Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Celkový denní počet spojů na všech tram. linkách v roce 2013 byl 6 360. Takže každý spoj by otevřel půlkrát dveře
. Asi to bude nějaký fikaný průměr pro jednu tramvaj denně počítaný ze všech dlouhých i krátkých linek a v průměru i z počtu odjetých kol. Nějaký průměr ve smyslu 41 tam + 41 zpět zastávek = 82 x 7 kol (tak nějak průměrně) x 6 dveří = 3 444 se otevřou dveře u jedné tramvaje.
Celkový denní počet spojů na všech linkách? Rozloženo na prvočísla je to 2^3 × 3 × 5 × 29, to moc rozumných možností nedává ;--)
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
[Počet zastávek] x [počet spojů] = [otevřené dveře celkem]vencavasek píše:V rámci akce „Víte, že…“ jsem viděl údaj, že „pražské tramvaje vám každý den otevřou dveře celkem 3 480krát?" Vyhlašuji soutěž o titul nejchytřejšího tramfóraře, kdo přijde na to, kde přišli k tomuhle číslu. Přemýšlím o tom už asi týden a nic mě nenapadá
Třeba linka 16 má v pracovní den 122 spojů, je to nějakých 40 zastávek na Kotlářku. 122x40 = 4880. Aha, tak to fakt netušim kde na to přišli
-
gabuliatko
- Uživatel
Pokud je myšleno, že jeden vůz za den otevře 3 480krát dveře tak třeba linka 1 má 27 zastávek v jednom směru (54 za kolo). Aby bylo číslo uspokojeno muslea by za den udělat 62 kol.vencavasek píše:V rámci akce „Víte, že…“ jsem viděl údaj, že „pražské tramvaje vám každý den otevřou dveře celkem 3 480krát?" Vyhlašuji soutěž o titul nejchytřejšího tramfóraře, kdo přijde na to, kde přišli k tomuhle číslu. Přemýšlím o tom už asi týden a nic mě nenapadá
Pokud je myšleno že všechny tramvaje za den otevřou dohromady 3 480krát dveře tak velmi zhruba v PD jezdí 22 linek a každá má 110 spojů v jednom směru. Takže tam chybí minimálně jedna 0.
Nemáš fotku, nebo odkaz?
-
vencavasek
- Uživatel
V rámci akce „Víte, že…“ jsem viděl údaj, že „pražské tramvaje vám každý den otevřou dveře celkem 3 480krát?" Vyhlašuji soutěž o titul nejchytřejšího tramfóraře, kdo přijde na to, kde přišli k tomuhle číslu. Přemýšlím o tom už asi týden a nic mě nenapadá 
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za dokonalé vysvětlení 
- Bobik
- Uživatel
Pískovače. Řidič si při brždění podsypal (nebo podsypala automaticky skluzovka). U T6 to takhle "blbě" mlátí, bo tam je dávkování (snaha šetřit pískem), takže nedojde "jenom" k prostému otevření klapky a sypání pomocí gravitace jako u jiných typů (např. T3).
Vpodstatě je tam takovej otočnej kartáč, kterej vymetá ten písek ven a co rána to jeden "krok", jedno otočení kartáče.
EDIT: tak jsem byl poučen, sám jsem "žil v bludu"
, T6 nemaj kartáč (ten maj R.P a KTN), T6 maj elektromagnet s klapkou, kterýžto soustrojí je původcem onoho randálu. Takže se omlouvám za mystifikaci a opravuji. 
Vpodstatě je tam takovej otočnej kartáč, kterej vymetá ten písek ven a co rána to jeden "krok", jedno otočení kartáče.
EDIT: tak jsem byl poučen, sám jsem "žil v bludu"
Naposledy upravil(a) Bobik dne 08.1.2015 7:34, celkem upraveno 1 x.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem si v jedné T6 ze ŽI (zadní vůz) všiml podivných zvuků, linoucích se zepředu vozu, takové jakoby mlácení. Popošel jsem tedy dopředu, ale ani tak jsem nedokázal určit, zda to vydává podvozek nebo spřáhlo. Nejdřív jsem podezíral bačkory, ale ty přece nezasahují hned ze začátku brzdění, když se snižuje rychlost třeba ze 40 na 35 ne? Projevovalo se to takhle asi 5 zastávek vždycky zásadně při brzdění, pak to zničehožnic přestalo a zbytek cesty už ani ťuk. Ví někdo o co se jednalo?
Zvuk jsem nahrál sem, doufám, že vám to půjde přehrát:
http://vocaroo.com/i/s1yYkPtL81UG
Zvuk jsem nahrál sem, doufám, že vám to půjde přehrát:
http://vocaroo.com/i/s1yYkPtL81UG
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Oukej, tak asi nic...za mě dobrý.
