Prvně musím uvést, že jsem také v minulosti zkusil několik postupů a dokonce i jejich kombinací (zejména úmyslné použití omezovače a způsobu rozjezdů) a nic ve výsledku nepomáhalo.
Nakonec to vypadá (ovšem díky opravdové krátkosti mé znalosti této informace jsem si ji mohl zatím ověřit jen během 1 směny = asi 4 jízdách s jedinou 15T, a to žel zrovna 9243 mající klima salónu), že cestou zmatení sklonového omezovače je použití tlačítka, (jenž jsem se kdysi zařekl, že jej u 15T nebudu používat, protože jeho účinek je , proti 14T, razantní) "malé kolejovky" (u 15T = 1/2KB a u 14T = jen 1/3KB a to vždy ta zadní), ovšem z důvodu jeho (již naznačené) velké účinnosti musím upozornit - nesmí se držet, ale pouze do něj opakovaně (alespoň cca 3x - 4x) doslova "klovnout" - nejlépe ještě před zapůsobením sklonového omezovače, ale klidně i těsně po něm! Jinak díky hrozící razanci působení 1/2KB se mi osvědčil rozjezd na maximální jízdu (a případné ruční přibrždění až po použití toho tlačítka).
Jinak i při vyrušení sklonového omezovače 15T platí - nedojíždět k označníku zastávky U Libušského potoka DC, aby nedošlo před odstanicováním k přihlášení do následující SSZ, která v opačném případě "utíká" či pouští kolizní IAD v době nedokončení průjezdu TRAMvaje křížením s 1/2 PK.