Proxy píše:
Je mi líto, že Vašem vysokém věku a celoživotní zkušenostech nemáte dost vysoký plat, abyste mohl dovolit žít v centru města. Moje životní situace mi naštěstí dovoluje, abych pravidelně využíval nabídky obchodů i na Václavském náměstí - je zde několik dobrých prodejen knih (Kanzelsberger, Luxor, Dům knihy), oblečení (Kenvelo, H+M, C+A, NewYorker, Lewis, Marks and Spencer), domácích doplňků (Debenhams), kaváren (Lucerna, Muzeum), fast-foodů (KFC, McDonalds), kin (Světozor, Lucerna), bankovních domů a luxusních hotelů. Pravidelně se zde konají příležitostné trhy, výstavy nebo sportovní akce. Okolí sv. Václava je oblíbeným místek schůzek lidí všech generací.
Je mi líto pane Jarine, ale Vám bych doporučil odložit černé brýle, které zřejmě ve Vašem živote nosíte.

Budu drobátko polemizovat. Taky bych na tyhle obchody možná občas měl i peníze, ale nějak se k nim nemůžu dostat. Respektive, když jdu okolo nich, vždycky někam spěchám a cíleně mě do žádného z nich nikdo nedostane ani heverem. U koně si rande taky občas dám, protože je to tradice. Ale nemám si tam kde sednout, v létě je tam horko, žádný strom a když tam chci dojet, musím být na metru A nebo C, jinak je to děsná zdržovačka. Kromě toho mi u koně smrdí auta ze všech stran, fakt tam nechodím rád. Projít se po náměstí a pěší zóně? Bleee. Chvilku to jde, ale pak najednou zjistím, že jsem úplně mimo veškerý kloudný spojení kamkoliv. Bohužel mám taky užší vazby na Vinohrady a Žižkov a vždycky, když jsem v centru, mám jednoduchou volbu. Prostě jít pěšky, nebo jet metrem na Mírák, nebo jet metrem jednu stanici na Muzeum a přestoupit, nebo dojít na Národní třídu na tramvaj. To se týká území mezi Náměstím Republiky - středem VN a dejme tomu Uhelňákem. Pěšky je to 20 minut, metrem s přestupem 20 minut, metrem a z Míráku pěšky 20 minut a tramvají z Národní 20 minut. Vždycky mám vztek. Ale asi jsem sám. Takže pro knížky chodím na VN jen před Vánoci, protože nemám chuť ani jednu těžší někam tahat pěšky, na jídlo tam jdu, když mě tam chce někdo potkat u koně, na procházku tam nejdu a většinou po centru jen vztejkle pobíhám, protože prostě nic nestíhám. Jezdím často z Vinohrad na Ropid, chodím v centru v poledne na jídlo, vyřizuju účty v bankách, chodím na hlavní poštu nebo na poštu do Hybernské. Chodím do restaurací v Opletalce, vyřizuju plyn a elektřinu v Jungmannově, chodím do pojišťovny ve Spálené, na magistrát do Charvátovy, mezitím potřebuju skáknout domů na Pavlák, dělám v Bolzanově, často něco řeším na Vinohradské. Ztratil jsem absencí kloudné městské dopravy v centru desítky hodin času, protože když některá zmíněná místa potřebuju navštívit rychle, nestačí mi 30 minut polední pauzy, musím jít z práce dřív. Chci z Bolzanovy na Můstek - pěšky! Chci z Můstku do Hyberské - pěšky! Chci z Charvátovy k Muzeu - pěšky! Chci od Muzea do Rytířské - pěšky! Potřebuju si skočit domů - pěšky! Oběd - pěšky! A to tu nebydlím. Netahám žádné těžké věci, nemám hůl, jakž takž vidím, nemám děti, kočátek, většinou nemám těžký zavazadla, knih moc taky nekoupím, v horku i hrozný zimě ještě taky zvládám jít, i když na kluzkých chodnících je to už horší.
Jinak pro KM. Systém pod centrem je, ale to je systém pro celou Prahu. Systém pro fungování centra tam není žádný. Vlastně je, stále je peo kohokoliv, kdo v centru cokoliv vyřizuje, nejvhodnější jet tam autem. To se vyplatí.
JINAK JSEM ALE EVIDENTNĚ JSEM ALE V CENTRU SÁM, KDO MÁ TAKOVÉ ZKUŠENOSTI. V TOM PŘÍPADĚ DOBŘE MI TAK, JE JASNÉ ŽE KVŮLI MNĚ TRAMVAJE ZAVÁDĚT NENÍ POTŘEBA. TO ZDŮRAZŇUJI. JSEM PROSTĚ LÍNÝ *****, CO SE SHODOU OKOLNOSTÍ NARODIL RODIČŮM DO BLBÉHO BYTU NA VINOHRADECH A JE JEŠTĚ TAK BLBEJ, ŽE DĚLÁ V CENTRU A CHCE TAM OBČAS I ŽÍT, NE JEN POBÍHAT. TUDÍŽ SE ZA SVOJE POSTŘEHY ONMLOUVÁM