Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Brejšín
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Brejšín » 05.1.2013 17:18

K lidický

a úplně nejvíc adidas je v krátkém režimu vynechání volna v Lidický.
Panáčci přes Lidickou padnou na stůj a potom dalších 45 vteřin nic (teda zelená po Zborovké a zjevně to stíhá asi 2/3 aut z další vlny) a až potom to pustí TRAM.
Nevím zda to je nějaký "vyrovnávací" cyklus, ale s následným Palačákem to vykouzlí +4 minuty.

Jen tak mimochodem, k čemu je kontakt v zastávce na Palačáku nábřeží DC, já jen že zjevně je polohově naistalovanej aby bral PTG hned po rozjezdu ze zastávky, ovšem 15T si brkne už při příjezdu.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 05.1.2013 16:10

Ano, Strašnická je opravdu problém, někdy od října výrazné zhoršení kvůli fixlující kameře. Je to v řešení, ale nějak to nejde hned. V tuto chvíli to chce asi větší zásah a do budoucna je třeba se zamýšlet nad videodetekcí. Buď bude kvalitní, nebo se alespoň na výzvy bude muset opustit. Staré dobré BUSsmyčky v Modřanské před nájezdem na Barrandovský most. Ty jsou spolehlivé.

SSZ Lidická - Zborovská vkládá fázi, pokud vím, jen pokud se vejde do cyklu (podobně jako třeba SSZ Argentinská - Plynární). Když je cyklus krátký, nevejde se. Ale myslím si, že vzhledem k tomu, že tady okruh nevede a nevypozoroval jsem nějaké zásadní koo vazby na okolí, asi by tu mohlo klidně být izolované řízení a plná preference TRAM, tedy také třeba prodlužování. 8-)

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 04.1.2013 22:44

Aby se z toho smíchovskýho okruhu nepos...., nejen Lidická/Zborovská, volno pro tramvaj kraťoučké, pro okruh dlouhé, ač tam třeba neprojede auto/večer, víkend, nebo auta nemají kam jet, tak stojí na kolejích.

Na X Štefánikova/Kartouzká navíc blokují tram auta jedoucí od Újezda. Jakoby nemohla být donucena jet po téměř souběžné E.Peškové.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 04.1.2013 22:17

Strašnická: Poslušně hlásím, že ta videodetekce BUSů na Strašnické se opravdu citelně zhoršila od obnovy SSZ. Dnes 3 kola (6 průjezdů) na d-7, a plynulé byly jen 2 průjezdy, zbytek svítila zelená pro BUS do tmy a ani jednou co jsem projížděl se BUS nevyskytoval!

Lidická x Zborovská: Přijde mi, že je velmi skoupá na druhé volno. Má to nějaké podmínky? Poslední dobu (cca 2 měsíce) mi přišlo, že to tam padá nějak málo, ale říkal jsem si, že mám třeba smolíka na příjezd do špatné části cyklu, ale dneska od Anděla nemůžu do zastávky bo kolona a dementi na kolejích a fičí kolizní směr. Pak volno Lidická, popojedu, odstanicuji, pustí pro odbočení, zavírám a připravuji se v výpadu, odbočení končí a....prd. Fičí znova Zborovská :evil: A to jsme tam stáli proti sobě 2 vlaky. Nebo snad právě proto to nepadlo? Nějaký šotek ve vedení? Z:idea: :( Díky

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 01.1.2013 11:22

Brejšín píše:A ty se považuješ za šefce?
Jo tááák. :D Tak to jo. Pardooon, dlouhý vedení. 8-)

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 01.1.2013 10:08

A ty se považuješ za šefce?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 31.12.2012 18:18

Brejšín píše: A bohužel bezohlednost šefců, že se nezajímají o to co je za nimi
Bezohlednost ševců? No tak to pardon pane kolego! Ano, nezastírám že část na to prostě kašle, nicméně mnohdy to prostě nejde, mnohdy si prostě nevšimneš a mnohdy na to nemáš čas. A mnohdy je to v "dobré víře" nepřekážet tomu za mnou, protože bůhví o kolik je pozdě. Ševci k tomu jsou spíš nuceni okolnostmi, než že by na to primárně kašlali.

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 31.12.2012 8:17

Ne ne já myslím to myšlení "hele za mnou je další bambaj, tak tady nebudu zbytečně okounět a ten potah na sedačku si natáhnu na další stanici, tady trošku přidám ať ty světla stihnu a podobně. V tomto je právě úžasný Anděl, kde při pozorování kolegů co všechno najednou musejí udělat než odjedou s vystřídanou přestávkou je občas inspirativní.
Nebo ten zmiňovaný Synkáč, úplně mám radost když frajer s 11 přede mnou ze Synkáče DC odjede nášlap na 10 dojezd výběhem před právě uteklou SSZ a zamáznutí na KB - přičemnž stačilo našlápnout na 25 (klidně i prvním stupněm a zase prvním stupněm zpomalit na 15 a byl prostě v trapu). Takhle tam prostojí červenou, pak to protáhne jeho červenou kvůli odbočující 18 ZC, no a než odjede a uvolní vexli tak se se svou 18 ani nestihnu přihlásit pro dovýběr odbočení a čekám další cyklus (smutné je, že před REKO Synkáče se to stíhalo). A mezitím projíždí křižovatkou 7, která na Svatoplukově měla být dvě minuty za mnou.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 31.12.2012 0:40

