Jsem velmi rád že to tu zaznělo a chtělo by aby to někdo panu Hudečkovi připomněl když teď vinu svaluje na DP.2.) Dale se tu take psalo, ze skodovky dpp dojednal magistrat bez jakekoliv prvotni koncepce mhd ci diskuze s dpp.
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Škoda 15T ForCity
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
byl teď v červnu v sobotu i v neděli 133, o prázdninách to bude o 10 méně.von Špilberk píše:Počet dlouhých tramvají o víkendu
-
von Špilberk
- Uživatel
To je otázka, jestli je to dost.(50ks = 1/6 zálohy + opravy)
On je jaksi problém, že když se řeklo áá (prodáme tramvaje), tak se musí říct béé (s čím se bude jezdit). Ono kromě T3SU, T3M, T6 a 14T, začnou za chvíli odpadat i RP. Jsou to modernizace tramvají, kterým v době přestavby bylo už kolem 30 let (i víc) a říkalo se, že RP jsou dočasně na 15 let. Teď už je jasné, že minimálně na 20 let, možná i 25. Takže, když mi někdo řekne, že se prodá 50 15T a řekne zároveň, jak si představuje obnovu právě sól - kdy, kolik, za jakou cenu a jakého typu, tak to klidně vezmu.
Taky je problém, že odchodem 14T a ještě i 50 (?) 15T by dostala na frak nízkopodlažnost, a to momentálně bez řešení náhrady. Tak ať mi ještě někdo vysvětlí udržení nebo dokonce další rozšiřování nízkopodlažnosti MHD, a taky budu hned klidnější.
P.S. Jo a taky se přece začne projevovat, že MHD je priorita města, tedy se začnou budovat nové TT a bude potřeba víc tramvají.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Š:
1.) já to mám naopak - nejsem kritik 15T, ale vím + chci odstranění jejích vad.
2.) a) vhodný počet kloubáků = (pro mne) počet vypravených souprav o víkendech.
Vypravuje o víkendech dpp cca 250 souprav (+50ks = 1/6 na zálohy + opravy), aby mu to vycházelo na objednaný počet 15T + cca stávající KTN a nesmyslně nepřebývaly soupravy o víkendech v depech?
b) Zbytek vozového parku sóla, která lze v době silnější poptávky = "přes den"/špičky PD libovolně spojovat do souprav, ale v době/na linkách s menší poptávkou mohou libovolně jezdit samostatně = když havaruje/porouchá se taková souprava, tak většinou je poškození jen na jednom voze = její 1/2 a ta druhá nemusí být, na rozdíl od kloubáku, odstavena a může jezdit takřka bez přerušení.
1.) já to mám naopak - nejsem kritik 15T, ale vím + chci odstranění jejích vad.
2.) a) vhodný počet kloubáků = (pro mne) počet vypravených souprav o víkendech.
Vypravuje o víkendech dpp cca 250 souprav (+50ks = 1/6 na zálohy + opravy), aby mu to vycházelo na objednaný počet 15T + cca stávající KTN a nesmyslně nepřebývaly soupravy o víkendech v depech?
b) Zbytek vozového parku sóla, která lze v době silnější poptávky = "přes den"/špičky PD libovolně spojovat do souprav, ale v době/na linkách s menší poptávkou mohou libovolně jezdit samostatně = když havaruje/porouchá se taková souprava, tak většinou je poškození jen na jednom voze = její 1/2 a ta druhá nemusí být, na rozdíl od kloubáku, odstavena a může jezdit takřka bez přerušení.
-
von Špilberk
- Uživatel
Což už neplatí, protože DP se chce zbavit 60 (58) 14T250 (+cca 110 puvodnich) dlouhych kloubovych
Jenže na Railjet opce byla a Rakouské dráhy ji přihráli ČD, kdežto na 15T žádná opce není, tedy není co přenechávat. Je natvrdo objednáno 250 kusů. Jóó, kdyby byla smlouva řekněme 200 + 50, tak to by byla jiná kávička.přenechaní opce je nerealne
Jinak já jsem tady známý kritik 15T, ale kritizuji konkrétní vady a doufám v jejich odstranění. Nikdy jsem nezpochybňoval, že Praha potřebuje nové tramvaje a nízkopodlažní tramvaje. Navíc mně ten počet 15T po vyřazení T3SU, T3M, T6 a 14T vychází dobře, takže jsem zvědav, co spočítá ROPID.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak konecne jsem si precetl clanek a cast diskuze podnim -dovolim se tedy co nejstrucneji pridat do zdejsi uz rozsahle diskuze:
1.) I zde v minulosti probehlo nekolik diskuzi, ze dpp by se hodilo mene nez objednsnych 250 (+cca 110 puvodnich) dlouhych kloubovych tramvaji a radeji vice solo tramvaji moznych vypravit i soupravach (nejlepe neomezene variace sprahovani - jedno jestli by byl zarazen jako 1. ci dalsi vuz v ni, napr kvuli zvysene poruchovosti/nehodovosti prednich vozu)
2.) Dale se tu take psalo, ze skodovky dpp dojednal magistrat bez jakekoliv prvotni koncepce mhd ci diskuze s dpp.
