Červenobílé cirkusové zábradlí podle mě patří do 80. let. Aniž bych to spojoval s komunistama, je to prostě architektura z té doby. Myslím, že od těch časů už lidstvo vymyslelo mnohem estetičtější a bezpečnější druhy zábradlí.
martin8211 píše:zastávka MHD má být vidět a ne být zahalena v chomáči černého železa
Nechci hejtovat, ale tohle bych prosil vysvětlit. Právě kvůli tomu to Praze vypadá tak, jak to vypadá. Každý má nějaký názor, co by mělo "být vidět", a tak "je vidět" všechno. Všude samá reklama, poutač, billboard, logo, upozornění, zákaz, značka, zábradlí, a to všechno musí praštit přes oči. Tahle nikým nekontrolovaná přeplácanost patří do raných devadesátek. Myslím, že už jsme vyspělejší, a určitá čistota a estetika by měla mít prim. A určovat jí má město s odborníky, tedy právě ten IPR, kterého ale nikdo neposlouchá, takže tu následujících 20 let do další rekonstrukce budeme mít cirkusové zábradlí. Z toho je mi smutno.
A pak tu mám ještě jeden pohled, a sice: Je tam to zábradlí vůbec potřeba? Jasně, zase normy a rádoby bezpečnost. Já se na Nádraží Vršovice pohybuju takřka denně a garantuju vám, že do týdne tam bude povalení, až někdo poběží na tramvaj na červenou.