Liberec a Jablonec nad Nisou

Vše o tramvajových provozech v bývalém Československu

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 18.8.2005 21:50

Ondrys píše:
Tramvajáček píše: ... protože se sem nehodí. 8-)
Je to věc názoru, respektuji to, ale mě osobně připadá tento argument směšný. Dovol tedy abych se zasmál : cha, cha, cha... To snad nemyslíš vážně? Nejdřív tu píšeš že bys tu rád viděl Anitru, a pak tvrdíš že se sem Bulwa nehodí. To opravdu nechápu, můžeš mi to nějak vysvětlit?
Mně také připadá směšný.

Ondrys
Uživatel

Příspěvek od Ondrys » 18.8.2005 18:30

Tramvajáček píše: ... protože se sem nehodí. 8-)
Je to věc názoru, respektuji to, ale mě osobně připadá tento argument směšný. Dovol tedy abych se zasmál : cha, cha, cha... To snad nemyslíš vážně? Nejdřív tu píšeš že bys tu rád viděl Anitru, a pak tvrdíš že se sem Bulwa nehodí. To opravdu nechápu, můžeš mi to nějak vysvětlit?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 18.8.2005 17:34

Jde o zvyk. Jak někdo psal i ve Švédsku jezdí moderní nízkopodlažní vozy historickým centrem a vypadá to dobře.

Třeba já bych dal přednost bulwě před Anitrou 14+

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 18.8.2005 16:34

adam_r píše:
Tramvajáček píše:Já si naopak myslím, že T3 jako Bulwa už není T3.
A to je prave duvod, proc v Ostrave vsadili na bulwu. Aby to cestujici brali jako novou tramvaj, a ne jako recyklaci te, co tady uz 40 let jezdi.
Liberec ale není Ostrava. Už tady o tom proběhla trochu diskuze jinde a já s Tramvajákem jsme měli ten názor, že je potřeba posuzovat nakolik se která tramvaj do jednotlivých měst a provozů hodí. Podle mě Bulwa se možná hodí do Ostravy nebo Brna, ale v Praze a zvlášť v Liberci bych ji jenom nerad viděl, protože se sem nehodí. 8-)

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 18.8.2005 16:09

Tramvajáček píše:Já si naopak myslím, že T3 jako Bulwa už není T3.
A to je prave duvod, proc v Ostrave vsadili na bulwu. Aby to cestujici brali jako novou tramvaj, a ne jako recyklaci te, co tady uz 40 let jezdi.

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 18.8.2005 13:36

Tramvajáček píše:
kotelník1 píše:tramvajacek: Se vsim souhlasim, az na ten design( a lepená skla). To mas jako kdyby sis koupil Skodu Octavii v designu Skody 120 a odovodnil jsi to tím, ze jsi na to zvyklý a ze se ti to hodí do tvé osklive sidlistni garaze.....

Proste novy NP vuz by uz mel nejak vypadat, a Bulwa je podle me hezky design. A nechal bych tam klidne skladaci dvere, kterou jsou fakt nejlepsi.
Já si naopak myslím, že T3 jako Bulwa už není T3. Dobré je koupit buď nové a jiné tramvaje, anebo zachovat unikátní design T3 a to je pro mě jedině Kardaus. Osobně by se mi líbilo, kdyby T3 park Liberce postupně doplňovala nějaká podobná tramvaj jako Astra, akorát, že by měla lepší podvozky a jízdní vlastnosti a byla vhodná pro liberecký provoz plný kopců a zatáček. 8-)
Omlouvám se, měl jsem na mysli ANITRU :twisted:

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 18.8.2005 13:34

kotelník1 píše:tramvajacek: Se vsim souhlasim, az na ten design( a lepená skla). To mas jako kdyby sis koupil Skodu Octavii v designu Skody 120 a odovodnil jsi to tím, ze jsi na to zvyklý a ze se ti to hodí do tvé osklive sidlistni garaze.....

