Řidiči se změna nahlásí.Vašek píše:Ne, nahlásí přímo následující zastávku, tedy Myslíkova. Změní se pouze orientace a mám pocit že se ani řidičovi nenahlásí " Linka 21... směr Sídliště Modřany" . Ale to nevím určitě.
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
To může být trochu problém, ale použil bych venkovní rozhlas s nějak vhodně formulovanou informací. Samozřejmě dát pořádné info na zastávku a do jízdních řádů. Lidi si zvyknou, zmatený jsou na začátku vždycky.Martin píše: Když totiž přijede do zastávky linka řady 30, alespoň ta chytřejší část lidstva si uvědomí, že je někde změna - popřípadě že je někde nějaká zrada - a začnou se zajímat, kudy ta tramvaj jede.
Jinak si myslím, že vhodnější příležitost k vyzkoušení převlékání byla např. loni v létě při výluce Ohrady. Tam by to mělo větší smysl, protože 30/39 hradily více jak polovinu trasy linek 9,10 ! Tam by se tenhle způsob 9/10 určitě vyplatil.
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle mých informací se kus křižovatky Prašný most od Hradčanské přece dočká očekávané výměny. V termínech 11.4. (4.00) - 15.4. (16.00) a 20.4. (21.00) - 23.4. (16.00) je v úseku Hradčanská-Prašný most totiž naplánována výluka. Všechny linky úsek objedou kolem Hradu kromě linky 15, která pojede v lukrativní trase Špejchar-Dělnická-Špejchar 
Prave, ze dvoulinka umozni neprenaset vylukovou cinnost do casti mesta, se kterou to nesouvisi. Co se tyce informovanosti, tak nejlepsi je zahlasit pri odjezdu z predchozi zastavky neco ve smyslu "prosime pozor, vuz pokracuje jako linka ...". Pro rypaly. Podle zvyku DPP by se to normalne cele oznacilo jako 23, a jaky by byl rozdil. Proste by ta tramvaj sice nezmenila cislo, ale jela by stejne uplne nekam do ...Martin píše:Nedokážu si teď narychlo představit, jak o těchto výlukových "dvoulinkách" informovat lid (např. na zastávkách). Mě přijde jednodušší napsat, že "linka X je nahrazena výlukovou linkou 3X v trase A - B" než že linka X je ukončena v zastávce C a dále pokračuje stejný vlak jako linka Y do zastávky D."
Když totiž přijede do zastávky linka řady 30, alespoň ta chytřejší část lidstva si uvědomí, že je někde změna - popřípadě že je někde nějaká zrada - a začnou se zajímat, kudy ta tramvaj jede.
A uplne optimalni je to cele podporit nasazenim informatoru (v reflexni veste) na zastavce Ujezd, kteri vlezou do kazdeho vozu a reknou neco jako dal tenhle vuz jede uplne nekam jinam. (Tohle plati pro prvni dny uplne jakekoliv vyluky)
Nedokážu si teď narychlo představit, jak o těchto výlukových "dvoulinkách" informovat lid (např. na zastávkách). Mě přijde jednodušší napsat, že "linka X je nahrazena výlukovou linkou 3X v trase A - B" než že linka X je ukončena v zastávce C a dále pokračuje stejný vlak jako linka Y do zastávky D."slimman píše:Určitě jsem pro vyzkoušení "převlíkání" z linky na linku. Na tom co píše Káem něco je, ale při hlášení o výluce a změně linky ve vozech (samozřejmě i info na zast.) si myslím, že cestující nebude zprvu více zmaten než obvykle.Na druhou stranu ale nebudou vůbec zmateni lidi (co nejedou přes celý město
) na "druhé straně" např. ve Vršovicích (i na Brrndově), když jim tam přijede jejich obvyklá linka a ne nějaká výluková 32,33 či co (i když v tomhle případě by se na Brrndov asi odklońila 23).
Když totiž přijede do zastávky linka řady 30, alespoň ta chytřejší část lidstva si uvědomí, že je někde změna - popřípadě že je někde nějaká zrada - a začnou se zajímat, kudy ta tramvaj jede.
Určitě jsem pro vyzkoušení "převlíkání" z linky na linku. Na tom co píše Káem něco je, ale při hlášení o výluce a změně linky ve vozech (samozřejmě i info na zast.) si myslím, že cestující nebude zprvu více zmaten než obvykle.
Na druhou stranu ale nebudou vůbec zmateni lidi (co nejedou přes celý město
) na "druhé straně" např. ve Vršovicích (i na Brrndově), když jim tam přijede jejich obvyklá linka a ne nějaká výluková 32,33 či co (i když v tomhle případě by se na Brrndov asi odklońila 23).
Ne, nahlásí přímo následující zastávku, tedy Myslíkova. Změní se pouze orientace a mám pocit že se ani řidičovi nenahlásí " Linka 21... směr Sídliště Modřany" . Ale to nevím určitě.Oskar píše:A nebude tam třeba: "Újezd - konečná zastávka, prosíme vystupte, příští zastávka Švandovo divadlo"
Jak je to vlastně u linky 21? Ta asi na Národní třídě konečnou nehlásí, co?
