Chci se stát řidičem tramvaje...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chci se stát řidičem tramvaje...
Já měl kurz za 10.000 
-
Filip
Moje smlouva sice po dvou letech byla prodloužená na neurčito, ale cenu kurzu splacim tři roky. Ještě mi zbývá asi 20-30 odhadem do října tohoto roku.
Ale už mám dovolenou zamluvenou, zaplacenou a i když je možnost splácet zbytek ceny kurzu, tak já nesnáším dluhy a splátky něčeho. Počkám tedy do začátku příštího roku a uvidím.
Německo vidím jako velkou zkušenost a o peníze mi až tak nejde. Byl jsem několik měsíců ve Švýcarsku a největší chyba na tom byl návrat zpět. Navíc i moje Němčina tim tady trpí.
Cena kurzu 150 tisíc
Ale už mám dovolenou zamluvenou, zaplacenou a i když je možnost splácet zbytek ceny kurzu, tak já nesnáším dluhy a splátky něčeho. Počkám tedy do začátku příštího roku a uvidím.
Německo vidím jako velkou zkušenost a o peníze mi až tak nejde. Byl jsem několik měsíců ve Švýcarsku a největší chyba na tom byl návrat zpět. Navíc i moje Němčina tim tady trpí.
Cena kurzu 150 tisíc
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vyplacení : Zjistěte si kolik, napiště SZ a nějak to zafinancujeme
Malé bankovní rýpnutí, ale ted vážně.
Filip: Na první pohled to vypadá hezky, ale pořád to je v Německu podprůměr. V Praze jako řidič MHD šáhneš na průměrnou mzdu, ale jsi mladý, když tam vyrazíš zkus to a poreferuj. Škoda, že už napíše Akribius, který odešel ševcovat do Osla.
K tomu pracovnímu přístupu. To je ten běh z východu na západ. Ukrajinec bude chrochtat blahem jak se za pultem máte na pohodu oproti domovu. Němec by to zase nerozdýchal, ale otázka je kolik % němců bude za pultem tramvají... Nejvíc asi tohle je vidět v Británii, když kolegyně viděla pasovou kontrolu na letišti... Černoch, asiat, chlap s turbanem.
MM: Bohužel v tomhle bych si vůbec nedělal iluze. Lidi jsou svině prakticky všude a vždy se najde blb co to zkazí... Navíc boj o "kus žvance" bude pořád...
G: Asi tak. Taky jde o to, jestli jde o to si trochu "nahrabat" a pak se vrátit do ČR a nebo zůstat. Navíc bych se trochu obával, že řidič tramvaje je poměrně snadno nahraditelný...
Malé bankovní rýpnutí, ale ted vážně.
Filip: Na první pohled to vypadá hezky, ale pořád to je v Německu podprůměr. V Praze jako řidič MHD šáhneš na průměrnou mzdu, ale jsi mladý, když tam vyrazíš zkus to a poreferuj. Škoda, že už napíše Akribius, který odešel ševcovat do Osla.
K tomu pracovnímu přístupu. To je ten běh z východu na západ. Ukrajinec bude chrochtat blahem jak se za pultem máte na pohodu oproti domovu. Němec by to zase nerozdýchal, ale otázka je kolik % němců bude za pultem tramvají... Nejvíc asi tohle je vidět v Británii, když kolegyně viděla pasovou kontrolu na letišti... Černoch, asiat, chlap s turbanem.
MM: Bohužel v tomhle bych si vůbec nedělal iluze. Lidi jsou svině prakticky všude a vždy se najde blb co to zkazí... Navíc boj o "kus žvance" bude pořád...
G: Asi tak. Taky jde o to, jestli jde o to si trochu "nahrabat" a pak se vrátit do ČR a nebo zůstat. Navíc bych se trochu obával, že řidič tramvaje je poměrně snadno nahraditelný...
-
gabuliatko
- Uživatel
Záleží zda tam chceš žít jako člověk nebo jako bezdomovec. Soused týden bydlí v kamiónu v kterým jezdí a je spokojenej.9001 píše:A vychází to tak super i když tam žiješ? Sice dostaneš 3000 EUR plat, ale poplatky, daně, nájmy?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já jsem také z těch, co o té "závazkové smlouvě" slyšel jen "z bůhví kolikáté ruky", také rád se zeptám, jak je v základu nastavena?Filip píše:Vyplatit se dá, ale já nemám tolik peněz
= na jakou minimální dobu se člověk zavazuje, že nedá výpověď?
= je případné vyplacení se ze závazku poměrové (čili 1 neodpracovaný/poslední měsíc závazku stojí jen zlomek vyplacení se již po odpracovaném pouhém 1. měsíci)?
= je možno zveřejnit smluvní výši vyplacení se ze závazku + délku za níž je smluvně stanoveno?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, jednorázově ne. (Teď si ani nemůžu vybavit o kolika se bavíme, 100k nebo 300k?) Ale ani spoluúčast ve formě 4 násobku platu neplatíme najednou, že by nám 4 měsíce nepřišla vůbec žádná mzdaFilip píše:Vyplatit se dá, ale já nemám tolik peněz
-
Filip
Vyplatit se dá, ale já nemám tolik penězwillyjeff píše:O té "smlouvě" mám informace jen tak ze třetí až čtvrté ruky, takže defacto žádné, ale měl jsem z toho vyprávění dojem, že se z ní dá vyplatit.Filip píše:Mně bylo nabídnuto plat 2100 Euro čistého plus byt, který by hradil tamní dopravní podnik (plus doučování jazyka). Kdyby mě nedržela smlouva u tohoto DPP, tak tam už jsem.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já jsem sice jen blbej tramvaják = o BUS DPP toho moc nevím, ale není tam i možnost obdoby "TRAMvajáckého kurzu" = řidič nemající oprávnění D si jej, na náklady DPP proti "upsání se" ( = zavázání se odpracovat minimálně) několik let (2?), u udělá v zaměstnaneckým poměru pod vedením instruktorů DPP? Samozřejmě by to bylo za delší dobu než týden, kterou (v jiném případě) uváděl MF.dreamerCZ píše:Což o to, na autobus bych šel, ale nemám D. A než si ho stihnu udělat, a to ještě nevím, kde na něj v zít, tak DP zase interát stáhne a jsem v pytli. A taky nikdo neříká, že i když budou nabírat, že mě vezmou.
