DPmPET
Tramvajové modely a kolejiště
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové modely
Pro p.Mufa:Jak budeš řešit stříbrné proužky a vínové(na bočnici+plenty).Formou obtisku nebo je budeš dolakovávat?
DPmPET
DPmPET
No, samozřejmě, že to můj nátěr není. Snažil jsem se sehnat co nejlepší odstín, který na trhu byl, teda co se týče akrylátových barev. A fotka trochu klame, přecijen je to focený s bleskem. Jinak jak jsem řikal už Martinovi, tak předpokládám, že se barva ještě "spraví", jak to stříknu finálním lesklým lakem...
No uvidim...
Re: Muf je zpět! :-D
themuf píše:Opět zdravím po delší době! Ikdyž jsem od vánoc s modely docela zahálel, tak poslední dny přinesli pravý opak. Začal jsem používat nové barvy pro nástřik vozů (Vallejo), takže si stále zvykám na různé odstíny barev, které jsem dřív měl v oku a teď tápu, který mám koupit... Naštěstí se mi v posledních dnech podařilo vždy koupit odstíny, který jsem potřeboval, takže jsem postoupil s prací na některých vozech. Zaprvé je to pražská wana, kterou jsem na zkoušku stříknul odstínem "rudé" a celkem to i sedí (posuďte sami) a zadruhé je to můj "scifi" vůz, s námětem laku DP Szeged (ne úplného). Opravdu ale jen námět, protože jsem měl doma přebytečnou kastli v "bílo-nějaké" barvě a chtěl jsem jí hodit do nějakého slušivého kabátku, tak mě napadla tato barevná kombinace...
Jenom sem se chtěl optat?Ta wana je v nějakém novém podnikovém nátěru firmy The Muf Company nebo se jedná jenom o základový nástřik hodně rudou červenou?Chtělo by to spíš nějakou vínovou i když na trhu moc barevných odstínů na výběr není.
Jěště jednou děkuji za odpovědˇ.
DPmPET
Muf je zpět! :-D
Opět zdravím po delší době! Ikdyž jsem od vánoc s modely docela zahálel, tak poslední dny přinesli pravý opak. Začal jsem používat nové barvy pro nástřik vozů (Vallejo), takže si stále zvykám na různé odstíny barev, které jsem dřív měl v oku a teď tápu, který mám koupit... Naštěstí se mi v posledních dnech podařilo vždy koupit odstíny, který jsem potřeboval, takže jsem postoupil s prací na některých vozech. Zaprvé je to pražská wana, kterou jsem na zkoušku stříknul odstínem "rudé" a celkem to i sedí (posuďte sami) a zadruhé je to můj "scifi" vůz, s námětem laku DP Szeged (ne úplného). Opravdu ale jen námět, protože jsem měl doma přebytečnou kastli v "bílo-nějaké" barvě a chtěl jsem jí hodit do nějakého slušivého kabátku, tak mě napadla tato barevná kombinace... 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bobik
- Uživatel
Re: Stavba domácího kolejiště.
No, mě spíš akorát zaujal ten netypický materiál
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no, ani nevím. stavěl to kámoš. ten staví busy 1:43 a 1:87. mužu ti dát kontakt jestli chceš.
- Bobik
- Uživatel
Materiál je z čeho? Silně mi to připomíná plata od vajíček
. Obyčejný karton se mi zdá na to aby byl kloub funkční moc tuhý.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
gabuliatko píše:šel by prosím ten kloub trochu z blízka ?
- Bobik
- Uživatel
Velmi pěkné
Akorát jsem netušil že budeš modelovat i ranní provoz kolem Hradu.
Akorát jsem netušil že budeš modelovat i ranní provoz kolem Hradu.
-
gabuliatko
- Uživatel
šel by prosím ten kloub trochu z blízka ?
mixik píše:Tak mě to nedalo, a udělal jsem první fotky provozu
Velice zajímavý provoz
DPmPET
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě to nedalo, a udělal jsem první fotky provozu 
Pro p.Marty9122:Začal si s těma detailama jako první,já sem se jenom přidalMarty9122 píše:Bodeď by nebyl model lepší než od MB, když je tam více detailů. Např. v interiéru přístrojovka, průhledná zástěna kabiny, guma kolem oken a další. Vždyť sem ho to naučil jámirbrno píše:Pro Vendelínka: Řekl bych,že ty modely od DPmPET jsou mnohem povedenější než modely od MB.
DPmPET
mirbrno píše:Já si toho řidíčského stanoviště vůbec nevšiml.Dávám další + tomu modelu.Z čeho jsi to průhledné stanoviště řidíče udělal? Ten obtisk řidičského panelu na T4 se dá sehnat kde? Taky scháním obtisk čelního transparentu tramvaje T3RP -(linka 18,Vozovna pankrác)2X.Kde se to dá sehnat a za kolik? Díky za odpověď brnomir
Obtisky řidičského stanoviště jsou u stavebnic u Hermann und Partner (T4D/T6A2),ale nejsou tak barevný.Já si je maluju sám přímo a příčka z organického skla je ze zbytku kinofilmu.
Ohledně čelního transparentu na T3RP jedině objednat u firmy MB nebo si ho vytvořit sám.
DPmPET