MM: Asi by si měli řidiči udělat povinně výlet do Ovy, kde řidiči dostávají flastry poměrně běžně. At už jednokolejka, řidič na přechodu srazil dítě, a řidička táhla nějakého seniora, protože zůstal v posledních dveří soupravy T3...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 31.12.2012 0:04

Brejšín: Nedá se na Barrandov dojet včas? Tak to jsi měl nedávno vidět náhled z Dorisu, jak s jednou "mou" TRAM jel na Barrandov svačinář - na KB Hlubočepy -60sec :!: Ano, já vím, jediná možnost, jak toho dosáhl, je naprosté nerespektování OR (15km čelem vlaku kolem označníku zastávky na znamení - ČSAD Smíchov, 30km kousek za ní, 20km v oblouku za Lihovarem, 20 km "celým" Zlíchovem) :!: (Taky jsem mu okamžitě při vracení TRAM řekl, ať počítá, že dělal ten den zadara - páč toho předjetí si na "mé" TRAM složky všimnou a hned si z ní ztáhnou tacho.)

No, zlepšení "přístupu" ševců by jsi asi mohl přispět - zejména tím, kdyby jsi (mimo jiných) zrovna ty je učil (možná nejlépe vedl ty co je učí)! Protože (ať mi promine Petr a ještě, jemu podobných, pár světlých vyjímek) jsou nyní/dosud mezi instruktory takoví "experti", kteří jsou schopni novým adeptům na řidiče TRAM říct cca "tebe zajímá jedině to co je před tebou, protože nemůžeš být vinnen nehodou, která se stane za tebou".
No naštěstí jiní to občas "vyváží" - např.:
1.) poznámkou, že se občas přistihnou při neopatrnosti, kterou způsobí falešná jistota o volném průjezdním profilu, jenž někdy zapomenou kontrolovat ve zpětném zrcátku a pak při náhlém pohledu do něj se někdy nestačí divit, jak těsně to vyšlo!
2.) kladením důrazu na opakovaný pohled do zpětného pravého zrcátka při odjezdu ze zastávky - lidi jsou totiž fakt schopní "nemožného"

Ovšem tuším, že však zejména narážíš na situace jako např. na nácestné zastávce NBS (ať ZC či DC) jedna TRAM tam přijela přesně "na čas" (či dokonce dříve a vyčkávala, aby se nepředjela) a za ní do zastávky dojíždí další TRAM (logicky to bude "druhá" tamní linka jedoucí jiným směrem - jen občas to může být služební jízda) a naprostá většina řidičů zavře dveře a mizí v dáli, aniž by umožnili přestup do své TRAM z té druhé!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 31.12.2012 0:00

Brejšín píše: A bohužel bezohlednost šefců, že se nezajímají o to co je za nimi - tak to je taky bohužel naprosto přesný obrázek dnešní společnosti. Pro mě je dost skličující, neb vím, že do své smrti se nedožiji zlepšení.
Pod tohle se klidně podepíšu.

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 30.12.2012 23:19

Ovšem největší "zadnice" je, že se i při odjezdu napřed od Anděla se dnes nedá dojet včas na Barrandov. Což musí být strašná "zadnice na druhou" pro lidi co jedou na Slivenec s přestupem na Chaplinově náměstí.................. :roll:

A bohužel bezohlednost šefců, že se nezajímají o to co je za nimi - tak to je taky bohužel naprosto přesný obrázek dnešní společnosti. Pro mě je dost skličující, neb vím, že do své smrti se nedožiji zlepšení.

Gregory
Uživatel

Příspěvek od Gregory » 30.12.2012 20:42

Brejšín píše:
von Špilberk píše:S úpravami JŘ je právě ten problém, že máme i závodníky i šneky. Když se JŘ upraví pro šneky, tak závodníci budou stát 3 minuty na KB. A třeba závodník s l.14, který přijede na Anděl na svačinu o 2,5min. napřed, způsobí celkem slušnou kalamitu. Je to už dávno, co jsem dělal na Andělu svačiny na l.14 a jeden takový ŠůůMachr se přiřítil. Štěstí bylo, že už byl konec měsíce a já věděl, že nemám žádné předjetí. Tak jsem počkal až bude předjetí jen do 60s., kouknul jsem do zrcátka na tu frontu, zavřel dveře a vypálil pryč. No ale denně to dělat nemůžu. :D
Právě proto by mělo být více KB, kdyby byl na Jiráskově náměstí, tak by mu to předjetí kleslo na polovinu - bo by čekal už tam.
Jenže pro některé jedince by KB musel být na každé druhé zastávce. A na Jiráskově nám. přece není problém si spočítat, za jak dlouho budu na Andělu - 4-5min. dle provozu. A když někde střídám svačiny ( na Andělu naštěstí ne ), tak ze zastávky odjíždím na stanovený čas bez ohledu na to, jestli je za mnou fronta nebo ne.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.12.2012 20:30

Petrpes píše:Rešení pro Štross: Pokácet SSZ :!:
A jako třešnička na dortu by mohla být změna přednosti v jízdě pro relaci Vltavská-Kamenická.
Ale i bez toho by šlo o pokrok...
A já myslím, že tam je nejvhodnější hlavní Kamenická - Nábř. Kpt. Jaroše = pro svazek 5+26 obousměrně a m17 +l24 ZC, ale m17 + l24 DC by dávaly přednost TRAM od Kamenické (5 + 26 DC a 12 ZC a 1 + 25).

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 30.12.2012 19:09

Brejšín: =D>

Odpovědět