Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Karosák » 21.1.2015 17:28

A trochu k preferenci-horní Mírák se stále neodnaučil ty 90-ti vteřinové záseky, zato však umí jiný bonus: někdy i přes svítící předvolbu a vlak odshora jaksi zapomene rozsvítit volno zespoda/ZC. Bomba! Bude se to s rekonstrukcí Blanické nějak ladit?

Filip

Příspěvek od Filip » 21.1.2015 16:02

Karosák píše:Dobře ty! :-) Jedu kde to jde a když to jde. Někdy Korunní 50 jindy 25. Pořád se učím nenervovat jř. Toto se mi začalo dařit více, když jsem zjistil, že hamtani má na čas pramalý vliv. Z toho Prašňáku prostě jen odbrzdim, když vidím plnou Hradcanskou a ještě sólo před ní. Na co budu rvát Letnou 50, když přede mnou je 12 a 26. Stejně si budeme koukat na kufr před Strossem a projíždět do zastávek. Naslapnu a nechám koulet. Je večer, pěkné volno, vyjdou semtam nějaká světla, solim to pade. Atd. tak asi i pojem kochač bude dost relativní. Ve světle toho, že se snažím nad jízdou přemýšlet dál, než na zabrzdnou vzdálenost mě pak mrzí, když Káem spustí pindy o loudačích. Stejně tam dřív nikdo není.
Jo tak Káem někdy napovídá věci. Když jedu o 3 minuty pozdě, už mě označí za brzdu provozu :lol:
Ale jinak souhlas, vidím plnou Hradčanskou, tak se taky neženu. Ale opravdu nemá smysl se stresovat kvůli JŘ. A co mě dost vytáčelo, když jsem jezdil denní linky a přijel na střídání o ty 3-4 minuty pozdě, tak místo pozdravu jsem se dozvěděl "proč jedeš pozdě, na konci nebudu mít čas apod." Z:|

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 21.1.2015 15:56

Dobře ty! :-) Jedu kde to jde a když to jde. Někdy Korunní 50 jindy 25. Pořád se učím nenervovat jř. Toto se mi začalo dařit více, když jsem zjistil, že hamtani má na čas pramalý vliv. Z toho Prašňáku prostě jen odbrzdim, když vidím plnou Hradcanskou a ještě sólo před ní. Na co budu rvát Letnou 50, když přede mnou je 12 a 26. Stejně si budeme koukat na kufr před Strossem a projíždět do zastávek. Naslapnu a nechám koulet. Je večer, pěkné volno, vyjdou semtam nějaká světla, solim to pade. Atd. tak asi i pojem kochač bude dost relativní. Ve světle toho, že se snažím nad jízdou přemýšlet dál, než na zabrzdnou vzdálenost mě pak mrzí, když Káem spustí pindy o loudačích. Stejně tam dřív nikdo není.

MARV
Uživatel

Příspěvek od MARV » 21.1.2015 15:37

Filip:
Já sice nepatřím mezi závodníky, ale přesto se snažím JŘ vyjet. Tím nemyslím jet tak, abych vše porušoval, ale zase ne tak aby to vypadalo, že za tím spinkám. Mne trochu štvou spíše kolegové, kteří vyrazí z KB co to dá, bezohledně tam vjedou druhému na nejbližším křížení, i když jsou na přednosti, pak dojedou do dalšího KB, kde si dají někdy i více než dvouminutový pohov a potom zase co nejrychleji k dalšímu KB. Potom opravdu, ty co takto předjedou, se šklebem odřou. Stává se to dost pravidelně na Invalidovně zc mezi l. č. 3 a 8. a pochopitelně i jinde. Záleží ovšem na lidech a na jejich citu právě ke stanovenému JŘ. Dnes již je dostatek majáčků mimo KB, které řidiče upozorní na předjetí, či na zpoždění a když se tomu přizpůsobí tak by v provozu ubylo nepravidelností. Je pochopitelné, že se žel budou vyskytovat střelci, kterým to nic říkat nebude, a to jak mezi rychlíky, tak i slimáky.

