rychlost ano, ale kvalita svrsku hrala take stezejni roli.Ostravák píše:Díky za upřesnění. Teď vidím, že to fakt bylo nejspíše kvůli rychlosti. To video klame.
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MOp
- Ostravák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za upřesnění. Teď vidím, že to fakt bylo nejspíše kvůli rychlosti. To video klame.MOp píše:ale kdeze. zadni naprava vyjela z koleji tesne pred jazykem. posledni dvojkoli vyskocilo v miste svaru vyhybky a oblouku viz foto, predposledni dvojkoli o chvilku drive u prechodu k jazyku. na nem je na te fotografii ostatne jeste castecne patrna stopa od okolku cca prostredkem. z teto fotografiie je patrne, po jake trajektorii kolo prvni napravy vystoupilo z koleji (jazyk je ojety a nize nez prilehajici vyjeta kolejnice, takze to nebyl zadny problem.Ostravák píše:Tak bych rád věděl co bylo příčinou. Taky se mi zdá, že zadní vůz vyletěl až za výhybkou, takže pokud něco k tomu máte, tak sem s tím.
z teto fotografiie je patrne, ze po projeti vymenou jiz dvojkoli byla mimo - viz stopa na dlazbe v dolni casti snimku.
nasledne naslap a o nejaky ten hrbolek dlazby ustreleni zadni napravy
no a tady uz se blizi ke zkaze.
-
MOp
ale kdeze. zadni naprava vyjela z koleji tesne pred jazykem. posledni dvojkoli vyskocilo v miste svaru vyhybky a oblouku viz foto, predposledni dvojkoli o chvilku drive u prechodu k jazyku. na nem je na te fotografii ostatne jeste castecne patrna stopa od okolku cca prostredkem. z teto fotografiie je patrne, po jake trajektorii kolo prvni napravy vystoupilo z koleji (jazyk je ojety a nize nez prilehajici vyjeta kolejnice, takze to nebyl zadny problem.Ostravák píše:Tak bych rád věděl co bylo příčinou. Taky se mi zdá, že zadní vůz vyletěl až za výhybkou, takže pokud něco k tomu máte, tak sem s tím.
z teto fotografiie je patrne, ze po projeti vymenou jiz dvojkoli byla mimo - viz stopa na dlazbe v dolni casti snimku.
nasledne naslap a o nejaky ten hrbolek dlazby ustreleni zadni napravy
no a tady uz se blizi ke zkaze.
To by mě zajímalo, co na to říkají jiné výzbroje. Pochybuji, že TV1 nebo TV3 jsou dostatečně předimenzované. Navíc to nebude jen ss přepětí, ale nějaký impulzní chaos.Petr píše:Však vedle zdechla T6A5PvvS píše:Tohle zvedani meniren je i u aniter normalni, ale kolikrat sem byl svedkem toho jak se to nekterym vyzbrojim TV14,progress moc nelibilo. kor kdyz pri rozjezdu vedle zarekuperovala anitra. Uz sem zazil i par restaru vozu . Zrychlum a TV1 to nevadi, pouze jsou na moment o neco zivejsi (solidni odpich i u K2). Rekord co se midel na merici bylo tusim 900V v troleji, a to nebyla bourka.
- Ostravák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak bych rád věděl co bylo příčinou. Taky se mi zdá, že zadní vůz vyletěl až za výhybkou, takže pokud něco k tomu máte, tak sem s tím.P_V píše:T3 na Karláku vybočila nikoli odstředivou silou, ale tím, že se zadní podvozek po vykolejení stočil, jako kdyby jím někdo otočil volantem. To u pevného podvozku naštěstí nehrozí, ten má snahu vracet článek do přímky, což je jedna z mála jeho výhod.Predseda píše:... a pak to dopadá, jako na jaře na Karláku.
Omlouvam se za OT ale mel sem moznost videt video zaznam s vykolejenim a chtel bych se zeptat zde znalych prispevovatelu na jednu vec....ze zaberu je patrne ze B vuz nevyletel na vyhybce ale az sjel z jazyku-tzn. primo na rovne koleji...muze to nekdo objasnit...? Diky moc...P_V píše:T3 na Karláku vybočila nikoli odstředivou silou, ale tím, že se zadní podvozek po vykolejení stočil, jako kdyby jím někdo otočil volantem. To u pevného podvozku naštěstí nehrozí, ten má snahu vracet článek do přímky, což je jedna z mála jeho výhod.
