Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Otázky a odpovědi k vozovému parku
Škoda Electric u některých trolejbusů umisťuje na zadní partie vozu nápis "powered by ŠKODA BlueDrive, u tramvají jsem si ničeho obdobného nevšiml, snad kromě označení plzeňského "eškového" Varia, jehož výstroj by měla vycházet z technologie Ganz. Jinak například výrobce SOR nabízí na svých stránkách trolejbusy TNB 12 Cegelec a TNB 12 Škoda (= Š 30Tr).
Myslím, že výzbroje se u škodováckých tramvají nijak nejmenují. Na rozdíl od dřívější produkce ČKD tvoří výzbroj a vůz nedělitelný celek.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na něco málo odpoví kolega MŠ na svém blogu:
http://subrt.blog.idnes.cz/c/154515/Pro ... -radi.html
Když si obrázky zobrazíš, tak nejsou rozďobaný a jdou pohodlně přečíst. Bohužel wany a T3R.P tam nejsou zmíněmy, ale RP bude stejné jako jiné T3.
Typ výzbroje radši přenechám povolanějším, nerad bych Tě mystifikoval
kdysi dávno pan Proxy napsal: Měla by tam být originální výzbroj značky Škoda, která by měla vycházet z německé výzbroje ELIN použité v Astrách - jak je ve skutečnosti netuším, ale obět výzbroje pískají stejně
http://subrt.blog.idnes.cz/c/154515/Pro ... -radi.html
Když si obrázky zobrazíš, tak nejsou rozďobaný a jdou pohodlně přečíst. Bohužel wany a T3R.P tam nejsou zmíněmy, ale RP bude stejné jako jiné T3.
Typ výzbroje radši přenechám povolanějším, nerad bych Tě mystifikoval
kdysi dávno pan Proxy napsal: Měla by tam být originální výzbroj značky Škoda, která by měla vycházet z německé výzbroje ELIN použité v Astrách - jak je ve skutečnosti netuším, ale obět výzbroje pískají stejně
- HoFi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, prosím o pomoc. Jakou obsaditelnost mají vozy T3R.P, wany, T6 a KT8N? Pak ještě poprosím o typ výzbroje u vozů 14T a 15T. Děkuji
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ach táák. No, ale to už zase nebudu mít takovou radost z toho deštěMF píše:myslel jsem konkretne Tebe, ze jiz brzy budes samostatne stirat.
myslel jsem konkretne Tebe, ze jiz brzy budes samostatne stirat.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co si pod tím mám předtavitMF píše:Když MHMP dá, tak již brzy budete moci stírat elektricky a vepředu
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jenom sníh, déšť ještě nikdy...fricoolinek2 píše:A vy tramvajáci, pokud jste někdy v dešti prováděly zpětnýpohyb s T3 (R.P), si ten stěrač "zapnuli" nebo vám to za tu "námahu" nestálo?
Karosák píše:U těhle čtyřhranů se začala poprvé na veřejnosti projevovat moje nadstandradní náklonnost k čemukoliv tramvajovému. Při mých četných jízdách na ZŠ v trase Bílá Hora-Marjánka jsem si stíral klikou co jsem doma stáhnul od dveří do sklepa. Ale jak říká MF, někdy bylo zakydáno bravou a často byl také čtyřhran příliš hluboko na dosah dveřní kliky. A nejvíc zrpuzenej jsem byl, když nepršelo![]()
Když MHMP dá, tak již brzy budete moci stírat elektricky a vepředu
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U těhle čtyřhranů se začala poprvé na veřejnosti projevovat moje nadstandradní náklonnost k čemukoliv tramvajovému. Při mých četných jízdách na ZŠ v trase Bílá Hora-Marjánka jsem si stíral klikou co jsem doma stáhnul od dveří do sklepa. Ale jak říká MF, někdy bylo zakydáno bravou a často byl také čtyřhran příliš hluboko na dosah dveřní kliky. A nejvíc zrpuzenej jsem byl, když nepršelo

ona tam ta klicka obcas nesla kvuli napatlane barve zastrcit. Ja to delal tak, ze u prvni vyhybky jsem stirnul z venku.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
A vy tramvajáci, pokud jste někdy v dešti prováděly zpětnýpohyb s T3 (R.P), si ten stěrač "zapnuli" nebo vám to za tu "námahu" nestálo?
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
To je fakt na kliku? :-D Já už kolikrát dumal, na co tam ta zdířka je a co se jí asi otevírá. Že se tím "pohání" stěrač, mě tedy nenapadlo :-)
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě růčo pohon. 
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to se zadním stěračem v T3(R.P)? Je tam normální stěračový motorek nebo hezky ručně, což by vysvětlovalo tu zdířku na čtyhran nad zadním sklem....