Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od 9001 » 04.8.2014 12:03

MŠ: Asi tak... Ale to by se muselo chtít.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 04.8.2014 11:28

Tak ty časy bych až tak neřešil. To právě řeší garance přestupu. Byť větší tři minutky rozdílu by tam být tedy mohly, zejména s ohledem na to, aby tramvaj vyjela směrem do centra relativně přesně i při drobném zpoždění busu. Copak je ale fyzicky možné, aby tramvaj nepočkala na autobus a autobus na tramvaj? Jako to snad nikdo ani nemusí nařizovat? To je snad samozřejmý jako že ráno vyjde Slunce... Jako to je nějakej řidič schopen odjet prázdnej a není mu to divný?

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 04.8.2014 11:18

MM-Mikulovsky píše: pro cestující nočních spojů, u kterých prý nějak nyní v Braníku nefunguje (respektive údajně ani není nařízen) garantovaný přestup NAD Z:arrow: TRAM i opačně!
Což vykysnutí v takové díře na 28 minut je přímo na zabití!
Na zabití je hlavně tvůrce JŘ, když l.52 má teoretický příjezd do Braníka ZC v 15 a 45 a X17 má odjezd 16 a 46. To mohl vymyslet jen magor. Na Idosu to asi vypadá pěkně, že to hezky navazuje, ale to je vše. :prase
Opačně (z Modřan) totéž: X17 příjezd 26 a 56, l.52 odjezd 27 a 57. To prostě vymyslela chorá hlava, to mi nikdo nevymluví. Někdo sedí v kanclu na :zadnice a neví, že existuje něco jako zpoždění. [-o< #-o

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.8.2014 11:10

Radek píše:Pozitivní zpráva: výluka Modřan má být zkrácena do noci 20./21. 8.
také jsem něco o této zprávě slyšel a to i s tím (toto od tam bydlícího kolegy), že to je pozitivní zejména pro cestující nočních spojů, u kterých prý nějak nyní v Braníku nefunguje (respektive údajně ani není nařízen) garantovaný přestup NAD Z:arrow: TRAM i opačně!
Což vykysnutí v takové díře na 28 minut je přímo na zabití!

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 04.8.2014 9:18

Pozitivní zpráva: výluka Modřan má být zkrácena do noci 20./21. 8.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 04.8.2014 8:55

Bobík: Jenže přece jenom asfalt se tolik nespojí s betonovým pražcem, za to beton-beton se k sobě bude mít víc. Stejně jako v tomhle směru moc nevěřím W-tram.

Zajímavé je, že na Průběžné se použil W-tram kvůli pevnosti a na Trojské kde bude minimálně stejný ne li větší provoz busů je tahle směska.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 04.8.2014 6:54

Napadá mě snadná výměna té živice po dožití. Vrchní slupka se snadno odfrézuje, betonek dole drží a naleje se nová. Dřív se to pravda dělalo bez toho betonu. Koleje na dřevěnejch pražcích "ve štěrku" a zalitý (nebo zadlážděný) jsou, resp dnes už spíš byly, na spoustě míst, akorát to nikdo nevěděl, bo to nebylo vidět (lze to vidět na starejch fotkách, to jsou ty vyhřezlý kusy asfaltu podél kolejnic). Ten beton mi přijde oproti dřívějšku jako zlepšovák, bo je pevnější a nebude tolik docházet k propadům/vyježdění asfaltu. Tady to vyniklo akorát díky tomu, že je takto udělán jen ten přejezdový kus. A na méně frekventované části, kde se nepočítá s nějakou výraznou dopravní zátěží to stačí, je to levnější na pořízení a jednodušší i na opravy trati - v případě potřeby se přejezd může rozbourat a podbije/opraví se geometrie celého úseku, aniž by tomu vadil pevně udělaný přejezdový kus.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 03.8.2014 20:15

Karosák píše:Únosnost lože je solidní, když je součástí i železničních svršků, nemysliš?
Nejde ani tak o únosnost lože, ale živice. Dával jsem tam otazník, tak nevím.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 03.8.2014 18:28

Žádná nová móda. Tohle se dělalo už leckde. Například u nádrholu před mostem. Důvod jsem v tom však nenašel a pravda ani nehledal. Únosnost lože je solidní, když je součástí i železničních svršků, nemysliš? Aby si "kameny" sedly je důvod k podbití. Beton pak třeba zajistí lepší rozložení sil od gumokolů do lože.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.8.2014 13:58

Mě spíš napadá jakou to může mít ve výsledku stabilitu. Pořád jsou pod tím jenom kameny po kterých dvakrát projel pidiválec.

Pro busy to nejspíš nebude. Je např. na přejezdu pro IAD do jedné vedlejší z Průběžné...

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 03.8.2014 13:56

9001 píše:Chtěl jsem se zeptat co je za novou modu na OKS lít beton a následně asflalt?

Při reko Průběžné podbito a přejezd pro IAD je zalitý. Troja to samé.
Větší únosnost pro pojíždějící autobusy :?:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.8.2014 13:50

Chtěl jsem se zeptat co je za novou modu na OKS lít beton a následně asflalt?

Při reko Průběžné podbito a přejezd pro IAD je zalitý. Troja to samé.

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 03.8.2014 12:51

Tak jsem zas v tomto týdnu jel přes průběžnou a jeden rychlý průlet fotodokumentačně.

http://www.rajce.net/a10203264

mart337
Uživatel

Příspěvek od mart337 » 02.8.2014 22:12

Nevím, jestli jsem na správném vláknu, ale příští týden se koná výluka Výtoň - Braník - Modřany Po až Čt vždy od cca 20 hod do rána a pak ještě v sobotu.
Ale koukal jsem na ten příšernej výplod staniční jízdní řád, který k tomu byl vyroben, nejen že aby se v tom člověk vůbec vyznal, ale jsou tam kardinální chyby.
Kvůli přestupu na náhradní dopravu bude zprovozněna zastávka Výtoň ve Svobodově, ale je vedena jako při průjezdu do Braníka a ne směr na NBS a kvůli tomu je v záhlaví vlaků do Braníka uvedeno, že nejedou přes Výtoň, i když vlastně ano, přes Výtoň jedou.
Druhá chyba je pak to, že až do stanice Svatoplukova jedou i vozy zatahující do Strašnic a vlak jedoucí na Spořilov (noční), ale Na Fidlovačce už tyto vlaky nejedou a ten na Spořilov není ani na NBS.

Deus
Uživatel

Příspěvek od Deus » 02.8.2014 19:22

MM-Mikulovsky píše:
Deus píše:Dočetl jsem se něco o rekonstrukci TT v Nuselské. Neznáte někdo podrobnosti?
a kde ses to dočetl - bylo by to potřeba jak sůl - jsem se projel před chvílí OA od Michelské cca po Horky a žlaby v panelech jsou šíleně prožrané a na dvou místech mne překvapily z nich trčící plechy - no naštěstí jsem pneu neprorazil, ale jsem zvědav kolik 15T z l11 neprojede přes měřáky kol, protože bude mít na podvozcích něco poškozeného, což rozpoutá na 26. koleji před nimi "poplach" = zakáže jízdu přes ně.
Vedle na mo.ttnz.cz:
mrmarkus: Rekonstrukce Nuselské se přiblížila, mimo jiné přinese bezbariérový přístup k zastávkám. Co jsem pochopil, projekt dostal zelenou a probíhá příprava.

Odpovědět