledy upravil(a) gabuliatko dne 12.6.2011 15:11, celkem upraveno 1 x.
-
gabuliatko
- Uživatel
Netuším jak se správně vyhlašuje stávka. Ví to někdo? Možná je jedna věc co zprostředkují média a druhá nějaký oficielní papír u někoho na stole.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dej jsem dokument, kde je podepsán Zavadil a spol. resp. ČMKOS.demon píše:Tak ještě jednou pro tebe, když to x krát nestačilo - stávka BYLA vyhlášena tři dny předem i když dle zákona NEMUSELA !9001 píše:demon: Jak se připravit? Udělat radší více než méně. Posichrovat si vyhlášení stávky těmi třemi dny. To je tak složité?
Podle toho co si dal ty, vyhlásily stávku dopravní odbory pouze DPP. Nikoli odbory v Brně a nebo i další.
Znovu opakuji, kdyby dodrželi 3 dny předem, tak by se odbory soudního rozhodnutí nezalekly.
-
gabuliatko
- Uživatel
úžasná ukázka tunelování veřejného rozpočtu
http://plzen.idnes.cz/ves-na-rokycansku ... -zpravy_pp
http://volby.idnes.cz/komunalni-2010.as ... dlo=559741
Zde je jasná ukázka, jak se to správně má udělat. Myslím, že občané Bujesil mohou stávkovat jak chtějí, ale je jím to *** platný.
http://plzen.idnes.cz/ves-na-rokycansku ... -zpravy_pp
http://volby.idnes.cz/komunalni-2010.as ... dlo=559741
Zde je jasná ukázka, jak se to správně má udělat. Myslím, že občané Bujesil mohou stávkovat jak chtějí, ale je jím to *** platný.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě jednou pro tebe, když to x krát nestačilo - stávka BYLA vyhlášena tři dny předem i když dle zákona NEMUSELA !9001 píše:demon: Jak se připravit? Udělat radší více než méně. Posichrovat si vyhlášení stávky těmi třemi dny. To je tak složité?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
demon: Jak se připravit? Udělat radší více než méně. Posichrovat si vyhlášení stávky těmi třemi dny. To je tak složité?
Ano chci jednání v rámci zákona. Ty snad chceš, aby odbory klesly na úroven vlady? Já se rozhodně nezastávám státu, ale když se někdo topí, tak se musí počítat s tím, že zuby nehty bude bránit
Ano chci jednání v rámci zákona. Ty snad chceš, aby odbory klesly na úroven vlady? Já se rozhodně nezastávám státu, ale když se někdo topí, tak se musí počítat s tím, že zuby nehty bude bránit
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě poraď jak se připravit na podpásovky ?9001 píše:jde o víc a podstatně více a nemůžeš čekat rovný boj a musí počítat s podpásovkami. Jednoznačně tohle prostě nezvládli!!
Uvědomuješ si, že na jednu stranu vyžaduješ ze strany odborů jednání dle práva, na druhou stranu toleruješ protiprávní jednání ze strany státu.
To potom není v lidských silách sladit...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
demon: Nebylo připraveno vůbec nic, kdyby byly připraveni, tak se zítra nehne ani kolo. To je holý fakt.
Ano stávku vyhlásil Odborový stav dopravy pro DPP
Že pak cukli je jejich problém. ČMKOS ji vyhlásila pozdě.
K Ústavě. Ano s tím souhlasím, ale s tímhle museli počítat nebo jsou tak najivní, že si myslí, že když udělají bubu jak píše Bobik ve zprávách z tisku, tak se leknou? Tady jde o víc a podstatně více a nemůžeš čekat rovný boj a musí počítat s podpásovkami. Jednoznačně tohle prostě nezvládli!!
Ano stávku vyhlásil Odborový stav dopravy pro DPP
K Ústavě. Ano s tím souhlasím, ale s tímhle museli počítat nebo jsou tak najivní, že si myslí, že když udělají bubu jak píše Bobik ve zprávách z tisku, tak se leknou? Tady jde o víc a podstatně více a nemůžeš čekat rovný boj a musí počítat s podpásovkami. Jednoznačně tohle prostě nezvládli!!
