Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Slyšel jsem, že za krátkou zast může P6, bo si nepřála, aby byl nahoře "klikatej" přechod a lidičkové museli chodit cikcak. Že by jim to jako rozbouralo nějaký krásno na rondelu, jak by to bylo šouplý. 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já tam ještě nebyl, ale už teď nechápu, proč ty zastávky Vítězné nám. mají oficiálně (dle "nějakého podpisovaného lejstra") délku 59m = na dostatečnost pro celé dvě soupravy jim chybí cca pouhé 3metry! To se tam fakt už ty 3m navíc nevešly???pawel píše:vitezne nam., prasny most: celkem hezke, ale na to, ze se jedna o kompletni rekonstrukci vcetne okoli trate, to mohlo vypadat o dost lepe (sirka zastavek, prechody, stromy, zatravneni trati ve svatovitske resp. stromy, kere apod.). nicmene se snizim na jednu praktickou a primitivni vec, kterou doopravdy nepochopim: proc chybi pristresek na stanici smer evropska/jupa??
vitezne nam., prasny most: celkem hezke, ale na to, ze se jedna o kompletni rekonstrukci vcetne okoli trate, to mohlo vypadat o dost lepe (sirka zastavek, prechody, stromy, zatravneni trati ve svatovitske resp. stromy, kere apod.). nicmene se snizim na jednu praktickou a primitivni vec, kterou doopravdy nepochopim: proc chybi pristresek na stanici smer evropska/jupa??
Zde je článek o nástřiku vodorovného značení. Je to tam celkem hezky popsáno.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pro radost ředkvičky pro Karosáka.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karosák: Prý v případě položení nového povrchu ten ještě nějaký čas pracuje a proto se pokládá "provizorní" vodorovné značení, u něhož se předpokládá zmizení. Výhodou je, že nové v plastu se pak může udělat s případnými změnami. Nicméně náklady se o dost zvyšují a určitě bych volal po jednom vodorovném značení především pro přechody a základní dopravní stíny vymezující pohyb. Vodící čáry v křižovatkách, budiž, tam beru výhledové doladění...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
P_V: Ale to značení je mizerné i na "starém" asfaltu... Viz BUS pruh na Černokostelecké od Depa po Na Homoli. Tam také není skoro vidět.
Ale však právě proto je ta hi-speed výhybka vybavena i předvěstmi a blokováním na větší vzdálenost, ne?von Špilberk píše:U Braníka nelze, protože obava z vjetí do nesprávného směru a kolize s protijedoucí tramvají ve vysoké rychlosti.
Přesně tak, nový asfalt se enormně ošoupává a nedrží na něm ani kvalitní barva. A právě tak po tom půl roce provozu je už ošoupaný do stabilního stavu.Karosák píše: Mě přijde že veškeré VDZ poslední doby se ihned vyšisuje, ošoupe, ušpiní, zneviditelní a až druhá banda natěračů po půl roce při obnovování na to teprve stříkne tlustší vrstvu odolnější hmoty, navíc s reflexními krystalky.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To, že nový, relativně složtý a neodzkoušený systém klekne, bych mu neměl za zlé, to bych řekl, že se i dalo čekat. U "ručmo" házení mě spíš překvapuje, kde je ten slibovaný dispečerský dozor, alespoň slibovaný na školení?
A i kdyby ho neslibovali, tak zrovna takovouhle věc bych v počátcích určitě dozoroval, abych mohl operativně zasahovat, nebo lokalizovat nedostatky kvůli ladění, ať už dispečersky, nebo výrobcem...jsou tady první den, nebo co? 
Jinak k RTT-to přenosné SSZ u Generála Píky doufám zmizí. Usuzuji jednak proto, že ve finálních površích pro jeho instalaci chybí jakýkoliv hardware (sloupy, bedna...) a jednak proto, že je to objízdná trasa po dobu uzavřené Evropské před Kulaťákem.
Vodorovné značení snad malovali děcka barvičkama při výtvarce, ne? Mě přijde že veškeré VDZ poslední doby se ihned vyšisuje, ošoupe, ušpiní, zneviditelní a až druhá banda natěračů po půl roce při obnovování na to teprve stříkne tlustší vrstvu odolnější hmoty, navíc s reflexními krystalky.
Ředkvičky na Horoměřické mě fakt rozsekaly. A rostou hezky, před týdnem to byly jen takové malé lístečky a jak se jim pěkně daří
Jinak k RTT-to přenosné SSZ u Generála Píky doufám zmizí. Usuzuji jednak proto, že ve finálních površích pro jeho instalaci chybí jakýkoliv hardware (sloupy, bedna...) a jednak proto, že je to objízdná trasa po dobu uzavřené Evropské před Kulaťákem.
Vodorovné značení snad malovali děcka barvičkama při výtvarce, ne? Mě přijde že veškeré VDZ poslední doby se ihned vyšisuje, ošoupe, ušpiní, zneviditelní a až druhá banda natěračů po půl roce při obnovování na to teprve stříkne tlustší vrstvu odolnější hmoty, navíc s reflexními krystalky.
Ředkvičky na Horoměřické mě fakt rozsekaly. A rostou hezky, před týdnem to byly jen takové malé lístečky a jak se jim pěkně daří
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Potom, ale ta výhybka jsou vyhozené peníze... Takhle se taky může stát, že bude chtít rovně, ale výhybka se postaví do doprava smete v "lepším" případě jenom auto v horší tam vletí do autobusu.von Špilberk píše:U Braníka nelze, protože obava z vjetí do nesprávného směru a kolize s protijedoucí tramvají ve vysoké rychlosti.
-
von Špilberk
- Uživatel
U Braníka nelze, protože obava z vjetí do nesprávného směru a kolize s protijedoucí tramvají ve vysoké rychlosti.
Škoda, že se ta suprvexle netestuje na nějakém místě, kde se hned za ní nestojí. Například na odbočení k branickému nádraží, kde oblouk s převýšením navazuje na stoupání a svižný průjezd do Modřan by tu byl velmi žádoucí.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Jinak, jak lze vidět i zde http://petr91fotky.rajce.idnes.cz/Rekon ... 630192.jpg a od kolegů povyprávěno, super rychlostní výhybka zkolabovala hned první hodiny provozu a musela se chodit házet ručmo...petr91 píše:I dnes jsem byl fotit a zde odkaz na fotky z Evropské, Svatovítské, Prašného mostu a ulice Badeniho http://petr91fotky.rajce.idnes.cz/Rekon ... 28.9.2013/
I dnes jsem byl fotit a zde odkaz na fotky z Evropské, Svatovítské, Prašného mostu a ulice Badeniho http://petr91fotky.rajce.idnes.cz/Rekon ... 28.9.2013/
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Osobně by jsem klidně raději přijal výstražné celožluté zbarvení toho zábradlí než tu "klauniádu"!kruťák píše:To trubkový zábradlí je fakt hnus. ... Fakt tohle nechápu. A když už to teda muselo být, tak proč tohle hnusný trubkový a ještě natřený červeno-bíle, když ten druhý typ může být s klidem tmavě zelený...![]()
![]()