3.) Nadruhou stranu osobne mam radeji pruchozi kloubaky nez sprazene nepruchozi soupravy, ale bezni cestujici to stejne vetsinou nevyuzivaji a mackaji se nesmyslne v jedne casti, kdyz v dalsi dostupne je volneji.
4.) No cena je dost zarazejici a z toho duvodu dost neverim odprodeji bez ztrat a moznosti jako cd od obb raljetu - myslim, ze o cistote souteze na 15t se da polemizovat = prenevhani opce je nerealne
1.) I zde v minulosti probehlo nekolik diskuzi, ze dpp by se hodilo mene nez objednsnych 250 (+cca 110 puvodnich) dlouhych kloubovych tramvaji a radeji vice solo tramvaji moznych vypravit i soupravach (nejlepe neomezene variace sprahovani - jedno jestli by byl zarazen jako 1. ci dalsi vuz v ni, napr kvuli zvysene poruchovosti/nehodovosti prednich vozu)
2.) Dale se tu take psalo, ze skodovky dpp dojednal magistrat bez jakekoliv prvotni koncepce mhd ci diskuze s dpp.
3.) Nadruhou stranu osobne mam radeji pruchozi kloubaky nez sprazene nepruchozi soupravy, ale bezni cestujici to stejne vetsinou nevyuzivaji a mackaji se nesmyslne v jedne casti, kdyz v dalsi dostupne je volneji.
4.) No cena je dost zarazejici a z toho duvodu dost neverim odprodeji bez ztrat a moznosti jako cd od obb raljetu - myslim, ze o cistote souteze na 15t se da polemizovat = prenevhani opce je nerealne
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak už vydali článek i na webu
To je taky pravda.gabuliatko píše:Ještě nejásej. Odklad je podmíněn tím, že se za splátky zaručí město a to jasně řeklo že do voleb nikoli. Jestli vyjádření pana P nejde tímto směrem, že to Praha schválí pouze pod podmínkou když se část tramvají odprodá.m@rtin píše:Fajn, dojednat se ŠT odklad splátek a klimatizaci beru jako úspěch.
-
gabuliatko
- Uživatel
Ještě nejásej. Odklad je podmíněn tím, že se za splátky zaručí město a to jasně řeklo že do voleb nikoli. Jestli vyjádření pana P nejde tímto směrem, že to Praha schválí pouze pod podmínkou když se část tramvají odprodá.m@rtin píše:Fajn, dojednat se ŠT odklad splátek a klimatizaci beru jako úspěch.
Ale jaký by to byl pěkný obrázek: 14T na Hájích..
byl bych radši kdyby dali to 14T do háje
Což je vzhledem k ročním tahanicím o odklad splátek myšlenka naprosto geniální
Zvlášť v kontrastu s memorandem (prohlášením) o plně bezbariérové MHD do roku 2025. Jděte už od toho, pánové....[/quote]
nbo hulej to všichni včetně redaktora dobrej matroš
) takže to prodáme předem... a pak to budem splácet... budem splácet tramvaje který nikdy neuvidíme ve vozovně, to je opravdu skvělý
a kuipec nám jen "vynuluje stav" nebudeme mít stejně ani prachy, ani tramvaje... 
nbo hulej to všichni včetně redaktora dobrej matroš
asi tak novon Špilberk píše:Tak jsem se vrátil z trafiky a dočetl jsem se, že "pan radní pro dopravu předpokládá, že Praha by od kupce dostala stejnou sumu, jakou za ně sama platí" , a nechápe, proč by je Praha měla prodávat se slevou.9001 píše:To jsou borci... By mě zajímalo kolik by za ně dostali... Dyt to je jako s autem. Nikdy ho neprodáte za cenu za kterou ho koupíte....
... což stačí, aby to osvětlilo duševní stav vyšetřovaného...![]()
![]()
9001 píše:petr03: Otázka zůstává co na to Škoda. U 14T jim to bude jedno, ale 15T má pořád potenciál a s tím prodejem podle mě budou muset souhlasit. Stačí se podívat jak Škoda šije do ČD kvůli pronájmu Railjetů...
Škoda s tímhle rozhodně mít problém nebude. Pro ni to bude pouze další reference v dalším městě (zemi). U 14T jsem byl úplně v klidu - jednak protože by mi bylo jedno, kdyby se jich Praha zbavila, druhak protože jsem nevěřil, že by si je někdo koupil. U 15T tak v klidu rozhodně nejsem - Pařízek tvrdí o stejné prodejní ceně, ale nakonec Praha řekne, že je pro ni dobré je prodat i se ztrátou třeba 10 milionů. V takovém případě po nich klidě někdo z východu rád skočí. TOPka si s Hudečkem na tramvajích postavili kampaň. Fajn, dojednat se ŠT odklad splátek a klimatizaci beru jako úspěch. Tentokrát už přestřelili ale až moc. Zbavovat se nových bezbariérových tramvají, abychom za 5 let museli kupovat nové, protože T3R.P GAME OVER, to už mě svrbí ruka nezavolat Chocholouškovi.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
petr03: Otázka zůstává co na to Škoda. U 14T jim to bude jedno, ale 15T má pořád potenciál a s tím prodejem podle mě budou muset souhlasit. Stačí se podívat jak Škoda šije do ČD kvůli pronájmu Railjetů...