Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Martin Šubrt » 20.10.2013 20:04

9001: Kamera s rozpoznáváím RZ na vjezdu a odjezdu s časovým razítkem a obratem pokutou na cestě. Viz úsekové měření rychlosti.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.10.2013 17:18

MŠ: Opravdu to neber osobně, ale značka toho moc nevyřeší... Pokud budu chtít jet rovně, tak mě nic nezabrání tam projet. Ledažeby se tam udělala budka MP, ale o tom pochybuji.

Právě se bojím toho, že se na Karmelitskou v rámci politického boje zapomene a MHD dostane na zadek jako to bývá..., ale na pravém břehu se bude bouchat šampus a budou se fotit jak jsou dokonalí...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 20.10.2013 16:44

9001: Jaké je nepolovičaté řešení? Auta se právě nevytlačí zcela, budou tam jezdit zcela věžně v počtu, který pobíhání po kolejích nedovolí. Nedokážu řict, zda Karmelitská bude stejný případ. Zatím se mluví a příkazy shora směřují k tomu, že bude průjezd Malou Stranou zamezen stejným způsobem se zachováním obsluhy ve stejný okamžik k otevření Blanky. Ale tohle nerozhodne žádný dopravák, takže rozhodnutí shora může být nakonec jakékoli, včetně žádné změny oproti dnešku. Alespoň ty soboty ukázaly, že NELZE pěší zóna a NELZE řešit samostatně.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 20.10.2013 16:10

Osobně bych udělal velký schod v oblasti přechodu Karlova mostu a druhý schod v oblasti vjezdu k Americké ambasádě. Trvale, celotýdenně.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.10.2013 13:26

MŠ: Jak vidím klasické polovičaté řešení... :roll:
Pokud se podaří vytlačit auta, tak lidi získají pocit, že tam budou chodci chodit všude a dávám to pár povalení do pěší zony...
Plus si neřekl B. Bude Karmelitská zavřená? Jinak si můžeme tleskat za rychlý průjezd Smetanovým, ale nárůst o stovky procent na druhé straně...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 20.10.2013 12:15

Afterman píše:
9001 píše:http://www.stream.cz/nejnovejsi/gebrian ... vo-nabrezi

Názor pane Gebriana. Bohužel mě tento pán opět nezklamal... Sice se o Karmelitské zmíní hned na začátku, ale pak se to zvrhne ve chválu města.

Faktem je když jsem tam viděl podjezd domem bez světel v kombinaci s tramvají, tak mě zamrazilo...
Mne spíš fascinuje, že nikdo nezohlednil tramvaje, plazit se 600 metrů dvaceti kilometrovou rychlostí a ještě se najdou lidé co budou argumentovat zrychlením dopravy. O víkendu tam žádné kolony nevznikají a o všedním dnu se to dá také projet rychleji a hlavně se tam nemotají desítky lidí na kolejích.
To je ale pořád převzetí argumentace z d-fens. Aktuální akce 5 sobot byla kulturního typu a byla proto zřízena pěší zóna. Ta samozřejmě znamená plazení se tramvají a průjezd srovnatelný se zdržením ve špičce. Pro trvalý stav se tam ale nenavrhuje pěší zóna, ale zákaz průjezdu vozidel s plnou obsluhou na jihu i severu, tj. nikoli chodci na kolejích. Naopak. Rychlost by tam zůstala maximální, ve směru k Palachovi by se dodělala zastávka Karlovy lázně a podél této strany rozšířily chodníky. Aut by tam bylo trvale minimum. Pokud d-fens změřil průjezdy při těch sobotách a ve špičkách okolo 140 - 160 sekund a o víkendu cca 110 sekund, po té úpravě by tam měly být trvalý průjezd v čase cca 100 sekund, tj. ve všech obdobích méně než dnes.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 20.10.2013 9:58

Konečně nějaká dobrá zpráva z Preference:
19.10.2013 Obnovena signalizace Hostivařská. Preference nechybí
Po rekonstrukci bylo uvedeno do provozu SSZ 0.398 Švehlova – Hostivařská. Byla zřízena detekce tramvají a zavedena preference.
=D> =D>

Afterman
Uživatel

Příspěvek od Afterman » 18.10.2013 21:20

9001 píše:http://www.stream.cz/nejnovejsi/gebrian ... vo-nabrezi

Názor pane Gebriana. Bohužel mě tento pán opět nezklamal... Sice se o Karmelitské zmíní hned na začátku, ale pak se to zvrhne ve chválu města.

