Bobik píše:Ehm, při vší úctě, ale něco podobného už slýchám asi 7 let. A furt nic. Tak se nediv, že tomu už nikdo nevěří a všichni z toho maj akorát srandu.
Přesně tak, čekalo se už dost dlouho. Proto jsem se rozhodl situaci co nejrychleji odblokovat. Teď je míč na straně dopravního podniku, který ihned začal činit kroky, které jsem popsal níže.
Bobik píše:Hmm, ten stávající tam předpokládám zůstane, co? A vůbec, je to nutné, stavět tam semafor? Co pro to hovoří? Silný provoz? Smrtelné nehody? Takže vyroste další naprosto zbytečné SSZ, které bude akorát zdržovat provoz a na nějž budou chodci z vysoka kašlat. Bezva.
Jak už jsem odpověděl Martinovi Šubrtovi, v ulici Na Zlíchově by měly po rekonstrukci být dva přechody pro chodce, ale jen jeden z nich se semaforem. Na základě dlouhodobého požadavku základní školy, která má budovy po obou stranách ulice, tak nově bude signalizovaný přechod u školy. Důvodem je neukázněnost řidičů, kteří zde objíždějí stanicující tramvaje.
MM-Mikulovsky píše:3.)
proč odpovědné nenapadne, že protisměrné TRAM zastávky mají být na přímé TT umístěny:
a) "vedle" sebe = ve stejné úrovni (asi nejlepší řešení pro Zlíchov, protože pak by tam stačil pouze jeden přechod cca ve středu průjezdu zastavěným územím = před vjezdem do zastávky ZC/výjezdem ze zast. DC, který by mohl být řízený SSZ)
b) odsazeně, ale tzv. čely TRAM proti sobě = přes přechod mezi zastávkami TRAM do zastávek nevjíždí, ale rozjíždějí se přes něj po zastavení v zastávkách!!
Samozřejmě, že nejlepší jsou vstřícně umístěné zastávky, ale to v ulici Na Zlíchově možné není kvůli umístění domovních vjezdů. Zastávka musí být délku minimálně na jednu tramvajovou soupravu (cca 32 metrů), ale zároveň nemohou být umístěny v místě domovních vjezdů, kterých je na Zlíchově požehnaně. Pak tu byl požadavek, aby zástávka nebyla v oblouku, takže už moc vhodných míst nezůstalo. Nicméně přechody pro chodce nebudou úplně u zadků tramvají, ale trochu odsazené, aby vyšly rozhledové trojúhelníky dle normy. Bezpečnost bude navíc zvýšena omezenou rychlostí v prostoru zastávek.