Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 25.10.2006 21:34

Nemáte někdo tušení proč před konečnou v Řepích vyrostla provizorní zastávka ??? Je to docela zbytečné když je stejně trať zavřená.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 25.10.2006 21:07

Akribius píše:ale v so 24!!!Máme jedinou a já jsem ten šťastný.
to mi ani neříkej, vůbec jsem netušil, že jí máme - je to kromě l. 2 jediná denní linka, kterou jsem zatím nejezdil :-( sakra
ale přeju ti to, po těch všech sedmičkách si to zasloužíš :-)
Akribius píše:No mě se stalo to samé,ale závady u vexlí hlásím až při druhém průjezdu,pokud to neohrožuje život.
já to bral tak, že to není závada výhybky, ale programu APEXu
ale v poslední době hlásím závady výhybek už při prvním průjezdu, stejně na to kašlou dokud jim to nezavolá víc řidičů, tak ať je to opravené rychleji

MOp

Příspěvek od MOp » 25.10.2006 20:31

radek31 píše:akorát mě mrzelo, že jsem jednou zkazil MOpovi fotku - dojel jsem u Bulhara na čočky a od Husinecké čekala nízká kačena - pak jsem si všimnul že mi vlevo nadává Mop, že jsem mu zkazil záběr :-(
to neřeš :-D nevadí, stává se to i v lepších rodinách...

Karel

Výstaviště - nyní denně dopravní pohřeb

Příspěvek od Karel » 25.10.2006 20:29

Výstaviště a okolí je teď dopravní tragedie. Auta stojí v šílených kolonách, blokují křižovatky a tím i další auta a vzniká tak teď každý den totální kolaps dopravy kolem Výstaviště. Tramvaje to odnášejí také - stojí v kolonách za auty a marně čekají až se pro ně najde nějaké místo a budou moci projet. Často tuto situaci ještě okoření nehody - řidiči aut jsou z čekání nervózní a dělají kraviny.
Důvodem je uzavření ulice Partyzánské od kžižovatky s ulicí na Zátorách (havárie teplovodu neovlivnila jen tramvaje 14/17/53, ale i automobilový provoz). Veškerý automobilový provoz z Partyzánské ulice je převeden do ulice Na Zátorách a dále ulicí Plynární, ale tyto ulice takový objem dopravy nejsou schopné pojmout a doprava v tomto místě kolabuje. Zkolabovala teď každý den (ještě teď v osm je situace otřesná) a bude kolabovat i zítra a pravděpodobně každý den až do obnovení provozu v Partyzánské ulici.
Dost nechápu, proč DP posílá linky 12,14,15 do toho zacpaného úseku tím trpí velká část Prahy. Až se bude jezdit opět na Barrandov, bude hodně znát, že tam bude jezdit linka 20 a občas když v Holešovicích Bůh dá, přijedou i linky 12/14. Myslím, že by nebylo od věci, kdyby v případě zahlcení ulic došlo k odklonům:
12 a 14 přes tržnici a 15 ve své trase - jedna linka bohatě stačí a navíc tahle linka nebude nikde moc chybět, protože jí supluje linka 25. Ale 12 a 14 chybí v centru velmi...
Omlouvám se za dlouhý příspěvek...

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 25.10.2006 20:14

No mě se stalo to samé,ale závady u vexlí hlásím až při druhém průjezdu,pokud to neohrožuje život.Ale po prvním výjezdu z KO mě dispečer volal a už jsem volat nikam nemusel.
Já měl 39 jen teď a jezdila se pěkně.Teď už zase 6,ale v so 24!!!Máme jedinou a já jsem ten šťastný.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 25.10.2006 19:34

2 DavidD - fakt už to neřeš, trojice tu prostě nebudou a přidávat všude kontakty a dělat v tom bordel taky nikdo nebude - naštěstí

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 25.10.2006 19:32

Akribius píše:Nespřahovalo se to až tam?
Radek31-jak se ti choval automat na vexle,když si chtěl na Kotlářku a Vápenku? Dnesak jsme s dispečerem řešili,že Apex neví,že tam končím a posílal mě na SŘ resp. Spojovací.
možná se to spřahovalo, já to nepamatuju, jezdil jsem až od 2004

2 Akribius - hádej, kdo mu to volal :-) říkal, že jsem první od koho to slyší a to 39 jezdila už 2 dny předtím - někteří kolegové prostě nezavolají nic
první kolo se mi na Kavalírce radiovýhybka nastavila na rovně, všimnul jsem si toho asi 5m před přijímačem signálu, tak prudká brzda (provozní) spolu s odhlášením zastávky a stihnul jsem jí zablokovat (bylo to po 7 hozené do smyčky) - hned jsem to zkusil znova a volal to jako závadu - ale neozval se z5, tak jsem doteď nevěděl jestli to dělalo všem

na Vápence to je taky zajímavé - při odhlášení to připraví na rovně a další 2 výhybky se musí ručně přes Apex - přitom by stačilo aby po odhlášení Ohrady připravil směr rovně, po odhlášení Vápenky směr doprava a po odhlášení Vápenky (nástup) směr doleva

btw 39 je super linka, mám jí teď 3 dny po sobě a první den mě fakt bavila, snad mi to vydrží :-) akorát mě mrzelo, že jsem jednou zkazil MOpovi fotku - dojel jsem u Bulhara na čočky a od Husinecké čekala nízká kačena - pak jsem si všimnul že mi vlevo nadává Mop, že jsem mu zkazil záběr :-(
Naposledy upravil(a) radek31 dne 25.10.2006 19:38, celkem upraveno 2 x.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 25.10.2006 19:29

No tak je to jednoduchý, přidám tam kontakt pro T6, Pro vysvětlenou:Bude-li pantograf na odblokovacim kontaktu pantograf a zároveň na přidržovacím tak se vyhybka zablokuje a pokud bude pouze pantograf na nějakém přidržovacím kontaktu a nebude na odblokovacím tak to bude jako chyba a nic se nestane než dojede vůz odblokovací kontakt.

