Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
BerryML
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce TT

Příspěvek od BerryML » 03.5.2011 1:59

matejbrozek píše:Nepočítá se někde při nějáké RTT užití systému LRB? Vypadá to docela hezky.
Vpadá to sice moc hezky, ale na Pražské poměry je to poměrně drahá hračka (panely vyráběné na míru), i když pokud se v české kotlině vyskytne nějaký výrobce, který nabídne něco podobného za rozumnou cenu, nedivil bych se, kdyby se tato technologie více uchytila, především pak okolo centra. Perfektně by do toho zapadly kolejnice NT3 :wink:

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 03.5.2011 0:46

matejbrozek píše:Nepočítá se někde při nějáké RTT užití systému LRB? Vypadá to docela hezky.
s lrb se nepocita

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 03.5.2011 0:37

pawel píše:ad 2+8: dobrý výsměch všem obyvatelům P6 s výjimkou břevnova... nemůže aspoň 8 točit spolu s 18 na petřinách? krom toho ta 8 bude v úseku malovanka- pěkně zdržovat 22 - ono už teď to s 25 není žádný med. tak aspoň ať jezdí na dlabačov, já ji na malovance těch X let do dostavby podbaby (jak dlouho vlastně?) nechci :)
V poslední době těch naschválů nějak přibylo. Také to dost přehánějí s tím prodlouženým nočním provozem v souvislosti s výlukou u Pr. Tržnice. Z důvodu MÚ v sobotu v noci (takže v neděli ráno) zatáhla jedna 25 až ve 3:14 (místo 2:56) a já jsem s noční 54 zatáhl ve 3:52. To je už fakt extröm. Sám jsem v neděli l. 25 měl, z Vltavské jsem na tržnici přivezl 100% lidi co netušili, že to tam končí a všem jsem ukazoval, kde přijede autobus. Zpět na Vltavskou nikdo nejel. Když jsem v 0:10 z Vypichu zatahoval, tak jsem vezl (a teď se podržte) 0 cestujících za celou dobu jízdy (Vypich - Hradčanská - Vltavská - Těšnov - Florenc - Palmovka ... DEPO HL). V Karlíně jsem jel za linkou 52. Jednou mi na přejezdu zůstal ve voze manželský pár a ptali se, jestli se mnou mohou zase jet zpět, že do těch kobylis radši dojedou metrem. Odbočka na Hládkov mě rožčilovala do ruda, když se tam dalo nabrat bez problémů i 4 minuty zpoždění, pak člověka cokoliv předjelo na Brusnici nebo na Prašňáku a na přejezd jsem jezdil defacto furt se Z<6 min. Interval 10 minut až do noci? Kolik si myslí (ten člověk co tohle vymyslel), že se převeze lidí? Vždyť po 20 hodině v Praze chcíp pes!

7105
Uživatel

Příspěvek od 7105 » 03.5.2011 0:10

pawel píše:ad 2+8: dobrý výsměch všem obyvatelům P6 s výjimkou břevnova... nemůže aspoň 8 točit spolu s 18 na petřinách? krom toho ta 8 bude v úseku malovanka- pěkně zdržovat 22 - ono už teď to s 25 není žádný med. tak aspoň ať jezdí na dlabačov, já ji na malovance těch X let do dostavby podbaby (jak dlouho vlastně?) nechci :)
Není to vedeno na Malovanku třeba proto, že by se na Petřinách navzájem pomlátily kačeny (kdyby byly na obou kolejích)? Už teď točí (brzy nebožka) 2 kvůli (dle mého laického úsudku) průjezdnímu profilu T3R.PLF většinou na vnitřní koleji, tj. jako linka 1. Nebo je to tak, že by se to tam nevešlo?

