Humor

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Quetzalcoatl
Uživatel
Příspěvky: 407
Registrován: 23.6.2006 15:23
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quetzalcoatl » 19.6.2007 23:53

Anonym je profil pro příležitostné řidiče z Bľavy a jemu podobné...
Naposledy upravil(a) Quetzalcoatl dne 20.6.2007 0:55, celkem upraveno 1 x.

admirak

Příspěvek od admirak » 19.6.2007 22:48

Ve škole jsem taky pouze jako Quest a stačí mi to, tak proč ne.

Uživatelský avatar
Martin
Uživatel
Příspěvky: 244
Registrován: 14.3.2007 14:37
Bydliště: Prágl - Strašnice

Příspěvek od Martin » 19.6.2007 22:44

admirak píše:Viděl bych to jako že s tím s míš jet jenom dopředu ale couvat už ne... :lol:
Tak to na běžné ježdění na linkách bohatě stačí tenhle "Guest", škoda práce s přihlašováním :smt024 :lol:

admirak

Příspěvek od admirak » 19.6.2007 22:39

Viděl bych to jako že s tím s míš jet jenom dopředu ale couvat už ne... :lol:

Uživatelský avatar
Martin
Uživatel
Příspěvky: 244
Registrován: 14.3.2007 14:37
Bydliště: Prágl - Strašnice

Re: Nový řídící soft

Příspěvek od Martin » 19.6.2007 22:30

Quetzalcoatl píše:Bude aktualizován software všech Poršešrotů. Nově je doplněn o program, jež částečně supluje řídící panel. 15T nebude panelem vybaveno a jediné co na desce bude budou jen tři obrazovky, prostřední bude dotyková a tramka se bude řídít jenom přes ní.
Jak jsou očesaná oprávnění pro anonymního řidiče? Teda pardon - uživatele... :D

admirak

Příspěvek od admirak » 19.6.2007 22:26

ad Marek: Co když tam bude skrytá otázka "Používat brzdy?" :lol: :lol:

Uživatelský avatar
Oskar
Uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: 10.6.2006 11:17
Bydliště: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový řídící soft

Příspěvek od Oskar » 19.6.2007 22:16

Quetzalcoatl píše:Bude aktualizován software všech Poršešrotů. Nově je doplněn o program, jež částečně supluje řídící panel. 15T nebude panelem vybaveno a jediné co na desce bude budou jen tři obrazovky, prostřední bude dotyková a tramka se bude řídít jenom přes ní.
:lol: Dokážu si živě představit "průvodce řízením 14T":

1) Nejprve je třeba zavřít dveře. To provedete klepnutím zde
Next>
2) Před uvedením vozidla do pohybu je třeba dát návěst Pozor. Kliknněte zde a pokračujte tlačítkem Další>
3) Nyní je na čase zadat jízdu. Klikněte a táhněte posuvník, až nastavíte požadovanou hodnotu tahu
...

:lol: :lol: :lol:

Quetzalcoatl
Uživatel
Příspěvky: 407
Registrován: 23.6.2006 15:23
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Nový řídící soft

Příspěvek od Quetzalcoatl » 19.6.2007 22:09

Bude aktualizován software všech Poršešrotů. Nově je doplněn o program, jež částečně supluje řídící panel. 15T nebude panelem vybaveno a jediné co na desce bude budou jen tři obrazovky, prostřední bude dotyková a tramka se bude řídít jenom přes ní.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Oskar
Uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: 10.6.2006 11:17
Bydliště: Ano
Kontaktovat uživatele:

A jak bude vypadat...

Příspěvek od Oskar » 03.5.2007 10:37

A jak bude vypadat vlakový dispečer? (Nebo jak se jmenuje ten co se stará o technický stav vozů)

Viz obrázek.
Přepis konverzace:
A: Tady vůz 9112. Panel nadřazeného řízení nefunguje.
B: Jste si jist, že je zapojen v zásuvce?
A: Měl by být.
B: Zkoušel jste to vypnout a znovu zapnout?
A: Ne, děkuji za radu.
B: Není zač.

