T6A5 a T6A5.3
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Re: T6A5 a T6A5.3
Tahle debata se vyvíjí, myslím, zbytečně konfrontačním způsobem ve stylu řidiči vs. tramvajáci. Já snad, aspoň doufám, jen těžko mohu být podezírán z přílišných sympatií k autům ve městech, ale přesto mi to trvání na spřáhle přijde zbytečné. Předpis to splňuje, bon. Ale to je ta úprava tak náročná a drahá, aby se k ní nemohlo přistoupit i nad rámec předpisu? Mně to přijde, že zrovna tenhle krok nikomu neublíží, a mnohým prospěje.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na část tvých blbin ti už odpověděli jiní, já bych rád odpověděl na tohle...P_V píše:Automobilky se snaží o co nejlepší výsledky v oboru pasivní bezpečnosti, neb vědí že fyzický trest za pochybení (i cizí) na místě není to pravé ořechové. Jen někteří šotouši, tramvajáci a šetřivý DP asi považují tramvaj za bojové vozidlo.
Automobilky se snaží ? A proto vyrábějí auta bezpečná jen pro jejich majitele ? Viz aféra s Audi Q7, které je tak bezpečné, že majitelům ostatních aut (lhostejno jaké značky o chodcích nemluvě) normální velikosti dává naprosto minimální šanci vyváznout z nehody jen s přijatelným poškozením...
Proto obří bezpečnostní rámy vpředu i vzadu, proto už opět oficiálně nedemontovatelná tažná zařízení, rezervy na pátých dveřích, nosiče kol tamtéž...
Tramvaj není bojové vozidlo, ale jako na drážní vozidlo se na něj vztahují určitá pravidla, která musí beze zbytku splňovat a pro zpochybňování jejich plnění tady myslim neni místo.
I kdyby nakrásně měli všechny tramvajky zakrytovaný spřáhla, určitě se při MU najde nějakej pablb, kterej bude trvdit proč ta tramvajka jela vlastně povolených 50 km/h ve městě, že... ? Švec se přiřítil, vůbec nebrzdil a porád jenom zvonil a přitom já už tady dávno stál a dělal jsem generálku motoru... Takže bysme to omezili rovnou třeba na 30 km/h, aby jsme předešli nehodám?
To už ale spěje k tomu, co tady psal MF (žádný provoz tram = nejlevnější a bez nehod)
A ještě k nehodám: Na prvním místě v počtu nehod je nedání přednosti IGK tram při odbočování vlevo. Schválně si tipněte kolik z nich je zaviněno řidiči tram 
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
P_V : oboji pouze kus laminatu, vliv na bezpecnost mizivy. Proti IGK by ta traverza musela byt peknej kus niz, okud tedy neberem v potaz souboje s terenakama.
P_V píše:Automobilky se snaží o co nejlepší výsledky v oboru pasivní bezpečnosti, neb vědí že fyzický trest za pochybení (i cizí) na místě není to pravé ořechové.
A na čí bezpečnost přihlíží? Jen na posádku auta, na chodce ani na ostatní třeba v jiných, starších typech aut ne. Vyčítáš konstruktérům tramvají, že nedělají nic pro bezpečnost ostatních účastníků, ale tvá "strana" nedělá také nic. To bych třeba já mohl tvrdit, že kdyby byla přední část auta z gumy, tak by nezemřelo tolik chodců a že za jejich smrt může vlastně výrobce.
Jen někteří šotouši, tramvajáci a šetřivý DP asi považují tramvaj za bojové vozidlo.
To si myslíš asi jen ty. Možná je pár jedinců, kteří si myslí, že když řídí tramvaj jsou nadlidi, ale těch je opravdu pár. Když se tak podívám po tom, co kroutí volanty na ulicích...
Pak je ale na místě úvaha, jestli by tam tedy neměl být, kromě skládacího spřáhla, i nějaký spodní nárazník. Například Varia s čelem vzor Pelikán ho mají. I na čelo vzor Kardaus by se dal implementovat, sám tento designer ho navrhl např. u vozů K1.
Myslíš jako ten laminem zakrytý nosič spřáhla? Hm, to ti fakt pomůže
No konečně rozumný argument, že vozy T nemají nárazník fungující i na automobily. Namísto plkání že nepozorný řidič IGK zaslouží zostřený trest probodením, pokud se opováží vjet do cesty Svaté Tramvaji. Automobilky se snaží o co nejlepší výsledky v oboru pasivní bezpečnosti, neb vědí že fyzický trest za pochybení (i cizí) na místě není to pravé ořechové. Jen někteří šotouši, tramvajáci a šetřivý DP asi považují tramvaj za bojové vozidlo.PvvS píše:Radsi mit v aute kupl, na ktery se dotycny igk nabodne a je tram odsunut, nez schovanej kupl a auto namackany pod celniky u tram. A kdo chce bezpecpecnejsi kupl, tak si muze nechat namontovat (a schvalit) trebas brnenskej talir. Tech 35cm talir uz jde dost tezko povazovat za bodec..
Pak je ale na místě úvaha, jestli by tam tedy neměl být, kromě skládacího spřáhla, i nějaký spodní nárazník. Například Varia s čelem vzor Pelikán ho mají. I na čelo vzor Kardaus by se dal implementovat, sám tento designer ho navrhl např. u vozů K1.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aby se 9001 uklidnil (i bez prasku), tak by stalo za to sem hodit (aspon procentuelne) , kolik stretu IGk s MHD je zavinenych ridicama IGK.
