Díky za upozornění - na Harfě tedy jsou zastávky (Budiž mi omluvou za neznalost, že jsem tam byl cca před dvěma roky v kurzu asi 2x).
radek31 píše:l. 12 se vždy odkláněla tak, aby obsloužila co nejvíc zastávek M-B - takže kolem zastávek Vysočanská, Kolbenova, Hloubětín a na Lehovec (taky k čemu by byla na druhé straně, navíc ukončená ve smyčce SH .... k ničemu)
1.) Trasu odklonu 12 jsem neznal - nezažil.
2.) Ukončení na SH jsem nenavrhl já, ale 9001 - kdyby vůz neměl správné okolky na S49. Já jsem rozporoval jeho návrh, jak by tam ("respektive ve smyčce" a já se tázal jaké) čekající náhradní vůz vyjel na Lehovec, když z SH nejsou kolejové oblouky v tomto směru! (Mimochodem dosud po mé připomínce svojí poznámku nevysvětlil.)
3.) Proč jsem navrhoval odklánět 8 místo 12, je její současná běžná konečná bližší Lehovci, což znamená, že počet potřebných nových vozů pro zachování původního intervalu na lince je jistě nižší!!! A odklonění přes Kolbenovu nic nebrání - cestující z metra by se tísnili v méně kapacitních tram přes Kolbenovu a cestujícím kolem Nádraží Libeň by musela stačit zbylá linka 3. Ovšem počítám, že i do 3 by se nahrnuli lidi z metra, co potřebují až Hloubětím – ČM, kterých je jistě víc než do stanic Vysočanská a Kolbenova (Českomoravská je cca stejně daleko od obou TT), čímž je cesta tram přes Kolbenovu zdržuje 2x (jednou pomalejším méně kapacitním dopravním prostředkem, podruhé jeho delší trasou než je nutné)!