-
gabuliatko
- Uživatel
To je těžké. Souhlasím, že ten výrok soudu je přinejmenším zvláštní. Ale bohužel úplně stejně zvláštní jsou některé výroky Ústavního soudu nad zákony, které nechává přezkoumávat opozice.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pořád jsi mi neodpověděl co konkrétně nebylo uděláno pečlivě a kdy se stala ze strany odborů chyba.9001 píše:Demon: Tohle není o psovi a holi. Proč třeba lékařské odbory se dokázali připravit na jedničku? Ono by možná dopravákům mělo dojít, že když chtějí dělat takovouhle akci, tak to není o tom, že se dohodnou za hodinu a pak to vytroubí na tiskovce. To jsou hodiny a hodiny příprav. Kdyby na to šli pečlivě, tak se Kalousek klidně mohl ukousat podávat si deset oznámení a stejně by nic nezmohl. O tohle mi celou dobu jdeProstě podcenili nepřítele.
Časový harmonogram klidně vynech, tady jasně víme, že stávka byla vyhlášena včas, byť se na ní ani třídenní vyhlašovací lhůta nevztahovala, jelikož nebyla vyhlášena dle zákona o KV...
Trestní oznámení může v právním státě podat kdokoliv na kohokoliv (někdy, a ne zrovna v tomto případě, říkám bohužel), jen by pak soudce nižších instancí v právním státě měl postupovat dle zákona a ne proti němu, navíc přímo proti judikatuře NS a ÚS, to se pak těžko můžem považovat za právní stát, pokud ani soud nerespektuje zákon...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano mám úplně stejný názor!!! Je pěkné, že můj pracovní mail je plný informací ohledně stávky. Ale když přijdu do vestibulu stanice, kde stejnou informaci rozdavá na KŘÍDOVÉM papíře nějaký student cestujicím, tak si o tom myslím své. Proč mě místo tohoto nemůže do mailu přijít informace, že v případě kdy se chcete přidat ke stávce ze zákona a KS vyplívá toto,toto a toto. Když si vezmu, že stávkovat bude provoz tak to stačí napsat u naší jednotky pro cca 700 lidí staničního personálu,300 strojvedoucích a zbytek si z toho bud něco vezme nebo i jim například máme cca 150 eskalátorníků apod. U řidičů tramvají je to stejné. Každého, kterého jsem se ptal jak to bude probíhat. TAk mi řekl no přijdu do vozovny a řeknu dneska stávkuji. A vypravčí si to zapíše. Z toho již půlka pak ví, že nemá nárok na mzdu, z toho vyplívá, že si za sebe musí za ten den zaplatit zdravotní a sociální pojištění. A tím pádem též přichází z kolektivní smlouvy o dlouhodobé výkonnostní odměny vyplácené vždy za jedno pololetí.Bobik píše:No, to je právě to, co mi vadí. Amatérismus. A taky to, že mám pocit, jako by nás odboroví předáci považovali za ovce. Prostě nic vědět nepotřebuješ, počkej až se zavelí a jdem, hlavně hodně křič. Že tomu nerozumíš nikoho nezajímá, nad ničím nepřemýšlej, nekecej a pádluj.
- Bobik
- Uživatel
No, to je právě to, co mi vadí. Amatérismus. A taky to, že mám pocit, jako by nás odboroví předáci považovali za ovce. Prostě nic vědět nepotřebuješ, počkej až se zavelí a jdem, hlavně hodně křič. Že tomu nerozumíš nikoho nezajímá, nad ničím nepřemýšlej, nekecej a pádluj.
Mě tam tedy hrozně chybí ten prvek diskuse taková ta - zprofanovaně řečeno - lidově-masová práce. Ono by se hodně lidí přidalo, jen by to chtělo mít promyšlené, připravené a lidem vysvětlovat. Nevím, ale na ty moje námitky (co jsem tu mj. napsal) mi nikdo nebyl schopen odpovědět, maximálně tak: jo, to je tvůj názor, já ho respektuju. Nic víc. A to jsem člen odborů! Což teprv ostatní, co nejsou. Nemělo by být zájmem odborářů je přesvědčit taky, hlavně je?
Ale asi jsem špatný člen, bo moc přemýšlím a mám svůj rozum, což se zřejmě nehodí.