T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS, T3A
Je to OFko, tedy odrušovací filtr.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že tam původně nebyla bych jí šacoval na rušení rušení TV signálu.
Kdo by neznal z dřívější doby - při blízkém setkání třetí (té třetího) druhu docházelo k rušení vysílání televize.
Kdo by neznal z dřívější doby - při blízkém setkání třetí (té třetího) druhu docházelo k rušení vysílání televize.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Trolejbambusy to mají taky, ale 2x, pro každý klacek. Tipoval bych tedy nějaké zavední silnoproudu od PTG do vozidla. Nevyloučil bych ani možnost odpojovače či tak něco. Ale spíš blábolim, taky bych toho rád vědel víc... 
Mohu se zeptat, co je v této krabičce, či pro jaký účel slouží?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No vzhledem ke stylu jízdy je to nejrelevantnější diagnóza. Děkuji za tip a já jsem myslím tímto vysvětlením uspokojen 
Nechci Vám zasahovat do bádání po závadě ,ale tak se chová napálený ZR na 2voze(někde nízko spíš ale úplně dole).Karosák píše:Nic červenýho nesvítiloObčas to poskočí, tomu veřím, ale tady se "válcoval plech". A koplo to svinsky jak při malém náslapu při odjezdu z NT (před sekcí, že), tak i při řekněne 45 km/h při uhánění Ječnou k IPP
Když to není tím co jsem napsal, takto může být jedině rozbitýKarosák píše:Nic červenýho nesvítiloObčas to poskočí, tomu veřím, ale tady se "válcoval plech". A koplo to svinsky jak při malém náslapu při odjezdu z NT (před sekcí, že), tak i při řekněne 45 km/h při uhánění Ječnou k IPP
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nic červenýho nesvítilo
Občas to poskočí, tomu veřím, ale tady se "válcoval plech". A koplo to svinsky jak při malém náslapu při odjezdu z NT (před sekcí, že), tak i při řekněne 45 km/h při uhánění Ječnou k IPP 
Problém bývá často při vypnutí jízdy v rychlosti cca 30-35 km/h, kdy se akorát přemosťuje ZR stykačem M2. Při sepnutí tohoto stykače vůz trochu více zabere a v tu samou chvíli řidič vypne z jízdy. Pak to škube a z toho vyplývají nelibé pocity kaštanstva.
Kdybys aspoň dodal info o stavu ampérmetru a červených LEDek, byl by to už lepší základ pro telediagnostiku 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě napadl ten napálený zrychlo podle stylu jízdy a také proto, že ještě tak před týden byla souprava F-cajku. Ale tramvaje jsem se pramálo nařídil (jako vůbec) takže jsem neměl odvahu jakékoli stanovisko zaujímat.
Třeba přilepené palce poblíž levého (spodního; „pomalého“) okraje zrychlovače – motory pak jdou při uvolnění jízdní šlapky v podstatě dokrátka, takže mají tendenci vyskočit z podvozku. Další možností je špatně seřízené, nebo rozbité omezovací relé, ale pokud vím, to by už neměl být problém, tato relé byla údajně nahrazena elektronickými regulátory.
A nebo třeba něco úplně jiného. Ono telediagnostika obvykle není spolehlivou vyšetřovací metodou
A nebo třeba něco úplně jiného. Ono telediagnostika obvykle není spolehlivou vyšetřovací metodou
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teď k večeru jsem jel domů z Národky 7066+7070 M22 a kromě toho, že řidič naprosto nedbal pravidel jízdy se ZR tramkou-křižovatky projížděl pomalu a v tahu jako s polovodičem (což mě fakt překvapilo, protože tohoto patrně strašnického barda s krouceným knírem již podle
vídám nějaký ten pátek), zadní vůz brutálně kopal. K rodeu to nemělo daleko, ale ne jako klasické vokovické kopání při rozjezdu, nýbrž pokaždé, když pustil pedál jízdy i v rychlosti nad 30 km/h. Zadní vůz jakoby na chvíli kousnul kola, nebo přičapul bačkory.... Vzadu to bylo opravdu natvrdo, pak jsem zkusil jít dopředu a bylo to hodně cítit i tam. Akorát člověk nepadal, jen to v daný okamžit jakoby vůz přibzdilo a zakvrdlalo hlasitě spřáhlo. Pak jsem koukal jak od Slavie odjíždí v dáli, a když cca 20 metrů, rozjetý za zastávkou, sundal před sekcí nohu z pedálu, udělal zadní vůz tradiční HRC a od podvozků odlétlo pár jiskřiček. Buďto bačkůrky, nebo bloknutí kol. Nevíte oč mohlo jít

Jsem rád, že 6938 jezdí i po skončení reklamy, má teď pěkný lak. Jen nějak ten černej "nárazník" mě nesedí
, stříbrnej by slušel víc 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
7042+7043 zpátky ve vozovně SA