T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
XSC
Uživatel

Re: Konstruktivní kritika stavu pražských tramvají

Příspěvek od XSC » 05.9.2006 22:49

demon píše:Navíc při ukotvení sedaček do boku se podlaha líp uklízí, takže mi R.P připadají i čistší...
To v každém případě, navíc k tomu pomáhá i podlaha. V klasické gumě bordel zůstává. A nejvíc ho vždycky je kolem uchycení sedaček.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.9.2006 21:44

MOp píše:...ja tedy v zime naopak to rozpalene pozadi vyhledavam...
To je věc názoru, já bych tedy uvítal raději vytápění v zádových partiích, než v sedacích... Ale vzhledem k tomu, že bydlím v centru, tak většinou nastupuji už do narvané tramvaje a sedám si vyjímečně. Asi ještě vypadam zachovale... :wink:
A s tím zvětšeným prostorem nesouhlasíš? Navíc při ukotvení sedaček do boku se podlaha líp uklízí, takže mi R.P připadají i čistší...

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 05.9.2006 21:44

MOp píše:osobně souhlasím jen s poslední castí vety - vypadají kulturneji.. ja tedy v zime naopak to rozpalene pozadi vyhledavam, jelikoz alespon pro mne je to prijemnejsi, nez jedna noha spalena od topeni v bocnici a druha promrzla na kost, jelikoz proste to chybejici topeni ke stredu vozu mi zasadne chybi a nedela mi to dobre..
No myslím si, že si člověk nevybere, buď upálený zadek nebo noha @3652

MOp

Příspěvek od MOp » 05.9.2006 21:35

demon píše:Rozhodně je pro cestující lepší, že:
- polstrované sedačky do boku přinášejí víc místa pod sedadly na nohy či tašku, jsou asi o 1000% pohodlnější, nespálí si o ně pozadí a vypadají podstatně kulturněji
osobně souhlasím jen s poslední castí vety - vypadají kulturneji.. ja tedy v zime naopak to rozpalene pozadi vyhledavam, jelikoz alespon pro mne je to prijemnejsi, nez jedna noha spalena od topeni v bocnici a druha promrzla na kost, jelikoz proste to chybejici topeni ke stredu vozu mi zasadne chybi a nedela mi to dobre..

Karel

Příspěvek od Karel » 05.9.2006 21:02

No,jěště abych odpověděl,krok zpátky by to určitě byl a ještě kolik cestujích by si stěžovalo na nepohodlnost.I když oni si stěžují pořád na něco!

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.9.2006 20:50

Karel píše:...slyšel jsem,že se měli dělat nějaká plastová také do 14T uvažovalo se někdy o tom nebo je to drb?
A nezdá se ti to jako krok zpátky ?
Karel píše:Jééé,já píšu taky jinam!
to všichni...
9001 píše:...POD tě moc nevytrhne ,když jsou mezery způsobené malými dveřmi u Alstomů.
Taky nechápu proč se tam nedaj aspoň nějaký "kartáče", ale pořád je přeci rozdíl proti otevřeným dveřim...

Karel

Příspěvek od Karel » 05.9.2006 20:44

Jééé,já píšu taky jinam!PARDON!!

Karel

Příspěvek od Karel » 05.9.2006 20:42

No,dobrý byly ty sedadla v T3M ev.č.8029-ty plastové žlutomodré,tedy až na tu barvu tak se tam moc nehodila(podle mého názoru),slyšel jsem,že se měli dělat nějaká plastová také do 14T uvažovalo se někdy o tom nebo je to drb?

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 05.9.2006 20:34

demon píše:Rozhodně je pro cestující lepší, že:
- polstrované sedačky do boku přinášejí víc místa pod sedadly na nohy či tašku, jsou asi o 1000% pohodlnější, nespálí si o ně pozadí a vypadají podstatně kulturněji,
Souhlasím se vším, až na tohle, ono by to bylo lepší a výhodnější, kdyby se to alespoň jednou za dva dny umylo. Jelikož tohle je ráj roztočí a jinejch breberek...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.9.2006 20:28

Ještě reakce ke dveřím. POD tě moc nevytrhne ,když jsou mezery způsobené malými dveřmi u Alstomů. :wink:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.9.2006 19:14

demon píše:Rozhodně je pro cestující lepší, že...
Teď koukam, že sem se rozohnil v nesprávnym tématu... Z:idea: Tak prosím přesunout, včetně příspěvku na který jsem reagoval. :wink:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.9.2006 18:57