Přebytek je asi "nově" nastavený standard, protože o něm slýchám od r. 2010 a práce mi ani nepřibývá, ani neubývá a na plachtě je lidí také tak nějak pořád stejně. Jasně, pak v období výluk se ty lidi trochu hromadí (ale není to třeba také řízeným/nerovnoměrným výběrem dovolené?), ale s odstupem času se mi situace zdá čím dál tím stejná. Nabírá se, ty cvičáky vidíme, ale vidíme taky kolik lidí vydrží? Neprodlouží smlouvu? Úmrtnost kurzů? Odchody důchodců? Ty nábory snad neřídí úplnej magor a jestli, tak že by mu to už 5 let procházelo?
Přebytek je asi "nově" nastavený standard, protože o něm slýchám od r. 2010 a práce mi ani nepřibývá, ani neubývá a na plachtě je lidí také tak nějak pořád stejně. Jasně, pak v období výluk se ty lidi trochu hromadí (ale není to třeba také řízeným/nerovnoměrným výběrem dovolené?), ale s odstupem času se mi situace zdá čím dál tím stejná. Nabírá se, ty cvičáky vidíme, ale vidíme taky kolik lidí vydrží? Neprodlouží smlouvu? Úmrtnost kurzů? Odchody důchodců? Ty nábory snad neřídí úplnej magor a jestli, tak že by mu to už 5 let procházelo?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O nějakém oslabení jsem neslyšel a včera na ptákování jsem si ani ničeho nevšiml. Jedině přebytků řidičů. Ale to snad nikoho nepřekvapuje, když se nabírá o 106.Karosák píše:Jak to vypadá s novoročním omezením? Na rotopedu nic nepisou, ale v regálu je na pondělí desek pomálu. Nebo máme slabé vypraveni jen my?
Tak pozor dneska, předpověď na večer 0°C a déšť se sněhem...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak to vypadá s novoročním omezením? Na rotopedu nic nepisou, ale v regálu je na pondělí desek pomálu. Nebo máme slabé vypraveni jen my?
-
honza z Mo
- Uživatel
Re: vozovna
O této vozovně se "mluví" od r. 95, ale jenom mluví, kdy se otevřely Modřany, takže je (možná) opravdu i v územním plánu a to je asi tak všecko...Jansen píše:S vozovnou se počítá v Hodkovičkách za zastávkou Černý kůň - aspoň je v územním plánu.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se jen tak obrazně dotázal a např. na ŽI mají o Štědrém večeru 8 nočních (což je běžné číslo) se začátkama 20:17 - 23:53 a poslední končí dokonce v 8:35 další den. Odpolední je nejdelší 9:17 a CD je prý asi 14x. Každá vozovna to bude mít podle mě cca. podobné +/- nějaké časy či pořadí.Bobik píše:P.S. - netušíš, v kolik asi tak bude střídání odpol/noc? Já bych do práce klidně šel, mít střídání někdy kolem 22h, ale protože nemám jistotu, tak si kvůli dětem raději snažím brát volno. Štědrý večer v pět odpoledne, aby to tatínek stíhal do práce jaksi není zrovna ono.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MMM: Je to tak, obecně tyto brzké šejdry dostávají lidé z turnusu, protože předchozí den měli ranní, takže je dostatečná pauza mezi směnama. Kdyby to měl dostat šejdrista, musel by končit předchozí den někdy okolo 17-18. hodiny, což takových šejdrů by se po celé Praze dalo spočítat na prstech 1 ruky (maximálně 2).
proč se vám nezdá bod d)? Tvrdím snad, že všechny body musí zákonitě splnit každý šejdrista? Netvrdím, přesto existují kolegové, kteří bydlí blízko střídacích bodů či blízko metra. U nás si vybavím v rychlosti šejdristu, co bydli U Gongu a nebo co má výhled na metro Rajská Zahrada. Ti dokonce mezi šejdrama chodí domu a v klidu si vychutnají oběd.
Pro představu: dne 23.12 má Hloubětín jen jediný nástup na šejdr před 5. hodinou a to ve 4:51, další je v 5:31 a v 5:40, pak jsou až po 6. hodině. Žižkov má první nástup na šejdr ve 4:28, další 4:42, zbytek po 5.
proč se vám nezdá bod d)? Tvrdím snad, že všechny body musí zákonitě splnit každý šejdrista? Netvrdím, přesto existují kolegové, kteří bydlí blízko střídacích bodů či blízko metra. U nás si vybavím v rychlosti šejdristu, co bydli U Gongu a nebo co má výhled na metro Rajská Zahrada. Ti dokonce mezi šejdrama chodí domu a v klidu si vychutnají oběd.
Pro představu: dne 23.12 má Hloubětín jen jediný nástup na šejdr před 5. hodinou a to ve 4:51, další je v 5:31 a v 5:40, pak jsou až po 6. hodině. Žižkov má první nástup na šejdr ve 4:28, další 4:42, zbytek po 5.
Naposledy upravil(a) willyjeff dne 16.12.2014 13:05, celkem upraveno 1 x.