Faktem je když jsem tam viděl podjezd domem bez světel v kombinaci s tramvají, tak mě zamrazilo...
Mne spíš fascinuje, že nikdo nezohlednil tramvaje, plazit se 600 metrů dvaceti kilometrovou rychlostí a ještě se najdou lidé co budou argumentovat zrychlením dopravy. O víkendu tam žádné kolony nevznikají a o všedním dnu se to dá také projet rychleji a hlavně se tam nemotají desítky lidí na kolejích.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 18.10.2013 19:11

ADD Bulovka - Problém jsem už (zatím :D ) nezaznamenal, děkuji.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 18.10.2013 18:34

http://www.stream.cz/nejnovejsi/gebrian ... vo-nabrezi

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 15.10.2013 9:10

*Motol-často nesvítí stromeček a chová se dosti zrádně. Pozoruji již přes půl roku, ale jedu tam jednou za uherskej a tak si do ma nevzpomenu, ale stálo by za prověření, prosím pěkně! ZC umí padnout přesně po odstanicování a DC je dobrý hezky přibrzdit, protože věřit se mu teda nedá, díky

Máš pravdu, ten Motol DC je občas zrádnej. Často je to v pořádku, ale občas se rozsvítí stromeček a po 2 vteřinách opět zhasne, kuličky padnou na stůj a SSZ pustí odbočující auta vlevo přes koleje k nemocnici Motol. Opatrnost je určitě na místě :)

Ale objevila se teď závada i na těch světlech DC, které jsou jako první když přijíždíš od krematoria Motol, tedy těch světlech ještě před mostem. Podobně jako na Spartě DC přihlašují až nějakým druhým kontaktem za předvěstí. Alespoň tak jsem to teď pozoroval na l. 9, že se stromeček rozsvítí když už jsi blízko čoček a předvěst svítí o proti předchozímu stavu trvale na stůj. Stejná závada je jak píši na Spartě DC. V obou případech ale kontakty ulámané nejsou a tak asi je závada v samotném zařízení ssz...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.10.2013 19:05

MŠ: Jenže to referendum je postavené jako ROPIDí dotazník...
Chceme zelen, přechody, ale auta budou stát až k D1, ale pod tím narvané C k prasknutí, nedostačné P+R...

Jinak naivita o vyjímkách mě taky docela pobavila :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 14.10.2013 17:20

MŠ:
referendum - prima, souhlas. Ale co nabídneš lidem jako alternativu? Přeplněný a nedostatečný P+R pro dojíždějící a Roprdem domrvenou MHD pro všechny? No tak schválně jak asi budou lidi hlasovat. :D Já sám vím, jakej kolaps způsobilo zavřený nábřeží u nás na Letný, že jsem odpůrcem IAD je o mě všeobecně známo, ale přesto bych díky výše uvedeným věcem asi hlasoval raději pro ty auta, byť se značným odporem.

kamery - nápad výbornej, jenže - neber to osobně, ale hahaha (hlavně k těm vyjímkám).

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 14.10.2013 12:20

Martin Šubrt píše: Pokud je někdo má zájem omezit, je otevření Blanky jediným dnem, kdy je to možné udělat právě proto, aby se doprava pak usadila již ve stavu s tou novou alternativou.
Njn, musí se na to jít i politicky, příležitost která se těžko bude opakovat :)
I když je to takové nevědecké, chceme-li zkoumat blackbox, tak nic nezjistíme, když nebudeme měnit jen jeden parametr najednou...

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 14.10.2013 11:57

Martin Šubrt píše:willyjef: Ano, viděli jsme výsledek, kdy se z nábřeží udělala pěší zóna a nikdo neřešíl Malou Stranu. V článku se ilustruje, že pěší zóna po 5 sobot způsobuje tramvajím cca stejná zdržení jako auta 25 let každý pracovní den. Z článku se vyvozuje, že pěší zóna tramvajím škodí. Souhlas. Já ale z článku též vyvozuju, že i auta tramvajím škodí. Pěší zónu nikdo na nábřeží neplánuje, právě z důvodů popsaných v článku. Pokud by se tam někdy ještě objevila, tak výjimečně, při nějakých podobných akcích třeba 5x ročně. Ovšem nestrašila by tam 250x ročně..
Přiznám se, že o tom, že by byly nějaké jiné plány než pěší zóna slyším prvně. Asi tu bude stejná informovanost, jako o proběhlých akcích, protože téměř v žádném sluníčkovém článku o krásně volném nábřeží se nemluvilo o totálním kolapsu na Malé Straně. A jinak referendum nebrat. Protože obyč lidi (a já k nim patřim) se informují jen ze závislých zdrojů a proto třeba lze třeba ilustrovat i na mě naprostou neinformovanost o stavu věci. Kdybych nebyl řidič tramvaje, tak bych o problémech na Malé straně vůbec netušil a fakt bych si myslel, že ty uzavřené soboty byly to nejlepší, co se s danou lokalitou dalo dělat...

Odpovědět