A nebude tam třeba: "Újezd - konečná zastávka, prosíme vystupte, příští zastávka Švandovo divadlo"Káem píše:Já nevim, mě se ta změna čísla linky nějak nezdá, i když zpočátku mi to přišlo lepší... Cestující pojede ve 23 a najednou z ní bude 12... Bude zmaten. To číslo 23 ho ani moc neupozorní, že s ním může jet jinam, než čeká. A nebo naopak, že s ní může jet někam, kam by mu to vyhovovalo... Taková nejistotat - a opravdu se z toho stane... (např.12)?
Na druhou stranu bych naopak mohl jásat, že tahle změna spíš naznačuje, že by se tramvajema nemělo jezdit přes celý město, ale jen "místně" maximálně do centra...
Jak je to vlastně u linky 21? Ta asi na Národní třídě konečnou nehlásí, co?
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mně spíš zajímá jak DPP tyhle spojené linky bude prezentovatKáem píše:Já nevim, mě se ta změna čísla linky nějak nezdá, i když zpočátku mi to přišlo lepší... Cestující pojede ve 23 a najednou z ní bude 12... Bude zmaten. To číslo 23 ho ani moc neupozorní, že s ním může jet jinam, než čeká. A nebo naopak, že s ní může jet někam, kam by mu to vyhovovalo... Taková nejistotat - a opravdu se z toho stane... (např.12)?
Tipuji, že ve výlukových letáčcích bude uvedeno:
linka 12 - ve směru ze Sídliště Barrandov zkrácena do zastávky Újezd
linka 23 - ve směru ze Kubánského náměstí zkrácena do zastávky Újezd
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já nevim, mě se ta změna čísla linky nějak nezdá, i když zpočátku mi to přišlo lepší... Cestující pojede ve 23 a najednou z ní bude 12... Bude zmaten. To číslo 23 ho ani moc neupozorní, že s ním může jet jinam, než čeká. A nebo naopak, že s ní může jet někam, kam by mu to vyhovovalo... Taková nejistotat - a opravdu se z toho stane... (např.12)?
Na druhou stranu bych naopak mohl jásat, že tahle změna spíš naznačuje, že by se tramvajema nemělo jezdit přes celý město, ale jen "místně" maximálně do centra...
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spíš si mohli vzpomenout dřív a dosazovat Buse i při PO na SUCS, pak by dávno nebyl problém a nic by se nemuselo půjčovat.Proxy píše: Pokud by se zapůjčovaly vozy mezi jednotlivými vozovnami, mohl tady být systém převlíkání na trati už dávno. Ale zapůjčování KT do Motola kvůli výluce v Řepích jsme už také zažili, tak by to šlo určitě přesunovat i T3R.P i při dalších výlukách...
BTW neměla být ta výluka v Karmelitské až podzim? a byly přesunuty ještě termíny jiných výluk?
Karmelitská: aktuální termín 23.4. - 5.5., důvod výstavba inženýrských sítí k hotelu U sv. Tomáše + obligátní oprava TT ve vyloučeném úseku.
S termíny se čachruje pořád, nějak se přestalo mluvit o Karláku. Osobně bych tedy dal přednost jeho opravě až po rekonstrukci Palačáku, docela by se hodily oblouky z mostu na nábřeží.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Doufejme, že anoRadek píše:Tak časy se mění - během výluky Karmelitské koncem dubna by měla vzniknout linka 23/12 se změnou orientace na Újezdě. Tak se třeba tenhle systém rozšíří...
Pokud by se zapůjčovaly vozy mezi jednotlivými vozovnami, mohl tady být systém převlíkání na trati už dávno. Ale zapůjčování KT do Motola kvůli výluce v Řepích jsme už také zažili, tak by to šlo určitě přesunovat i T3R.P i při dalších výlukách...
BTW neměla být ta výluka v Karmelitské až podzim? a byly přesunuty ještě termíny jiných výluk?
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to mne mrzí, že jsi se kvůli tomu nevyspal, ale naštěstí od dnešního dne budou ty návaznosti lepší - akorát ten přestup X3 -> 17 ve směru do centra je docela vražednýradek31 píše:trochu mi to vrtalo hlavou, tak jsem se podíval na ty JŘ a zjistil jsem kde je problém
ty cituješ z JŘ platných od 31.3.2007 - problém je, že výluka začala 30.3. v 19:30 a já celou dobu řeším JŘ z 30.3. - protože těch 10 minut jsem na autobus čekal 30.3. a JŘ z dalšího dne mi není moc platný
-
radek31
- Moderátor
trochu mi to vrtalo hlavou, tak jsem se podíval na ty JŘ a zjistil jsem kde je problémProxy píše:Radku, bohužel ti hlavně odepíšou, že uvádíš špatná data
Podle JR portálu jsou příjezdy na Dvorce
ty cituješ z JŘ platných od 31.3.2007
problém je, že výluka začala 30.3. v 19:30 a já celou dobu řeším JŘ z 30.3. - protože těch 10 minut jsem na autobus čekal 30.3. a JŘ z dalšího dne mi není moc platný