No a snad si myslím správně, že tzv. profesák platí na všechny silniční vozidla, na něž dotyčný člověk složil zkoušky (= v tvém případě by to byl "dosavadní" náklaďák i "nově" BUS) = neměl bys mít problém "na vedlejšku" či po "omrzení" DPP jít vozit jinam ať již náklad či lidi.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O té "smlouvě" mám informace jen tak ze třetí až čtvrté ruky, takže defacto žádné, ale měl jsem z toho vyprávění dojem, že se z ní dá vyplatit.Filip píše:Mně bylo nabídnuto plat 2100 Euro čistého plus byt, který by hradil tamní dopravní podnik (plus doučování jazyka). Kdyby mě nedržela smlouva u tohoto DPP, tak tam už jsem.
-
gabuliatko
- Uživatel
šel bych na bus, u tramvaje Ti bude chybět volantdreamerCZ píše:ale po trech letech na kamionu na vnitru (chladak)
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MF:
Tak to je asi o štěstí, já se do kurzu dostal na první pokus
Tak to je asi o štěstí, já se do kurzu dostal na první pokus
Což o to, na autobus bych šel, ale nemám D. A než si ho stihnu udělat, a to ještě nevím, kde na něj v zít, tak DP zase interát stáhne a jsem v pytli. A taky nikdo neříká, že i když budou nabírat, že mě vezmou.MF píše:Já sice už mnoho let na stálo nejezdím, ale myslím, že tak 22-24 tisíc čistého. Třeba mě někdo opraví. Ovšem jestli máš D, tak zkus ty busy, protože si uděláš kurz (jakože se staví ve stanicích a jezdí podle jízdního řádu atp), který trvá týden (je taky placený) a jdeš dělat . Napřed pochopitelně musíš i když si jezdil oběhat ty doktory DP. U tramvají budeš čekat než na Tebe milostivě dojde řada do kurzu a pak tři měsíce ho děláš.dreamerCZ píše:Zdravim vsechny pany i damy ridice/ridicky. Chtel bych ze zeptat nekoho kdo momentalne pracuje jako ridic tramvaje u DP kolik si vydelavate? Rad bych tuto profesi zkusil a ano vim, ze to neni zadna sranda, ale po trech letech na kamionu na vnitru (chladak), po desitkach hodin mrznuti na vsemoznejch skladech a ja nevim co jeste, mi to porad prijde jako fajn prace. Koukal jsem, ze DP pise v inzeratu, ze autobusakum nabizi asi 143,- na hodinu. Predpokladam, ze tramvajaci na tom budou podobne, nicmene z toho si tezko clovek udela predstavu kolik si nakonec prinese domu. Tak tedy prosim o nejaka realna cisla. Diky moc.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip píše:............
Svým způsobem máš pravdu, ale mezi námi, on není ideální ani vztah řidič tramvaje x řidič tramvaje. Tedy ani mezi zaměstnanci to není ideální.
Nebo-li myslím si, že jsi "uhodil hřebík na hlavičku"!
= většinou:
1.) se berou příliš vážně (neumí si udělat sami ze sebe
2.) nejednají podle hesla "nedělám, to co nechci, aby jiní dělali mně"
atd.
Ve výsledku se tváří a chovají nasraně = logicky nemohou projevit sebemenší slušnost či ochotu vůči jiným.
-
Filip
Svým způsobem máš pravdu, ale mezi námi, on není ideální ani vztah řidič tramvaje x řidič tramvaje. Tedy ani mezi zaměstnanci to není ideální.MM-Mikulovsky píše:No dovolím si položit velmi rýpavou otázku:Filip píše:.......
Znám tam dost lidí, co tam odešlo od nás (DPP) a ti říkají jasně, že je to nesrovnatelné nejen penězi, ale i chováním a přístupem k zaměstnancům. Bez nadsázky říkají, že Němci by nevydrželi v Praze dělat ani měsíc.
........
Kdo či co vlastně za ten současný "přístup k zaměstnancům" DPP může, když vlastně z principu, že nemá vlastníkem/y určitou/é fyzickou/é osobu/y, která/é by jí navíc sama/i řídila/y = všichni lidé placení DPP jsou vlastně zaměstnanci (byť ti nejvýše postavení "pod" tzv. manažerskými smlouvami)?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No dovolím si položit velmi rýpavou otázku:Filip píše:.......
Znám tam dost lidí, co tam odešlo od nás (DPP) a ti říkají jasně, že je to nesrovnatelné nejen penězi, ale i chováním a přístupem k zaměstnancům. Bez nadsázky říkají, že Němci by nevydrželi v Praze dělat ani měsíc.
........
Kdo či co vlastně za ten současný "přístup k zaměstnancům" DPP může, když vlastně z principu, že nemá vlastníkem/y určitou/é fyzickou/é osobu/y, která/é by jí navíc sama/i řídila/y = všichni lidé placení DPP jsou vlastně zaměstnanci (byť ti nejvýše postavení "pod" tzv. manažerskými smlouvami)?