Pak najednou vyjde najevo , ze kdyby ridici IGK dodrzovali pravidla a nezkouseli porusovat fyzikalni zakony (on tu tram prece pretlaci a tram musi zastavit na miste), tak by se na tom sprahle mohly vozit trebas skleneny navleky a nebyl by problem . Radsi mit v aute kupl, na ktery se dotycny igk nabodne a je tram odsunut, nez schovanej kupl a auto namackany pod celniky u tram. A kdo chce bezpecpecnejsi kupl, tak si muze nechat namontovat (a schvalit) trebas brnenskej talir. Tech 35cm talir uz jde dost tezko povazovat za bodec..
Pak najednou vyjde najevo , ze kdyby ridici IGK dodrzovali pravidla a nezkouseli porusovat fyzikalni zakony (on tu tram prece pretlaci a tram musi zastavit na miste), tak by se na tom sprahle mohly vozit trebas skleneny navleky a nebyl by problem . Radsi mit v aute kupl, na ktery se dotycny igk nabodne a je tram odsunut, nez schovanej kupl a auto namackany pod celniky u tram. A kdo chce bezpecpecnejsi kupl, tak si muze nechat namontovat (a schvalit) trebas brnenskej talir. Tech 35cm talir uz jde dost tezko povazovat za bodec..
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A kolik v průměru najede každé do auto - 10 kilomerů ??? Těch 400-500 kilometrů jako tramvaj to asi nebude, viď9001 píše:Počet a rozsah provozu tramvají a aut je neprovnatelný. A to i když jenom vezmu Prahu. Kolik vyjede ve špičce souprav a kolik vyjede aut
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Počet a rozsah provozu tramvají a aut je neprovnatelný. A to i když jenom vezmu Prahu. Kolik vyjede ve špičce souprav a kolik vyjede autjara píše:Je to asi tak jako letecká doprava je také bezpečná. Ano ročně při ní zemře 200 lidí. Ale v porovnání se silniční dopravou je opravdu bezpečná. Přesně tak to je i u tram x auto kolik lidí ročně v praze zemře z důvodu povalení tramvají 10?? A autem 10 za měsíc?? A to už o něčem svědčí. Většina profesionálních řidičů si uvědomuje s jakým rizikem do práce nastupuje a podle toho také jezdí. To se o řidičích IAD říci nedá.
at FOŘTIK: A o stavu řidičů IAD v ČR je to bohůžel smutné. Ale pokud za mou 3 letou praxi v řízení osobního auta jsem byl policii zastaven 2x a jednou mi byla provedena dechová zkouška tak to o nečem svědčí. A to vše pouze běžná silniční kontrola. A jenom v porovnání jsem u DPP dokud se nešetřilo "dejchal" minimálně 2x měsíčně. Hold šetřit se musí všude.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A nemá každej svůj čepeček na ten přístroj7080 píše:To bylo ještě za vedoucích vozoven, když jsi dýchal dvakrát měsíčně. Holt nový denní výpravčí na to zřejmě někde kašlou. Ve cVokovicích se toto stále drží.
To bylo ještě za vedoucích vozoven, když jsi dýchal dvakrát měsíčně. Holt nový denní výpravčí na to zřejmě někde kašlou. Ve cVokovicích se toto stále drží.jara píše:Je to asi tak jako letecká doprava je také bezpečná. Ano ročně při ní zemře 200 lidí. Ale v porovnání se silniční dopravou je opravdu bezpečná. Přesně tak to je i u tram x auto kolik lidí ročně v praze zemře z důvodu povalení tramvají 10?? A autem 10 za měsíc?? A to už o něčem svědčí. Většina profesionálních řidičů si uvědomuje s jakým rizikem do práce nastupuje a podle toho také jezdí. To se o řidičích IAD říci nedá.
at FOŘTIK: A o stavu řidičů IAD v ČR je to bohůžel smutné. Ale pokud za mou 3 letou praxi v řízení osobního auta jsem byl policii zastaven 2x a jednou mi byla provedena dechová zkouška tak to o nečem svědčí. A to vše pouze běžná silniční kontrola. A jenom v porovnání jsem u DPP dokud se nešetřilo "dejchal" minimálně 2x měsíčně. Hold šetřit se musí všude.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to asi tak jako letecká doprava je také bezpečná. Ano ročně při ní zemře 200 lidí. Ale v porovnání se silniční dopravou je opravdu bezpečná. Přesně tak to je i u tram x auto kolik lidí ročně v praze zemře z důvodu povalení tramvají 10?? A autem 10 za měsíc?? A to už o něčem svědčí. Většina profesionálních řidičů si uvědomuje s jakým rizikem do práce nastupuje a podle toho také jezdí. To se o řidičích IAD říci nedá.
pan Sam Gabriel, nebo sám pan GabrielFořtík píše: pan Sam Gabriel
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jezdím tak, aby se to nestalo. A kdyby k tomu někdy nedejbože někdy došlo, tak vím, že ponesu plné důsledky. Já jsem si vědom toho, co se může stát, když...9001 píše:A dobře a teoriticky bude zaviněná nehoda řidičem tram a ty svým hákem na který si tak hrozně hrdý někoho přizabiješ? I kdyby to měl být jediný případ,stálo by to za výměnu?
Mimochodem, hezky to řekl pan Sam Gabriel, řidič BUS MHD v Praze - že v každodenním provozu je stále vidět zaostalost mnoha českých řidičů...
Nemyslíš! Zaplatíš! To platí pro obě strany. To bychom za chvíli mohli omezovat provoz, protože méně tramvají = menší riziko nehod a povalení až bychom zjistily, že bude lepší nevypravovat žádné tramvaje = žádné riziko. Pak bych zakázal náklaďáky, protože jsou veliké, pak dodávky atp. Když to tak vidím, že lidi neumějí ani chodit po chodníku zakázal bych vycházet.