Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Posuzovat, jaké náměstí jsou známá a která ne. Do toho bych se být tebou nepouštěl. Většina lidí má obecnou představu o Praze. Zná to, to potřebuje pro svůj život, co nezná, musí si někde vyhledat. Zrovna tebou udávaný rozdíl mezi Spořilovem a Spojovací se může zdá tobě, ale jinému zase ne. Řekl bych, že stávající názvy konečných jsou ustálené a neměnil bych je, pak by opravdu lidi nevěděli, která konečná se tím myslí.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád, že jsi rád, že se kvůli tomu budou muset přejmenovávat současné autobusové zastávky Podbaba na náměstí Družby na Čínská / Hotel Crown Plazza / .. , bývalá autobusová zastávka Garáže Dejvice (dnes Ve Struhách) na Podbaba atd. To jen proto, aby v tom byl hokej. Možná se za nějakých dalších 10 let dočkáme i přejmenování na Nádraží Podbaba, které tam samozřejmě ještě není, ale mělo by jednou být ..ElWapp píše:jsem rád, že i po prodloužení trati do Podbaby bude konečná Podbaba a že máme vcelku logicky pojmenované cílové zastávky.
Proč má tolik zastávek v blízkosti železniční stanice či zastávky ve svém názvu slůvko nádraží?ElWapp píše:Ze zvědavosti bych to celé zakončil otázkou: Proč má tolik zastávek přívlastek "Sídliště"?
Opět si dovolím jedno zamyšlení nad systémem hromadné dopravy v Praze. Tentokrát mi na mysl přišly názvy konečných.
Podle mého názoru, pokud má název konečné cestujícímu něco dát, tak má být jednoznačný a obecně známý. Takové jsou třeba konečné Podbaba, Bílá Hora, Spořilov, Starý Hloubětín, Výstaviště. Kouknu na tramvaj a když neznám trasu linky, tak si aspoň dokážu představit, na kterou světovou stranu jede. Nebo při výlukách, kdy se tramvaje motají kde se dá, a není jasné ve kterém směru potřebuju jet - podívám se a s minimální znalostí místopisu vidím, jestli jede na sever, jih, západ či východ.
Pak jsou konečné, které jsou taky místopisně jasné, ale mají nějaký přívlastek, kvůli kterému se na čelní panel vlezou malá písmenka ve dvou řádcích. Dokážu si představit, že čtení takové informace může dělat někomu problém. Jsou to třeba Sídliště Barrandov (-> Barrandov), Sídliště Řepy (-> Řepy). Možná i Smíchovské nádraží (-> Smíchov
) a Nádraží Braník (->Braník
), ale tam už ten přívlastek má smysl, takže to není úplně stejná kategorie.
A pak jsou tady názvy, které podle mně nikomu kromě místních nic neřeknou. Naštěstí jich není moc. Například Spojovací (-> Hrdlořezy), Vápenka, Oblouková, Špejchar(->Letná). Nebo různá náměstí, u těch si ale netroufám odhadnout jak jsou známá (Kubánské -> Vršovice, Čechovo, Bratří Synků -> Nusle)
Abych to shrnul, jsem rád, že i po prodloužení trati do Podbaby bude konečná Podbaba a že máme vcelku logicky pojmenované cílové zastávky. Omlouvám se všem, kteří dočetli až sem a čekají nějakou hlubokou pointu
Ta tu původně být měla, ale až při psaní příspěvku jsem si dost věcí utřídil a ona pointa vlastně ztratila smysl. Ze zvědavosti bych to celé zakončil otázkou: Proč má tolik zastávek přívlastek "Sídliště"?
Podle mého názoru, pokud má název konečné cestujícímu něco dát, tak má být jednoznačný a obecně známý. Takové jsou třeba konečné Podbaba, Bílá Hora, Spořilov, Starý Hloubětín, Výstaviště. Kouknu na tramvaj a když neznám trasu linky, tak si aspoň dokážu představit, na kterou světovou stranu jede. Nebo při výlukách, kdy se tramvaje motají kde se dá, a není jasné ve kterém směru potřebuju jet - podívám se a s minimální znalostí místopisu vidím, jestli jede na sever, jih, západ či východ.