matejbrozek
ovocnář

Příspěvek od matejbrozek » 02.5.2011 23:31

Nepočítá se někde při nějáké RTT užití systému LRB? Vypadá to docela hezky.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 02.5.2011 22:48

ad 2+8: dobrý výsměch všem obyvatelům P6 s výjimkou břevnova... nemůže aspoň 8 točit spolu s 18 na petřinách? krom toho ta 8 bude v úseku malovanka- pěkně zdržovat 22 - ono už teď to s 25 není žádný med. tak aspoň ať jezdí na dlabačov, já ji na malovance těch X let do dostavby podbaby (jak dlouho vlastně?) nechci :)

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 02.5.2011 14:40

martyn píše:V pondělí 16. května. 2 zrušena, 8 na Malovanku.
Díky (to nám tu 8 mohli poslat na Petřiny:) nejdřív osekali int. na 2, teď bez náhrady)

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 02.5.2011 14:15

V pondělí 16. května. 2 zrušena, 8 na Malovanku.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 02.5.2011 13:42

Bud v sobotu 14. nebo ponděli 16.5.2011, cili za necele dva tydny.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 02.5.2011 13:23

Věděl by někdo (a prozradil) datum uzavření TT na JugoPako? Resp. zahájení její rekonstrukce. Díky

Syrda
Uživatel

Příspěvek od Syrda » 24.4.2011 8:13

Podívej se na zábradlí (viz odkaz v tvém příspěvku) - na třech místech je to vyústění těch větracích tunelů.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 23.4.2011 22:49

Ale kde tam ty tunely ústí? Je tam celistvá zeď, jen hned vedle mostu je WC.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 23.4.2011 21:48

Odděluju debatu o rekonstrukci technologických tunelů Národního divadla z tématu KT8D5.RN2P (Částečně nízkopodlažní vůz):
MM-Mikulovsky píše:Jak se provádí oprava těch tunelů - z povrchu či jinak
Obojak. Teď zatím uvnitř probíhají dílčí přípravné práce a aby to déle trvalo pracují/pracovali tam archeologové/památkáři, od června by se mělo opravovat i "zvenku", odkryta bude celá komunikace na šířku nábřeží a přes pracovní jámu bude vytvořen most pro automobily. (Upozorňuju, že toto je info typu "jedna paní povídala", a jelikož jsem neudržel jméno té paní, není to ověřitelné).
MM-Mikulovsky píše:jaký mají význam - použití pro ND?
Technologické tunely spojují Národní divadlo s nábřežní zdí Vltavy. Jedná se o kamenné klenbové nosné konstrukce, které byly zřízeny za účelem plynulého překonání výškového rozdílu mezi hladinou Vltavy a prostorem za Prozatímním divadlem pro účely přepravy materiálu (zboží) z říčních nákladních člunů. Úseky těchto tří tunelů jsou tedy starší než vlastní historická budova Národního divadla.

Od výstavby divadla jsou tunely využívány jako technologická část spojující Vltavu s II. podzemním podlažím ND, v současné době je jimi zajišťován přívod čerstvého vzduchu pro celou historickou budovu divadla a propojení říční vody s technologiemi chlazení v divadle.

Zdroj: Ministerstvo kultury; článek Ministerstvo kultury uzavřelo důležité memorandum s Dopravním podnikem hl. města Prahy

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 21.4.2011 11:45

Dík, to bych se nenadál, že DPP umí podávat takové informace na svém webu :shock: Tak ještě doladit aktuální info o výlukách, pravidelně aktualizovat průjezdnost tratí (jako např. ČD) a máme web na úrovni =D>

Jinak
předpokládaný termín dokončení stavby 8/2011, v návaznosti na průběh archeologického výzkumu
stále platí, nebo se teď dá odhadnout, že to bude dřív? Přijde mi, že současný stav by umožňoval dokončení tak za 2 měsíce. Také by to korespondovalo s tím, že archeologický průzkum měl trvat až 6 měsíců a nakonec trval jen 3...

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 21.4.2011 10:33

http://strategickeprojekty.dpp.cz/tramv ... s-projektu - podrobnější soupis rekonstrukčních prací na Zenklově.

Odpovědět