Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské metro
Najlepšie na tom ale je, že dostavba Letňan (skoro) nič nezmenila na vypravení autobusov z Palmovky, Českomoravské, Kobylis, Ládví, Nádraží Holešovice (tu zabrali už Kobylisy). Cez Prosek to jazdí snaď ešte častejšie ako predtým (ako smery na B - teda Vysočany/Palmovka, tak aj súbežne s C 136, 177, 183).
AhaTonda Ježek píše:To mají všechny rekonstrukce.
U těch smyček je potřeba vzít v úvahu, kdy a k čemu byly stavěny. Palmovka, Českomoravská, Butovice měly svůj smysl v určité fázi výstavby B, po jeho prodloužení smysl ztratily. Dnes je nahrazuje ČM, Zličín. DH žádná světlá budoucnost podle mého nečeká. Teoreticky je dobré pro busy z jihovýchodu, jenže někdo při těch úvahách zapomněl na věčně ucpanou Kutnohorskou - proto je tak populární spojka na Háje. Mírně ulevit se jí může s dostavbou R1/511, ale i tak jako radiála zůstane vytížená. To je mnohem větší šance, že zátěž už z Uhříněvsi přebere vlak. Pak už bude DH zcela zbytečné.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si ničeho nevšiml. Ono ale i při rekonstrukci čelních vozů se původní čelo odřízlo a nahradilo novým. Na netu či v DP-KONTAKTu se dají najít fotky z průběhu rekonstrukce těchto vozů.P_V píše: Je to na něm vizuálně poznat, že vznikl z vloženého vozu?
To mají všechny rekonstrukce.Pepa píše:Co jsem viděl na nějaké fotce, tak má z boku u čela šedou spáru něco jako T3R.PV a PLF
Co jsem viděl na nějaké fotce, tak má z boku u čela šedou spáru něco jako T3R.PV a PLF
No ono kdyz se podivame po cele praze a konecnych busu,tak zjistime,ze tech co svou slavu kdysi meli,a meli vizi na budoucnost,tak ze jich tu je dost.a ze pomalu uvadaji diky rozvoji mhd.napr. ceskomoravska,zrovna dnes jsem pres ni jel,a na cele plose vseho vsudy 4 busy.a kdysi,byla plna.a co palmovka,andel,roztyly-i kdyz ty jakztakz praskaji ve sveh mezimeskou,nove butovice,holesovice,nakonec taky letnany,ale tam je to trosku asi o necem jinem.ale zase na druhou stranu je zde par konecnejch,kde je to mirne receno poddimenzovane.napr. budejovicka,kde se stoji,kde se da,taky kacerov praska ve sveh,chodov,opatov,tady u nas by to chtelo poradnou odstavnou plochu,haje,a dalsi,na ktere si zrovna nevzpomenu.jelikoz bydlim zrovna pod opatovem,rad bych zde neco videl takto vyresenyho.a slo by to,plocha by tu byla,a i dobre resitelne.ale to je tady ve hvezdach.DH je sice naddimenzovane,ale ma svoji budoucnost pred sebou.kdyz by se poresilo provazani metro-bus-tram-vlak,tak poroste.ale na cem to vysi????
Je to na něm vizuálně poznat, že vznikl z vloženého vozu?Tonda Ježek píše:První zrekonstruovaný vložák na čelní vůz - ev. č. 3900
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
První zrekonstruovaný vložák na čelní vůz - ev. č. 3900
http://foto-aktualne.mhdcr.biz/displayi ... m=29&pos=0
http://foto-aktualne.mhdcr.biz/displayi ... m=29&pos=0
K Depu: Ještě zhruba před 5 lety se poměrně vážně uvažovalo o tom, že smyčka Skalka bude zastavěna a mělo se preferovat ukončení autobusů na Depu. Takže žádná 111 Skalka-Koloděje apod.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, takové vysvětlení taky akceptuji 
No, podívej se do historie Metrowebu. Ne nadarmo má ta stanice druhé jméno SteinerovaKarosák píše:Ty přeprvaní proudy busy moc neznám. Neřeším ukončení busů, ale to že ta stavba něco stála a teď tam zeje. Tak se mělo vědět, že tam ty busy jezdit nebudou a nic nestavět, Skalka by stačila (třeba). Jak jinak mám nabýt dojmu, že to byly dobře investované penízeKdyž se staví tak, že něco postavím, je to supr...no...ale jako zase nicmoc funkčního, radši budem používat něco jinýho, tak to vypadá, jak to vypadá a ze stromů slejzáme pomalu
Já o tom vim kulový, ale třeba když mi někdo řekne, při rekonstrukci depa se vědělo, že v dohledné době bude zlikvidován malešický průmyslový komplex a stanice se tak ocitne v docházkové vzdálenosti zástavbě a při rekonstrukci se to rovnou udělalo všechno, už to má hlavu a patu. Nehledám konspirace, brečet taky nebudu
, to jen že je tu možnost diskuse
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty přeprvaní proudy busy moc neznám. Neřeším ukončení busů, ale to že ta stavba něco stála a teď tam zeje. Tak se mělo vědět, že tam ty busy jezdit nebudou a nic nestavět, Skalka by stačila (třeba). Jak jinak mám nabýt dojmu, že to byly dobře investované peníze
Když se staví tak, že něco postavím, je to supr...no...ale jako zase nicmoc funkčního, radši budem používat něco jinýho, tak to vypadá, jak to vypadá a ze stromů slejzáme pomalu
Já o tom vim kulový, ale třeba když mi někdo řekne, při rekonstrukci depa se vědělo, že v dohledné době bude zlikvidován malešický průmyslový komplex a stanice se tak ocitne v docházkové vzdálenosti zástavbě a při rekonstrukci se to rovnou udělalo všechno, už to má hlavu a patu. Nehledám konspirace, brečet taky nebudu
, to jen že je tu možnost diskuse 
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Možná si řeknete, že jsem na i v ní, ale já bych v tom konspirativní teorie nehledal. Prostě se to ukončilo na Depu a pak jsme si teprve vydupali na Ropidu nějaký (=jakýkoliv, byt´ nekoncepční) řešení. Kde jinde bys ty busy ukončil, aby to bylo koncepční? 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jste mě dobře utřeli
Nevím, Polkosta jsem tam viděl možná ještě v době před přesměrováním busů na Háje. Hodinový kolony...no v těchto oblastech jsem se nikdy nepohyboval, budu tomu věřit. Ale že lidi přestupovali bohužel nevyvrací fakt, že se jedná/lo o nějakou nekoncepčnost. Takže tehdejší nasměrování busů na DH byl marketing, jak obhájit stavbu při otvíračce
No a co teď s tím terminálem a stanicí
Nechá se to živořit s tím, že se nějaké vytížení najde, nebo je současné považováno za adekvátní
Moc z toho moudrej nejsem...
Moc z toho moudrej nejsem...
-
Plechus_325
- Uživatel
Dekuju za ty odkazy