Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
Jak pan Martyn slibil, tak se stalo - na lince 22 se objevil 9219 a hned za ni 9204, potom porse a 9206, potom RP (403.poradi) a 9213, wana a RP (406.poradi).
Celkem tedy 4 ze 6.
Celkem tedy 4 ze 6.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Levé je vypnutí blokování dveří, jedno z dalších bude vypnutí omezovače rychlosti (samozřejmě nastaveného na 60km/h), ale třetí si fakt nejsem jist - napadá mne však vypnutí blokace jízdy špatně dovřenou plošinou. Všechny tři úkony možno provést jen s vědomím (respektive povolením) PD - proto pod plombami, ale vzpomínám si, že obdobné na 14T často (z toho mála co s nima jezdím) viditelně odpadávají.Encore píše:Mohu poprosit o rozluštění těch tří zaplombovaných tlačítek na fotce dole? K čemu slouží? Případně proč plomba DPP?MM-Mikulovsky píše:Vedla se tu diskuze o větrání/ventilaci/topení v 15T - osobně stále zastávám názor, ať se, když jsou stížnosti na nezapínání řidiči, ventilace/topení do salónu zapíná automaticky - jenže má to jeden technický háček:
- Topení je z důvodu předcházení poškození topnic potřeba vypnout v předstihu (údajně) cca dostačujících 5ti minut než baterii.
Třeba to je Ctrl-Alt-DelEncore píše:Mohu poprosit o rozluštění těch tří zaplombovaných tlačítek na fotce dole? K čemu slouží? Případně proč plomba DPP?
Mohu poprosit o rozluštění těch tří zaplombovaných tlačítek na fotce dole? K čemu slouží? Případně proč plomba DPP?MM-Mikulovsky píše:Vedla se tu diskuze o větrání/ventilaci/topení v 15T - osobně stále zastávám názor, ať se, když jsou stížnosti na nezapínání řidiči, ventilace/topení do salónu zapíná automaticky - jenže má to jeden technický háček:
- Topení je z důvodu předcházení poškození topnic potřeba vypnout v předstihu (údajně) cca dostačujících 5ti minut než baterii.
Nikoli potřeba, ale doporučeno. Při zapnutém topení je automaticky pozdrženo odpojení baterie do doby, než jsou topnice dochlazeny.MM-Mikulovsky píše:Topení je z důvodu předcházení poškození topnic potřeba vypnout v předstihu (údajně) cca dostačujících 5ti minut než baterii.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vedla se tu diskuze o větrání/ventilaci/topení v 15T - osobně stále zastávám názor, ať se, když jsou stížnosti na nezapínání řidiči, ventilace/topení do salónu zapíná automaticky - jenže má to jeden technický háček:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- honza121ludvik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska 9215 na cvičce v půl páté na Výtoni.
http://www.youtube.com/watch?v=cwyDOlWxH00
http://www.youtube.com/watch?v=cwyDOlWxH00
-
romanek763
- problémový jedinec
Jaká okýnka má vario?? U 14t to někdy vypadá ,že má klima ja kto hezky profukuje,a nebo je to tim, jak jede rychle.Nevíte, kdy bue nějakej další kousek??
Dnes asi v 21:25 na Švehlově potkán trailer s 15T, směr Jížní Spojka -> Hostivař
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Absolut: Osobně jsem sice párkrát viděl jen slovenské Košice a Bratislavu a rakouskou Vídeň, ale přesvědčilo mne to v nemožnosti porovnávat hrušky s jablky - malé a velké provozy.
Jsem přesvědčen, že těm malým se z logiky věci dají odpustit nesystémová a náhradní řešení, ale u těch velkých bych je fakt neočekával.
Jsem přesvědčen, že těm malým se z logiky věci dají odpustit nesystémová a náhradní řešení, ale u těch velkých bych je fakt neočekával.
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
On stačí už jen GOP. Sidce jsem tam nebyl, ale ty fotky mluví za vše.
- Absolut
- Moderátor
Měli byste se projet trochu po světě. Zjistili byste, že jsme na tom ještě hodně dobře.
Zajímavý, že když jsem s ní teď párkrát jel, tak to tam luftovalo docela slušně, žádnej hic tam nebyl. A okýnka byla otevřená.Looki píše:v tý patnáctce je vážně hic a větrání zezhora jde pryč vyklopenýma okýnkama
Taky nevim, proč jsou všichni tak vodvařený z "nedostižitelnýho průvanu" v T3. Mně osobně teda moc dobře nedělá. V 15T je to tak akorát.
v tý patnáctce je vážně hic a větrání zezhora jde pryč vyklopenýma okýnkama....ale proč to píšu....proč se třeba to vyklopení neudělá ven, nebo dovnitř? (uchyceno na takové straně obdélníku okna, aby do tramvaje proudil vzduch) Normě by to nemělo odporovat a větrání by bylo mnohem účinnější a aspoň trochu by se přiblížilo nedostižitelnýmu průvanu v T3.