Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Rekonstrukce TT
Protože v tom mám hokej, zeptám se pomalu :
a/ Tramvaj vysílá do Dorisu info po vyhlášení každé zastávky ?
b/ Tramvaj vysílá do Dorisu po projetí čidla ?
a/ Tramvaj vysílá do Dorisu info po vyhlášení každé zastávky ?
b/ Tramvaj vysílá do Dorisu po projetí čidla ?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, mastodonti jsou napojeny na Doris a ridi se prave vyhlasovanim zastavek / cidly. Jak jinak byste to chteli delat? Prenos informace probiha pomoci gprs v pripade Repakova, nebo optikou z metra v pripade Hradcanske.
- Bobik
- Uživatel
Už to funguje (teda pokud funguje mastodont).Svítí tam odjezd za minutu dokud neodhlásíš zastávku (příp. neprojedeš čidlem). Ověřeno na místě. No a tím pádem předpokládám jakési napojení na Doris a tedy čas utíká (nebo neutíká) podle odhlašování předchozích zastávek.gabuliatko píše:EDIT: teď jsem si všiml slova bude a ptám se, bude to ještě letos ?
A funguje to takhle už od zprovoznění. Stejný systém jako panely na Barrandovské trati.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
zase Prašňák, ale už s tramvajema - foceno z auta 
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... st/101001/
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... st/101001/
Ale, zase to nějak funguje, přesněji by to šlo jen GPS, což se sice plánuje, ale furt nic..gabuliatko píše:Jako zastávky hlášené řidičem? To je přesná informace srovnatelná s atomovýma hodinama.DavidD píše:Bude to reagovat na vyhlášené zastávky, nikoliv jen majáky..
-
gabuliatko
- Uživatel
Jako zastávky hlášené řidičem? To je přesná informace srovnatelná s atomovýma hodinama.DavidD píše:Bude to reagovat na vyhlášené zastávky, nikoliv jen majáky..
EDIT: teď jsem si všiml slova bude a ptám se, bude to ještě letos ?
Naposledy upravil(a) gabuliatko dne 01.10.2010 10:09, celkem upraveno 1 x.
Já na mastodontech zbožňuju, když čekám na spoj, který jede za 1 minutu, a on po chvilce jede za 2 minuty! To se mi stalo už několikrát. 
Bude to reagovat na vyhlášené zastávky, nikoliv jen majáky..gabuliatko píše:Osobně trvám na čase do odjezdu. 1minuta znamená že se tramvaj od posledního majáku někde zdržela. Neočekávám, že by mastodontí majáky čas upravovaly.BJ1 píše:Jednak by možná bylo vhodnější ukazovat čas do příjezdu, nikoli do odjezdu, a jednak téměř pravidelně 1 minuta trvá minuty 3-4.
Tak jsem na to zvědavej. Vypadá to tam pěkně. Jdu od února zase v neděli jezdit s lidma, tak si to tam projedu.kasme píše:Na Prašném mostě je nalajnováno, zastávky nebudou, BUS pruh zůstal na kolejích... a dva roky beze změny se může jezdit, čekáme na první (?) tramvaj...
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... st/100929/
-
gabuliatko
- Uživatel
Osobně trvám na čase do odjezdu. 1minuta znamená že se tramvaj od posledního majáku někde zdržela. Neočekávám, že by mastodontí majáky čas upravovaly.BJ1 píše:Jednak by možná bylo vhodnější ukazovat čas do příjezdu, nikoli do odjezdu, a jednak téměř pravidelně 1 minuta trvá minuty 3-4.
-
BJ1
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty označníky jsou off line v jednom kuse, není týden, kdy by bylo všechno funkční. Myslím, že jinak jsou dobré, akorát to dopadlo tak, jak jsem čekal. Jednak by možná bylo vhodnější ukazovat čas do příjezdu, nikoli do odjezdu, a jednak téměř pravidelně 1 minuta trvá minuty 3-4. Bohužel, další na úplně povedená záležitost v ČR, která jinak jinde ve světě funguje. 
Stejně tak nerozumím lavičkám u bus Kavalírka ZC, které jsou mimo zastávku, nebo ten podivně uskočený odbočovací pruh, u kterého tak stojí "kuželka".
A pak ty bus pruhy na Plzeňské vůbec... ale toho by se ještě našlo.
Stejně tak nerozumím lavičkám u bus Kavalírka ZC, které jsou mimo zastávku, nebo ten podivně uskočený odbočovací pruh, u kterého tak stojí "kuželka".
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Prašném mostě je nalajnováno, zastávky nebudou, BUS pruh zůstal na kolejích... a dva roky beze změny se může jezdit, čekáme na první (?) tramvaj... 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
První dny uplynuly a já čekám na vylepšování. Nechtěl jsem ten ďábelský vynález zatracovat, hned jak ho namontovali, vkládal jsem do něj nějaké naděje, ale voda ve Vltavě vesele plyne a aktualizace časů mírně pokulhává a kromě nápisu "vozovna" jsme moc nepopojeli

Věnuje tomu někdo vůbec pozornost, nebo akce digitálních označníků skončila jejich montáží
Věnuje tomu někdo vůbec pozornost, nebo akce digitálních označníků skončila jejich montáží
-
gabuliatko
- Uživatel
Mastodont v offline režimu nezná na Kotlářce a Kavalírce DC linku 6. V online režimu ji v sone neuvádí pod čarou. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rovněž se nachází mezi zastávkami Motol - Krematorium Motol, před esíškem zc, ovšem v pondělí nebyl opatřen nápisem POZOR TRAM!