T3 na Karláku vybočila nikoli odstředivou silou, ale tím, že se zadní podvozek po vykolejení stočil, jako kdyby jím někdo otočil volantem. To u pevného podvozku naštěstí nehrozí, ten má snahu vracet článek do přímky, což je jedna z mála jeho výhod.Predseda píše:... a pak to dopadá, jako na jaře na Karláku.PvvS píše:No prave , tenhle styl jizdy znam. Brzdy pred obloukem, pomalej oblouk a prudky zrychleni. Idealni kor pro lidi v poslednim clanku . Tam by se dali cvicit piloti na odstredive sily. Malokterej ridic si ohlida posledni clanek a ceka az bude na rovny koleji. Proti tomuhle stylu jizdy je i stara T3 dokonaly vozidlo. Kazdej cestujici touzi po takovyhle masazi svalu.
-
Akribius
- Uživatel
- Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben
Jen by mě zajímalo jkou rychlostí a stylem jsi najížděl do oblouku a jestli má tramvaj omezovač nárustu proudu za sekundu,aby se nešlo rozjezd jeko s tyristorkou,to je tak aby si lidé na sebe nesedali?
Hlavní pojistky jsou na střeše-co když je budu potřeba měnit,nebo se dá použít místo toho nějaký trik na nouzové dojetí?
Jakým způsobem budou vybíráni lidé do kurzu,několikrát jsem říkal,že mám zájem,ale z nějakých důvodů jsem se tam nedostal?
Hlavní pojistky jsou na střeše-co když je budu potřeba měnit,nebo se dá použít místo toho nějaký trik na nouzové dojetí?
Jakým způsobem budou vybíráni lidé do kurzu,několikrát jsem říkal,že mám zájem,ale z nějakých důvodů jsem se tam nedostal?
-
m@rtin
... a pak to dopadá, jako na jaře na Karláku.PvvS píše:No prave , tenhle styl jizdy znam. Brzdy pred obloukem, pomalej oblouk a prudky zrychleni. Idealni kor pro lidi v poslednim clanku . Tam by se dali cvicit piloti na odstredive sily. Malokterej ridic si ohlida posledni clanek a ceka az bude na rovny koleji. Proti tomuhle stylu jizdy je i stara T3 dokonaly vozidlo. Kazdej cestujici touzi po takovyhle masazi svalu.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Však vedle zdechla T6A5PvvS píše:Tohle zvedani meniren je i u aniter normalni, ale kolikrat sem byl svedkem toho jak se to nekterym vyzbrojim TV14,progress moc nelibilo. kor kdyz pri rozjezdu vedle zarekuperovala anitra. Uz sem zazil i par restaru vozu . Zrychlum a TV1 to nevadi, pouze jsou na moment o neco zivejsi (solidni odpich i u K2). Rekord co se midel na merici bylo tusim 900V v troleji, a to nebyla bourka.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No prave , tenhle styl jizdy znam. Brzdy pred obloukem, pomalej oblouk a prudky zrychleni. Idealni kor pro lidi v poslednim clanku . Tam by se dali cvicit piloti na odstredive sily. Malokterej ridic si ohlida posledni clanek a ceka az bude na rovny koleji. Proti tomuhle stylu jizdy je i stara T3 dokonaly vozidlo. Kazdej cestujici touzi po takovyhle masazi svalu.
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zvýšené napětí při rekuperacíh potvrzuji. V Plzni takhle vysoké napětí rekuperují i škodovácké T3M a v Bolevci bývá běžně přes 800V.
Super jízdní vlastnosti ... dynamické jízdní vlastnosti určitě a jízda na Barrandov musí být fakt zážitkem, ale já jsem zvědav na průjezd centrem, zda bude ta tramvaj dodržovat jízdní řád, díky pomalým nájezdům do oblouků. Ale díky velkému zrychlení to zase snad dojede na rovnějších tratích.
Super jízdní vlastnosti ... dynamické jízdní vlastnosti určitě a jízda na Barrandov musí být fakt zážitkem, ale já jsem zvědav na průjezd centrem, zda bude ta tramvaj dodržovat jízdní řád, díky pomalým nájezdům do oblouků. Ale díky velkému zrychlení to zase snad dojede na rovnějších tratích.