Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Zvláštní, Manipulační i Zkušební jízda jsou celopanelové, v kostkách na zádi zůstává "orientace" 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Už nejsou, stejně jako cvičná jízda už jsou dvouřádkové a mají vedle sebe "linku".
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
TJ: Tak ono nemusíme daleko. Služební jízda, manipulační jízda, zkušební jízda jsou taky přes celý transparent, přitom taky mají svoje číslo linky.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle dřívější nápisy "Cvičná jízda" přes celý transparent ?! Neumí se náhodou pole "cíl" ukázat přes celý displej na úkor linky, já sázím na to že umí a jestli ne, nebude velký problém to palubák naučit.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobik: 100% pravda - ovšem přemýšlím, jak toho dosáhnout, když číselné pole je vázáno na kód "ORIENTACE", ale ta ostatní plocha, zvuk a vysílaný signál pro ROV na kód "HLÁSIČ".
Ale asi by to jít mělo - když se např. na Hercovce/Stírce (dočasné) dokázaly odhlášením zastávky přehodit kódy na jinou linku (vyměnily se na panelech nejet cíle, ale i čísla -např.14/24 a 17/10) = každá linka by dostala přiřazen automatickej kód naskakující do obou "řádků/políček" po odhlášení výstupní a ten by se zase po dalším odhlášení změnil na původní linkový.
PS: Na upozorňovací hlášení "za minutu odjezd z konečné" by to mít vliv nemělo, protože to není vázané na ani jeden z uvedených kódů, ale na přihlášení TRAM do systému = data zadaná do třetího "řádku/políčka" 3(linka)/4(depo)12(pořadí)
Ale asi by to jít mělo - když se např. na Hercovce/Stírce (dočasné) dokázaly odhlášením zastávky přehodit kódy na jinou linku (vyměnily se na panelech nejet cíle, ale i čísla -např.14/24 a 17/10) = každá linka by dostala přiřazen automatickej kód naskakující do obou "řádků/políček" po odhlášení výstupní a ten by se zase po dalším odhlášení změnil na původní linkový.
PS: Na upozorňovací hlášení "za minutu odjezd z konečné" by to mít vliv nemělo, protože to není vázané na ani jeden z uvedených kódů, ale na přihlášení TRAM do systému = data zadaná do třetího "řádku/políčka" 3(linka)/4(depo)12(pořadí)
- Bobik
- Uživatel
No což o to, nápis dobrej, ale mělo na tu dobu co svítí zmizet čislo linky, protože jak známo lidi koukaj hlavně na linku a nějakej nápis vedle 99,9% z nich naprosto nezajímá.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za to, že v Na znamení jsou fotky nápisů Nenastupujte.
Osobně jsem měl radost, že jsme z Brna převzali dobrou věc, ale bohužel opět polovičatě... Osobně mi to přijde jako dost nevyrazné a lechce přehlédnutelné...
Osobně jsem měl radost, že jsme z Brna převzali dobrou věc, ale bohužel opět polovičatě... Osobně mi to přijde jako dost nevyrazné a lechce přehlédnutelné...
-
von Špilberk
- Uživatel
Potvrzuji: Apex vesele hlásí předjetí, i když jsem 2 minuty pozdě, ale na Dorisu je to správně.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S blbnutím APEXu ohledeně "P" mám poslední dobou (od Vánoc) problémy často (ne však vždy) na NBS ZC - jsem sám či jsou i jiní?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě aktivista, ale je to stejné, jako když si tam my frkneme Strašnickou, či Solidaritu. V rozporu s D1/2 to není (viz. příslušný odstavec současné i nadcházející verze), vždyť i na přehazkách to tak je, jak připomněl Pepa, nicméně já tak nečiním jednak proto, že to vevnitř nežvaní: Vlak jede do vozovny... a potom se může vždy najít nějaký mamlas, co si bude stěžovat.9001 píše:Nikde jsem nenapsal, že vlak byl označen špatně. Pouze to bylo poprvé co jsem viděl takhle označený vlak s BUSE. To nastala nějaká změna v oficiálních papírech DPP a nebo to byl aktivista?
Jinak k NENASTUPUJTE bych měl technickou. Jako APEXový hračička, jsem s tím v zásadě spokojen, vhodné mi to přijde hlavně při zátahu, resp. v případech, kdy jsou cestující vysypáváni v nácestné zastávce. ALE! V tomto týdnu jsem měl tu čest se s tím setkat jen na pár našich T6kách a nápis NENASTUPUJTE zůstává na zadních vozech v soupravě viset až do odhlášení nástupní zastávky
Edit: Aha, už se řeší, pardon.
A k tomu, že blbne nová verze...nevím co přesně, ale včera mi 8634 na Hlaváku DC hlásila vždy P<5 sec (poprvé jsem se lekl, že jsem si to neohlídal ale podruhé jsem měl vždy -0:10~-0:20 a vypsal stejně P) a příští KB Poštovská místo NR. Ale pak v DORISu na vozvně jsem koukal a čidlem jsem byl odchycen správně a červený jsem nebyl...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bratři jak se patří, mezi váma si připadám jako docela malej kluk, ač mám skoro 2 metry a 125.- Kg 
Potkali jsme se xkrát, dokonce ve výpravně 
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chemik: Tak to jsme se potkali, mám na 3 také samsuga, 8304+8305.
NENASTUPUJTE neumí
NENASTUPUJTE neumí
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
minarjo: 15 -20s? U mne (naučeného tou Březiněveskou) naprosto OK - odhlašuji ihned při rozjezdu z odstavné koleje (zpravidla po ozvání se z APEXu ženským hlasem "za minutu odjezd z konečné") a než najedu do zastávky, tak uběhne alespoň 30s!
- minarjo
- Uživatel
MM-M: Bohužel dnes jsem si na lince 12 s dvojicí RP experimentálně ověřil, že na zadním voze se NENASTUPUJTE na novou konečnou přepíše až za cca 15-20s od odhlášení nástupní zastávky, a to není ideální, to už s vozem bude většina řidičů často pryč z nástupní zastávky a dle nového tedy bez cestujících toužících po přepravě zadním vozem, pokud by nápis na něm brali vážně a nevšimli si správného na voze prvním
.
A že to zatím některé vozy neumějí je normální, oficiálně to všechny mají umět až od pondělí a např. u nás v HL má SW zatím přehráno tak půlka vozů (už jsem to viděl i na nějakých KT8N)
A že to zatím některé vozy neumějí je normální, oficiálně to všechny mají umět až od pondělí a např. u nás v HL má SW zatím přehráno tak půlka vozů (už jsem to viděl i na nějakých KT8N)