T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Síla dobržďování je stejná jako u 8252. Strašně moc to kope. Za cestu z Vypichu do vozovny měli problém 3 lidi to ustát.Oskar píše:JJ, dokonce jsem s ní jel... A připadalo mi, že dobržďuje měkčeji, než 8252 když byla nová. Možná se s tím už řidiči naučili...
A tip pro šotouše: V cca 12:28 se u Vozovny Střešovice potkává 5/2 směr Petřiny a 16/15 směr Kobylisy
Jestli si pamatuju dobře, tak 8252 byla cca po 3-4 týdnech provozu na seštelování brzd v ÚD a pak už to bylo fajn...
-
I.am.good
1.st. brzdy - pouze EDB, vůz nezastavíradek31 píše:nejsem si jistý jak je to u wany, ale u normálního alstomu řidič nemá šanci ovlivnit sílu zajišťovací brzdy (1. stupeň je v podstatě to samé jako druhý, navíc první stupeň na alstomu nastupuje - navzdory tvrzení manuálu - pouze po jednom určitém stupni ELD brzdy...
2.,3. st. brzdy - po EDB I.st. ČB, při povolení vůz odjistí
4.,5. st. brzdy - po EDB I.st. ČB, téměř okamžitě na to II.st.ČB
6.,7. st. brzdy - EDB, kolejovky zadní/oboje, po EDB I.st. ČB, téměř okamžitě II.st. ČB
Prostě brzdový program je na všech vozech v Praze mimo T3M úplně stejný. To že máš s RP špatnou zkušenost je nejspíš díky nastavení ERB - elektronického regulátoru brzdičů od firmy Bahoza, tento má několik možností nastavení (děje se drátovou propojkou).
-
radek31
- Moderátor
nejsem si jistý jak je to u wany, ale u normálního alstomu řidič nemá šanci ovlivnit sílu zajišťovací brzdy (1. stupeň je v podstatě to samé jako druhý, navíc první stupeň na alstomu nastupuje - navzdory tvrzení manuálu - pouze po jednom určitém stupni ELD brzdy, takže to je v podstatě nepoužitelné)Oskar píše:Možná se s tím už řidiči naučili...
takže (na rozdíl třeba od T6) je to pouze o nastavení a ne o řidiči!!! samozřejmě pokud je to moc drsné, může řidič sáhnout k "alternativní metodě" - vezme tágo a jeden brzdič prostě odbrzdí trvale - tramvaj pak brzdí na 3 ze 4 a je to o dost lepší
škoda, že nebyla implementována tlačítku "Funkce ČB" stejná funkčnost jako má vyklopení páky řadiče na T6 (při zastavování by si ho řidič mohl chvilku podržet a tím částečně odstranit to cuknutí - samozřejmě to předpokládá, že by se současně víc odlišil 1. a 2. st. zajišťovací brzdy)
vzpomínám si na mojí první šichtu v MO - dostal jsem 8163+4 a při každém zastavení to tak děsivě trhlo, že jsem si málem rozbil hubu o panel - bylo to něco strašného a "legálně" se s tím nedalo naprosto nic dělat - ta souprava to i přes zápisy do vozové knihy dělala snad rok - teprve potom se to ojezdilo
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info od pramene, z Gooda aby člověk veškeré novinky páčil....KGX 63 píše:8251 zpět ve Wokowicích. Od zítra 8251 na 16/15 v PD a 3/25 v SoNe. 8252 zůstává v PD na 5/2 a SoNe na 5/8.
Nebyl jsem si jistý, ale myslel jsem si že nebyla na "svém" místě.
Další waní kastle ještě stále v nedohlednu, Krnov skutečně těžce nestíhá, snad se oslíci otřesou příští středu.
Na přestavbu ve wanu 8256 je určen strašnický šrot 6870 (nemýlím-li se...