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 25.10.2006 19:28

Nespřahovalo se to až tam?
Radek31-jak se ti choval automat na vexle,když si chtěl na Kotlářku a Vápenku? Dnesak jsme s dispečerem řešili,že Apex neví,že tam končím a posílal mě na SŘ resp. Spojovací.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 25.10.2006 19:22

No začínám souhlasit, mezi voz. Motolem a Barrandovem asi neni žádná vyhybka na přidržovací kontakt. Ale vycházi s toho jasný závěr:ten dispečer co my to řikal by asi měl jít na přesškolení!!! Mam pocit, že ten by to měl vědět nejlépe!

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 25.10.2006 19:15

DavidD píše:ale ty vyhybky mam ověřené
já o tom vím řádově víc než ty a znovu ti říkám, že by to nešlo!!! na Barrandově a asi i cestou z MO jsou samé nové výhybky, které mají blokování zajištěné jinak - a nebo se prostě jezdilo přes výhybky pod dohledem dispečerů, jako při sunutí

vzdálenost přidržovacího kontaktu a odblokovacího kontaktu je na starších výhybkách nastavená přesně na PTG vozů T3 - T6 je delší, takže to prostě vycházet nemůže!!!

1 PTG samozřejmě nezvládne 3 vozy naplno (imho je strop někde kolem 1200A u tohoto typu - možná někdo doplní) a jako bonus T6 neumí jezdit v trojici na 1 PTG

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 25.10.2006 19:05

Na 37 dnes jezdila KT8D5 bez digitální orientace - 9038 s reklamou na zoo. Zde je důkaz:

Akribius
Uživatel

Příspěvek od Akribius » 25.10.2006 18:56

Dlouhodobě bych ale část cestujících táhnul novou TT přes Václavské náměstí.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 25.10.2006 18:55

to radek31: tak ty trojice byli jen tak nadhozené jako téma a k zjištění jestli by to šlo, vypadá to že jo, ale bylo by to sposta práce to dát do provozu, ale ty vyhybky mam ověřené, určitě by to šlo na T6 jelikož na Barrandově byli T6 v trojici a přes vyhybky taky museli jezdit a jestli jsi si všiml tak jezdili s dvěma pantografi a když jsem se ptal proč? jestli to neni kuli tomu že by jeden panťák nezvládl takový proud,tak odpověď byla:Ne, zvládnul, ale je to kuli tomu, aby vyhybka byla zablokovaná i pod třetím vozem!Prý může být zapojeno,kolik chceš vozů T6, ale pouze ten poslední by nemusel mít nahoře pantograf.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 25.10.2006 18:36

DavidD píše:Ne s ní by problém být neměl, neni závislá na počtů vozu, prostě kolik vozu přijede a přihlásí se tolik se jich zase odhlás, tak že pouze T6 by museli mít zvednuté prvé dva panťáky.
to je teda sakra velká blbost, T6 je delší a tím pádem ten druhý PTG nepřidrží blokování a výhybka odblokuje 2x - takže na trojice T6 rovnou zapomeň, to jde v běžném provozu jen s T3

imho je trojice v Praze pěkně blbý nápad - SSZ s tím nepočítají a nemají na to vyklizovací doby (a že někdy překáží i druhý vůz), do zastávek se za trojici nevejde druhý vlak a to by taky zdržovalo

představ si I.P.Pavlova - dnes projedou na SSZ často 2 soupravy za sebou, pokud tam pošleš trojici, tak za ní nic neodstanicuje ani neprojede světla, takže v konečném důsledku se ti začnou tvořit kolony a odvezeš méně cestujících - nemluvě o tom, že pokud pojede trojice + jiný vlak v jakémkoliv pořadí a něco zablokuje cestu na horní křižovatce, tak ta druhá tramvaj totálně zavře magistrálu

řešení:
6 poslat přes Svatoplukovu
24 přes Bruselskou a Štěpánskou - tím se zajistí spojení I.P.P-Václavák a přidá se kapacita jednoho vozu (na průjezdu křižovatkou se to nepozná, sólo není zase taková výhoda jak by se zdálo)
na I.P.P dát řidičům tramvají viditelně najevo za jak dlouho padne volno (ideálně odpočítávání sekund do volna - aspoň 20-30 sekund)
a prodloužit volno o 2-3s na horních světlech
policajta s kamerou na horní světla, aby auta neblokovala křižovatku

výsledek: za docela málo peněz (to by se tam vybralo na pokutách za den) žádné kolony tramvají, jízdní doba se zkrátí o minuty, odveze se víc cestujících + jako bonus nové přímé spojení na Václavák díky 24

a bude po problémech

Odpovědět