Proste novy NP vuz by uz mel nejak vypadat, a Bulwa je podle me hezky design. A nechal bych tam klidne skladaci dvere, kterou jsou fakt nejlepsi.
Já si naopak myslím, že T3 jako Bulwa už není T3. Dobré je koupit buď nové a jiné tramvaje, anebo zachovat unikátní design T3 a to je pro mě jedině Kardaus. Osobně by se mi líbilo, kdyby T3 park Liberce postupně doplňovala nějaká podobná tramvaj jako Astra, akorát, že by měla lepší podvozky a jízdní vlastnosti a byla vhodná pro liberecký provoz plný kopců a zatáček. 8-)

kotelník1

Příspěvek od kotelník1 » 17.8.2005 21:07

tramvajacek: Se vsim souhlasim, az na ten design( a lepená skla). To mas jako kdyby sis koupil Skodu Octavii v designu Skody 120 a odovodnil jsi to tím, ze jsi na to zvyklý a ze se ti to hodí do tvé osklive sidlistni garaze.....

izzy
Uživatel

Příspěvek od izzy » 17.8.2005 13:54

No spis jako PvvS myslim ze v lbc by byla kapacitne nejlepsi souprava wana+vlek a to jinak nez s europulse nejde...preci jen dve wany jsou na tom kapacitne trosku lip nez dve T3...

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 17.8.2005 13:28

izzy píše:Vsak v ostrave se prej testovala vana s vlekem...ale to by taky mohl mit vlecnak lepeny skla...a taky je videt ze jen asi ova si muze dovolit vany v plne palbe-vsude jinde zustane u odlehcenych verzi a musim souhlasit s trmavajackem ze sem zastencem rozlamovacek, vyklopky sou naprd to maximalne predsuvny dvere(KT8,Anitra,Trio)...ale sklum v gume uz odzvonilo...posuvny sou ale lepsi souhlasim....nuno taky rict ze do lbc by byla lepsi europulska s vlekem....kapacitne staci a NP trosku vic vzhledem k delce...
proč myslíš že by europulse bylo lepší ?

izzy
Uživatel

Příspěvek od izzy » 17.8.2005 12:24

Vsak v ostrave se prej testovala vana s vlekem...ale to by taky mohl mit vlecnak lepeny skla...a taky je videt ze jen asi ova si muze dovolit vany v plne palbe-vsude jinde zustane u odlehcenych verzi a musim souhlasit s trmavajackem ze sem zastencem rozlamovacek, vyklopky sou naprd to maximalne predsuvny dvere(KT8,Anitra,Trio)...ale sklum v gume uz odzvonilo...posuvny sou ale lepsi souhlasim....nuno taky rict ze do lbc by byla lepsi europulska s vlekem....kapacitne staci a NP trosku vic vzhledem k delce...

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 17.8.2005 10:59

No myslim ze kdyby se investovalo do europulse a za nej VV60LF, tak by to bylo lepsi . Vyjede to vsude a NP podlahy dost.

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 17.8.2005 10:55

PvvS píše:Socka reko : Pokud vim tak progress, Kardaus cela, rozlamovaci dvere, trochu levnejsi interier, trebas posuvny okna.
Jinak si osobne myslim ze socka verze se rozsiri vic , nez jen v liberci.
progress - super
Kardaus čela - jenom dobře, bulwa jsou shit
rozlamovačky - u Té 3 nechci vidět nic jinýho :!:
trochu levnější interiér - to není případ Liberce, salony pro cestující v reko vozech podle mají dobrou úroveň
posuvný okna - to mi nevadí 8-)

Je vidět, že Liberec respektuje specifika svého provozu a nechce sem rvát vozy, které se zde nehodí 8-)

kotelník1

Příspěvek od kotelník1 » 17.8.2005 10:53

tramvajacek: Duvod je pouze financni. Ja osobne si myslim, ze "normalnepodlazni" T3 R.PV meli byt ve starem designu, a nizkopodlazni v Bulwe. Tohle totiz bude fakt hnus, ostuda. Nezijici designeri T3 se musi obracet v hrobe...

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 17.8.2005 9:35

Socka reko : Pokud vim tak progress, Kardaus cela, rozlamovaci dvere, trochu levnejsi interier, trebas posuvny okna.
Jinak si osobne myslim ze socka verze se rozsiri vic , nez jen v liberci.

Odpovědět