Vypravení vozů
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Re: Vypravení vozů
Na 18 ovšem jezdí i T3M 8039+8101, přední nevím, ale zadní cedule je venku.
A na 7/507 je 8044+8052, přední cedule venku, zadní uvnitř.
A na 7/507 je 8044+8052, přední cedule venku, zadní uvnitř.
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Co já vím tak 3 je přehlcena z důvodu nemožnosti dalších NP vozů na d-17 (tot moje informace kterou já mám poslední)fricoolinek2 píše:Už jsem na to kdysi ptal, ale nějak jsem to nepochopil - proč je d-3 tak přehlcená těmi NP spoji. Něco se S49, ale co tedy? A je to trvalý stav?
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem na to kdysi ptal, ale nějak jsem to nepochopil - proč je d-3 tak přehlcená těmi NP spoji. Něco se S49, ale co tedy? A je to trvalý stav?
Viděna také již v pondělí.krtinek píše:... T3M 8018+8014, na 112./18. ...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hlasim vyskyt wany na lince 24. Jedna se o 8269+8571 na 712./24. A dale vyskyt T3M 8018+8014, na 112./18. Druha T3M na l.18 je stara znama 8057+8091. V obou pripadech cedule uvnitr.
Pardon, nechtěl jsem tady vyvolat flame ani řešit broskvoviny... S chladnou hlavou a časovým odstupem bych to zformuloval asi takhle: Na trojciferných číslech pořadí je vlastně mimo jiné fajn to, že si je ani zmatený cestující nemůže splést s číslem linky v situacích, kdy by k tomu jinak ve vzácných případech dojít mohlo (například kvůli výrazným pořadovkám u kačen).
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že nikdo svéprávný si pořadovku s číslem linky nesplete a pokud ano, dobře mu tak.ElWapp píše:No pardon, že pletu cestující do něčeho takového jako je tramvajová dopravaTřeba tohle http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 72-029.jpg bych si klidně s číslem linky spletl, pokud by to nebylo trojmístné.
Stačí tato odpověď, nebo je třeba zformulovat nějakou společensky přijatelnější ?
Pánové gabuliatko a ElWapp opravdu řešíte, ehm, jak to nazvat... Exkrement ?
Věřím, že vás pořadovky tramvají zajímají, ale nesnažte se opravdu argumentovat tzv. běžnými cestujícími, pro které pořadovky nejsou určeny a v žádných informacích směřovaných pro cestující nejsou uváděny.
-
gabuliatko
- Uživatel
to jste si pane ElWapp špatně vyložil, pan MM takto strukturuje své příspěvky.ElWapp píše:mimochodem, pane MMMM, nevím jaký byl záměr, ale to tlusté písmo působí jako že mě okřikujete a to se mi na slušném diskuzním fóru opravdu nelíbí.
jinak nechápu proč jsou digitální pořadovky v porovnání se SORy, (kde jsou vidět jak zpředu tak z boku) tak *** umístěny
No pardon, že pletu cestující do něčeho takového jako je tramvajová doprava
Třeba tohle http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 72-029.jpg bych si klidně s číslem linky spletl, pokud by to nebylo trojmístné.
mimochodem, pane MMMM, nevím jaký byl záměr, ale to tlusté písmo působí jako že mě okřikujete a to se mi na slušném diskuzním fóru opravdu nelíbí.
mimochodem, pane MMMM, nevím jaký byl záměr, ale to tlusté písmo působí jako že mě okřikujete a to se mi na slušném diskuzním fóru opravdu nelíbí.
Asi nejde o to poznat dané pořadí, ale nesplést si ho (zvlášť u 14T a nízké kachny) s číslem linky.MM-Mikulovsky píše:ElWapp: Co do rozlišování pořadí od čísel linek pleteš cestující? Zejména když ani někteří šotouši (dle dnešní otázky a na ní nabalené již celé stránky reakcí) nevědí, co je pořadí (natož kde to hledat, k čemu je to dobré), tak obyčejným cestujícím je to tuplem jedno!
-
gabuliatko
- Uživatel
pane MM, napsal sem svůj názor, zkuste prosím jej respektovat a ne s ním polemizovat. Nevím jestli jsem šotouš, ale mě to jako rozlišení pro sběr informací vyhovuje. Doris sem neviděl. (i takoví jsou mezi námi).ElWapp píše:A co takhle myslet na cestující? Jednomístné pořadí a jednomístné číslo linky už by mohlo v některých případech být matoucí.MM-Mikulovsky píše: Odlišování pořadí TRAM a BUS linek u DPP délkou číslic osobně nepovažuji za důležitou - copak někdo viděl třetí číslo v pořadí TRAM linek v systému DORIS či na VJŘ ...?
U KGX vysílání je to zas rozlišeno (nebo alespoň kdysi bylo), že tram měly 8 před číslem linky.
A původní dotaz byl na to, jak se pozná, kdy přijede x tá 18. Takže tomuto kaštanovi (cestujícímu) není jedno co je to za pořadí. Mě taky není jedno co mi přijede za pořadí, když vím, že na dalším jezdí 14T či T3bzz.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ElWapp: Co do rozlišování pořadí od čísel linek pleteš cestující? Zejména když ani někteří šotouši (dle dnešní otázky a na ní nabalené již celé stránky reakcí) nevědí, co je pořadí (natož kde to hledat, k čemu je to dobré), tak obyčejným cestujícím je to tuplem jedno!
A co takhle myslet na cestující? Jednomístné pořadí a jednomístné číslo linky už by mohlo v některých případech být matoucí.MM-Mikulovsky píše: Odlišování pořadí TRAM a BUS linek u DPP délkou číslic osobně nepovažuji za důležitou - copak někdo viděl třetí číslo v pořadí TRAM linek v systému DORIS či na VJŘ ...?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
7105: Dobrá připomínka. Ještě dodávám 3* - to jsou odpolední pořadí na l. 21, která cca mezi 19. - 20. hodinou v PD převlečou na 11 (přejedou přes Synkáč na Spořilov a na ní obkrouží polonoční 2 až 3 kola). V tomto případě (narozdíl od tebou tázaných 5*) vím, že na obou linkách (původní 21 i pokračující 11) jedou postupně za sebou (se skutečností, že přejezd za sebou nemají - prvně jedna či dvě ta nejvyšší odjedou z 21 cca o hodinu dřív - a při dokončení svého 1. kola na 11 se zařadí za zbylé "čerstvě přejeté" z 21, které na ní ještě "zvládli" další kolo).