Anonymous píše:Které z těch úprav jsou pro pohodlí cestujících a které pro pohodlí DP?
Rozhodně je pro cestující lepší, že:
- polstrované sedačky do boku přinášejí víc místa pod sedadly na nohy či tašku, jsou asi o 1000% pohodlnější, nespálí si o ně pozadí a vypadají podstatně kulturněji,
- čitelnost čísla linky určitě není horší než byla, za šera a tmy je díky posvícení podstatně líp vidět (ověřeno u osob s různými vadami zraku) navíc buse na dálku informuje i o směru jízdy a díky buse vymizel i častý "žertík" s otočeným nebo zaměněným číslem linky,
- "teploměr" uvnitř vozu i další panel pod stropem informují o několika dalších zastávkách a o směru jízdy, tohle taky nikdy nebylo, tak prosím netvrď že jo,
- POD má jednoznačně velký vliv na tepelnou pohodu, do tramvaje tolik nefouká, neprší, nesněží a je tam tak tepleji,
- vozy jsou oproti T3 i T3M podstatně tišší (změřeno!), tyristory Progresu vydávají prostě vyšší tóny než ty u výzbroje TV, ale u těch se ještě přidal MG a nebylo slyšet slova,
- podlahová krytina Altro na rozdíl od dříve používané gumy tolik neklouže,
- vozy jsou méně poruchové, jízda je klidnější, tím i bezpečnější, takže se zlepšila přesnost dopravy,
- když se chce na něco zeptat řidiče, tak nemusí řvát, stačí zaklepat i když tohle bych ani jako zlepšení neviděl, tak nevím proč to zmiňuješ ty...
Záměrně jsem nezmínil ani jedinou přednost, která by se dotýkala pouze DPP, všechny jsou plusem pro cestující a to jsem určitě ještě na další zapoměl!
Ano, všiml jsi si správně, stále zůstaly 3 schody... :wink:
Naposledy upravil(a) demon dne 05.9.2006 19:04, celkem upraveno 2 x.

itelv
Uživatel

Příspěvek od itelv » 05.9.2006 12:08

Anonymous píše:Které z těch úprav jsou pro pohodlí cestujících a které pro pohodlí DP? Cestující nezajímají nějaké tyristory a motory a sedačky chycené do bočnice a páka místo pedálu, cestující zajímá, že si nepřečte celou trasu linky, že svítíli sluníčko, rozpozná číslo linky až když si na tramvaj může sáhnout, že nepozná, není-li plyš mokrý a špinavý, že než vystoupí musí obsloužit tramvaj tlačítkem, že stále zůstaly 3 schody, že to nově protivně falešně píská (to zrychlovače ale dokonce ani výzbroj na vozech 80xx nedělaly), že když se chce na něco zeptat řidiče, tak musí řvát... V čem je prosím rekoT3 lepší?
He?
Co třeba v tom, že je stále čím v Praze jezdit. (pominu-li třeba teplo v zimě nebo informační systém)
Vůbec mi přijde, že Anonymous se snaží hlavně hledat rádoby chyby. Tlačítko dvěří mi nepřijde jako kontraproduktivní (v zimě do tram nefouká a je tam tak tepleji), sedačky do boku přijášejí i víc místa pod sedadly na nohy či na tašku. Čitelnost čísla linky určitě není horší než byla - přečíst číslo na T3 večer či za šera je velký oříšek (zvlašť z boku či zezadu). A i vyzbroj má své výhody: co třeba větší bezpečnost při brždění z kopce nebo ekonomické úspory z rekuperace?
Určitě není T3R ideální ve všech směrech, ale to není nikdy nic. Mě osobně nevadí. A to i přes to, že není nízkopodažní (to mi chybí - ale to není ani každý autobus nebo vlak). Ale jezdí, bezpečně a spolehlivě.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 05.9.2006 11:55

demon píše:Uznávam že vůz T3 není zrovna model třetího tisíciletí, ale po prováděných úpravách svými technickými parametry hravě strčí do kapsy modely o desítky let mladší.
Které z těch úprav jsou pro pohodlí cestujících a které pro pohodlí DP? Cestující nezajímají nějaké tyristory a motory a sedačky chycené do bočnice a páka místo pedálu, cestující zajímá, že si nepřečte celou trasu linky, že svítíli sluníčko, rozpozná číslo linky až když si na tramvaj může sáhnout, že nepozná, není-li plyš mokrý a špinavý, že než vystoupí musí obsloužit tramvaj tlačítkem, že stále zůstaly 3 schody, že to nově protivně falešně píská (to zrychlovače ale dokonce ani výzbroj na vozech 80xx nedělaly), že když se chce na něco zeptat řidiče, tak musí řvát... V čem je prosím rekoT3 lepší?
He?

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 04.9.2006 21:00

demon píše:Tak zrovna RT6N1 a 2 bych neargumentoval, protože provozní je 0 a wana jakákoliv taky 0. Se zbytkem souhlasim, autobus rozhodně rychlejší není, třeba už jen proto, že úroveň preference je u něj daleko nižší. Kolo je sice rychlejší než tramvaj, osobně ho taky občas použiju, ovšem oblek na něj neni zrovna nejvhodnější úbor, navíc odpoledne na Vinohradský na kole je celkem o život... Z okolí Malešické pár lidí znam a NIKDO z nich tam proti tramvajím rozhodně není! Uznávam že vůz T3 není zrovna model třetího tisíciletí, ale po prováděných úpravách svými technickými parametry hravě strčí do kapsy modely o desítky let mladší.
Nezbývá nic jiného než souhlasit.

Odpovědět