Filip

Příspěvek od Filip » 21.1.2015 14:45

Jízdní řád neřeším, z konečné vyjíždím na čas (jen mi vadí Spojovací nebo když je někde problém a nestihnu už vyjet načas). A co je na trase, tak se s tím nějak už vyrovnám. Provoz je takový jaký je, jízdní doby utažené, tak co nejsem řidič formule 1. Navíc o víkendu v noci běžné zpoždění i nad 10 minut a taky to nikoho netrápí =D>

A tvrdím, že raději o pár minut později a bezpečně než jet jako šílenec, vymetat výhybky až se klepe zadní vůz apod. A také říkám, že i když je někde padesátka, neznamená to povinnost tam je padesát, když si nejsem jistý (průjezdní profil, hodně lidí) tak prostě pojedu i krokem.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 21.1.2015 14:21

von Š - 100% SOUHLAS

- jen doplním, že rozlišuji podstatný rozdíl, že "vyjet to nejde" (ať je to z jakéhokoliv důvodu na trase či vady na voze - a to se prostě stane minimálně někdy každému) a "řidič to nevyjede" - protože se fláká či "jede jak posranej", aniž by k tomu byl jediný objektivní důvod!

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 21.1.2015 14:15

No, ono jaksi nejde jen o řidiče. V té tramvaji jsou taky cestující, kteří očekávají, že někam dojedou (proto do té tramvaje, kromě houmlesáků, lezou), a pak někde na zastávkách jsou lidi, kteří očekávají, že tam tramvaj přijede, pokud možno v čas uvedený na sloupku (proto na tu zastávku přišli).
Je jasné, že se JŘ někdy nevyjede, a to z různých důvodů, ale pokud se nevyjede pravidelně, tak je někde asi něco špatně. Krom toho i jako řidič tramvaje jsem pořád člověk a mám různé fyziologické potřeby, na jejichž vykonání bych měl rád na konečné dost času, a přitom bych z konečné rád odjel včas viz. výše.

Oproti otrokům jízdních řádů sice existují extrémní pohodáři, ovšem když jsou nasazeni na páteřní linku s půleným intervalem, tak jde ten provoz na lince úplně do :zadnice .

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 21.1.2015 10:31

MF píše:Ti, kterým to zpoždění nevadí už pochopili, ze jsou placeni od hodiny a ne za minutovou přesnost.
Já jím říkám Otroci jízdních řádů...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 21.1.2015 10:16

Ti, kterým to zpoždění nevadí už pochopili, ze jsou placeni od hodiny a ne za minutovou přesnost.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 20.1.2015 22:22

tak máš také pravdu, ale MHD je pro cestující a rozhodně prázdný nejezdím a kvůli jejich nástupu/výstupu "sekeru" nabírám minimálně - častěji mi "volno" na SSZ uteče kvůli nějaké překážející IAD, jejíž řidič se asi bojí, že "obrubníky koušou" já si na to odpovídám, že bych jej také rafl, ale kdo má sepisovat ty "stohy" papírů (zrovna v sobotu při cestě na střídání jsem na Švábkách Dc jednoho neuhlídal, když mu začalo padat volno pro levé odbočení těsně před mým čumákem. Na TRAM před 2. dveřmi cca 0,5m dlouhá tenká rýha prý jen na rozleštění, ale on před předním levým kolem škrábanec cca 0,5 x 0,5m. Byť podepsal dohodu, tak s odvezením TRAM do vozovny a sepsáním všeho potřebného utekly 2 hodiny ani nevím jak!)

On ovšem také podstatný (ve vztahu k dodržení JŘ) um řidiče je v tom, že ví, kdy si může dovolit čekat na dobíhající a kdy nikoliv - páč by mu uteklo "volno" na následující SSZ!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.1.2015 22:07

MM: Ono to bude asi hodně o štěstí... Přece jenom na Ohradě se ti tam může nacpat 10, na NNŽ 26 a pak už se to veze...