... no v češtině to tak nezní. :D

Marek
Uživatel
Příspěvky: 192
Registrován: 16.11.2003 20:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek » 02.5.2007 23:47

admirak píše:Co já vím tak ty WIN XP tam jsou, doufám že tam nebudou teď cpát Visty.
Nevím co bych na místě řidiče dělal kdybych před sebou najednou viděl toto http://www.123abc.cz/zabava/grafika/kriticka-chyba.jpg
(...)
OT: Já bych doporučil zkusit kliknout na Ne :-) /OT

Uživatelský avatar
Martin
Uživatel
Příspěvky: 244
Registrován: 14.3.2007 14:37
Bydliště: Prágl - Strašnice

Příspěvek od Martin » 02.5.2007 23:38

Dyk jo, věřím tomu, že by nikdo nesvěřil řízení tramvaje Widlím. Jsou sice hezká věc, ale ne vždycky se chovají jako poslušný OS. 8-)

A pro to jednodušší odesílání infa na tram-forum by se mohlo rovnou přihodit tlačítko do těch nápovědí k odstranění poruchy; třeba:
Vypněte a zapněte řízení
Pro odeslání info na TF klikněte zde

Ale už zas vymejšlim hovadiny........ :smt040

Uživatelský avatar
adam_r
Uživatel
Příspěvky: 451
Registrován: 17.6.2004 10:23
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 02.5.2007 23:21

Martin píše:Takže když kleknou Widle, tak přijede dispečer s klávesnicí a myší, přehlásí se na administrátora, otevře si nějakou aplikaci Diag14T.exe, ve které se dozví, co se dělo, a podle toho třeba zresetí tramvajku? :shock:
Jak se psalo uz pred rokem a pul, tak ten pocitac s temi vidlemi slouzi pouze ke sbirani a zobrazovani informaci o cinnosti. V pripade jeho vypadku se stale da s vozem jet.
A nebo ty periferie jsou někde ve skřínce, aby si mohli řidiči při čekání na konečné přečíst maily, pustit film, zahrát karty a tak? :lol: Jako péče o pohodu zaměstnanců by to bylo od DP milé... :wink:
A posilat aktualni info z provozu na tram-forum 8-)

Uživatelský avatar
Martin
Uživatel
Příspěvky: 244
Registrován: 14.3.2007 14:37
Bydliště: Prágl - Strašnice

Příspěvek od Martin » 02.5.2007 23:17

admirak píše:Visty nebrat, pochybuju, že už existujou na 14T drivery. :(
Takže když kleknou Widle, tak přijede dispečer s klávesnicí a myší, přehlásí se na administrátora, otevře si nějakou aplikaci Diag14T.exe, ve které se dozví, co se dělo, a podle toho třeba zresetí tramvajku? :shock:
A nebo ty periferie jsou někde ve skřínce, aby si mohli řidiči při čekání na konečné přečíst maily, pustit film, zahrát karty a tak? :lol: Jako péče o pohodu zaměstnanců by to bylo od DP milé... :wink:

Apropo: co znamenají ty barevné štítky "123" rozházené "po voze"? http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 111-09.jpg
Naposledy upravil(a) Martin dne 02.5.2007 23:21, celkem upraveno 1 x.

admirak

Příspěvek od admirak » 02.5.2007 22:45

Co já vím tak ty WIN XP tam jsou, doufám že tam nebudou teď cpát Visty.
Nevím co bych na místě řidiče dělal kdybych před sebou najednou viděl toto Obrázek
Zde je dokonce vidět i šipka http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 111-09.jpg

Uživatelský avatar
Sergei-LBC
Uživatel
Příspěvky: 187
Registrován: 19.12.2004 10:38
Bydliště: d-22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sergei-LBC » 02.5.2007 22:01

Mně bylo předkládáno, že ano, ale že bych tomu úplně věřil.. :)

Odpovědět