Pak jsou konečné, které jsou taky místopisně jasné, ale mají nějaký přívlastek, kvůli kterému se na čelní panel vlezou malá písmenka ve dvou řádcích. Dokážu si představit, že čtení takové informace může dělat někomu problém. Jsou to třeba Sídliště Barrandov (-> Barrandov), Sídliště Řepy (-> Řepy). Možná i Smíchovské nádraží (-> Smíchov
A pak jsou tady názvy, které podle mně nikomu kromě místních nic neřeknou. Naštěstí jich není moc. Například Spojovací (-> Hrdlořezy), Vápenka, Oblouková, Špejchar(->Letná). Nebo různá náměstí, u těch si ale netroufám odhadnout jak jsou známá (Kubánské -> Vršovice, Čechovo, Bratří Synků -> Nusle)
Abych to shrnul, jsem rád, že i po prodloužení trati do Podbaby bude konečná Podbaba a že máme vcelku logicky pojmenované cílové zastávky. Omlouvám se všem, kteří dočetli až sem a čekají nějakou hlubokou pointu
- Absolut
- Moderátor
Je to dost možný.
Heljte se, pane Absolut, na té čtvrté fotce od konce jsem já, není liž pravda?
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pán zavidí že nejste nazýván podobně jako on konkurenční stránkou DP-ArenaAbsolut píše:MOp: o co Vám jde a proč to navíc píšete veřejně do fóra...
- Absolut
- Moderátor
MOp: Cože? Tady je na vině Vaše líná huba, co se nezeptala a teď tady fňuká... Všechny moje fotky z linky 27 ležely hezky dlouho na ftp a možná tam ještě leží, tak nechápu, o co Vám jde a proč to navíc píšete veřejně do fóra...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Do fototematu k lince 27 fotky neda, ale do clanku k Zahnasovi jo.. 
- Absolut
- Moderátor
Vzhledem k tomu že jsem to fotil a se zmíněným pánem si už nějaký ten pátek tykáme, tak to nebudu více komentovat...
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://prazsketramvaje.cz/view.php?cisl ... 2011012302 U Poslední fotografie je jeden zajímavý pán. Kdo ho Pozná ??
Tak pardon, admin opravdu nežertoval, jízdy budou probíhat v sobotu a budou za 150 Kč.gabuliatko píše:Co je dneska za den, že takové žerty? Kusé info svádí k pochybování;Petr píše:Od února zahájen provoz soupravy EČS – jednou měsíčně Kačerov – Holešovice – Kačerov – cena jízdenky 150,- Kč.
Odkdy Admin žertuje ?
- Venca
- Uživatel
- Bydliště: Poblíže několika tramvajových a jedné lodní zastávy.
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by ti nevadil brněnský nátěr, tak docela pěkné obrázky mají na brněnských stránkách http://www.bmhd.cz/evidence-dpmb/prehled.php.DavidD píše:Potřeboval bych do školní práce obrázky vozů T3,T3M,T3SU,T6,T3R.P, KT8, reko KT8 a hlavně vozů 14T a 15T.Vzor posílám v příloze. Neměl by to někdo, nebo nevíte kde to sehnat
Potřeboval bych do školní práce obrázky vozů T3,T3M,T3SU,T6,T3R.P, KT8, reko KT8 a hlavně vozů 14T a 15T.Vzor posílám v příloze. Neměl by to někdo, nebo nevíte kde to sehnat 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Potřebuju poradit.
Znáte někdo nějaké dobré diskuzní fórum,kde by se probírala historie vývoje Prahy? Nemyslím dějiny, ale výstavby čtvrtí, sídlišť, rozšiřování města, elektrické dráhy:), silnice, apod.
Díky!
Znáte někdo nějaké dobré diskuzní fórum,kde by se probírala historie vývoje Prahy? Nemyslím dějiny, ale výstavby čtvrtí, sídlišť, rozšiřování města, elektrické dráhy:), silnice, apod.
Díky!
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=