Jinak dneska jsem se přesvědčil, že zpoždění dokáže slušně vygenerovat i lenost cestujících... Na Ortenově náměstí DC se hrnul do tramvaje dav lidí s dětmi, aby zase na Nádraží Holešovice mohlo 90% vylézt do metra...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 20.1.2015 21:55

nevím jak jiné linky, ale l.11 s odjezdem až + 2min ze Spojovací dokáže být (při dobré konstelaci "hvězd" = následných SSZ, ale protože věřím v přísloví, že "štěstí přeje připraveným", tak je to i v umu řidiče) na 2. KB = Želivského/Strojimportu dokáže být v čase dle JŘ.

mart337
Uživatel

Příspěvek od mart337 » 20.1.2015 20:55

parrot píše:Dnešní a vlastně každodenní situace na Spojovací

Klucí posílám foto každodenního ranního rituálu na Spojovací. Dnes např. čekám jako 5. v koloně na odjezd, ale nejde to :D Někdo to tam blokuje :D
PS: Zprava se tam cpe ještě devítka a jedná se u všech spojů o pravidelné odjezdy. Odjezd jsem měl o 6,5 minuty pozdě oproti JŘ. Odjezdové časy jednotlivých spojů jsou napsány po 1 minutě, SSZ však pouští jeden spoj za 2 minuty. Proto toto.

Nechci tady lamentovat, ale zeptat se. Když se ví o tom že někde bude dlouhodobě provizorní SSZ, nemůže si DPP zadat požadavek na to aby SSZ přidělovala co minutu jedno volno, a nebo prodloužit o 1 minutu jízdní dobu na další nejbližší KB (Strážní)? Všechny další dnešní odjezdy ze Spojovací jsem měl o víc než 1,5 minuty pozdě oproti JŘ, zkrátka nic v čase. A takto to vychází každý den s l. 1, 9, 11.
No ono to podle mne už bude končit - alespoň když jsem po poledni odjížděl naposledy, tak se začínalo pracovat na vystrojování nových sloupků dopravními značkami, takže to snad vypadá (jelikož se i finišovalo s vodorovným značením), že zanedlouho by mohlo fungovat nové řízení.
Jinak já v zásadě odjížděl pokaždé načas. Ono by to tak normálně á 2 min. mělo vycházet s vyjímkou zatahujících vozů po špičce na ŽI.

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 20.1.2015 20:16

Dnešní a vlastně každodenní situace na Spojovací

Klucí posílám foto každodenního ranního rituálu na Spojovací. Dnes např. čekám jako 5. v koloně na odjezd, ale nejde to :D Někdo to tam blokuje :D
PS: Zprava se tam cpe ještě devítka a jedná se u všech spojů o pravidelné odjezdy. Odjezd jsem měl o 6,5 minuty pozdě oproti JŘ. Odjezdové časy jednotlivých spojů jsou napsány po 1 minutě, SSZ však pouští jeden spoj za 2 minuty. Proto toto.

Nechci tady lamentovat, ale zeptat se. Když se ví o tom že někde bude dlouhodobě provizorní SSZ, nemůže si DPP zadat požadavek na to aby SSZ přidělovala co minutu jedno volno, a nebo prodloužit o 1 minutu jízdní dobu na další nejbližší KB (Strážní)? Všechny další dnešní odjezdy ze Spojovací jsem měl o víc než 1,5 minuty pozdě oproti JŘ, zkrátka nic v čase. A takto to vychází každý den s l. 1, 9, 11.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.1.2015 22:27

Jsem přesvědčen, že dnes ráno byl opět kolem 5:00 zásek u Polikliniky Modřany SSZ Čs.exilu (poměrně dost dlouhé "zelené" volno, když nic nejelo) x Gen. Šišky (stůj+červená, byť ZC já s TRAM a jedno IAD), po chvíli projetí IAD ve volném směru se to "rozhýbalo".

Odpovědět