Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Predseda
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Predseda » 21.4.2005 13:45
Jo, tyn dun dun je taky hrůza - u nás v práci tohle dělá výtah. Ale na to se asi zvyknout dá
S tím pískotem - slyšitelnost je jedna věc, ale že to drásá sluch a mozek, je věc druhá. Skutečně je to bolestivý. Ať to bzučí, nebo trilkuje (jako u modernizovaných T3) klidně dvakrát tak hlasitě, než normálně, ale ať je to proboha NORMÁLNÍ zdravý NEŠKODLIVÝ zvuk! Jak jsem už psal, odmítám tímhle typem právě kvůli tomuhle problému jezdit. Když se mám svézt jednu nebo dvě zastávky, tak v případě krajní nouze T6 občas použiju (typicky Karlák - IP a zacpávám si přitom uši), ale víc ani náhodou. Přitom jinak je to asi dobrá tramvaj, ne?
-
Štěpán
Příspěvek
od Štěpán » 21.4.2005 13:40
MOp píše:
no me by spise (z hlediska ridice) vadilo to neustale tyn dun dun..

Naopak. Když jsem mluvil s řidičem T3R, tak mu to tam hrozně chybělo. Prý je lepší hlídat si okolí tramvaje a čekat na tenhle zvuk, než kontrolovat, kdy se ti zavřou dveře.
-
MOp
Příspěvek
od MOp » 21.4.2005 13:38
Petr píše:Bzučák je u starších vozů T6A5 první série a odstraňuje se pro svou vysokou poruchovot a nespolehlivost. "Pískot" je tak slyšitelný právě kvůli cestujícím, kteří nerespektují signál a pak tvrdí, že jej neslyšeli. Prostě jde o bezpečnostní opatření
jo ten piskot je neprijemny, ale snad se to jak zde ctu jiz resi..
no me by spise (z hlediska ridice) vadilo to neustale tyn dun dun..

-
Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Petr » 21.4.2005 13:33
Predseda píše:(...)Proč některé vozy mohou mít bzučák, ale většina jich má to pískání? Pro autora toho pískotu skutečně nenacházím slušné označení, ztrpčuje mi každodenní život.
Bzučák je u starších vozů T6A5 první série a odstraňuje se pro svou vysokou poruchovot a nespolehlivost. "Pískot" je tak slyšitelný právě kvůli cestujícím, kteří nerespektují signál a pak tvrdí, že jej neslyšeli. Prostě jde o bezpečnostní opatření
-
Štěpán
Příspěvek
od Štěpán » 21.4.2005 13:32
To s tím pískáním je pravda. Když jsem se kdysi snažil přesvědčit tátu, aby jezdil tramvajema, tak mu tohle taky hodně vadilo. Něco by se s tím mělo udělat.
-
fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od fricoolinek2 » 21.4.2005 13:29
Predseda píše:Tak tady bych chtěl rovnou zareagovat, protože na tramvaje T6A5 mám jako cestující opravdu pifku. Pokud to jde, vyhýbám se jim jako čert kříži a raději si počkám na T3, případně KT8. A víte proč? Je to kvůli tomu pískání dveřní výstrahy. Z toho zvuku mě okamžitě začne bolet hlava (nedejbože, aby mě bolela už předtím, to je pak o mozkovou mrtvici). Nechápu, jak tohle mohl někdo zhomologovat pro běžný provoz s cestujícími. Některé vozy jsou vybaveny bzučákem se snesitelným zvukem, ale moc jich není (a na to, abych si dělal evidenci čísel a pak podle nic kontroloval, jestli se mě tramvaj, do které se chystám nastoupit, nebude snažit zabít, nemám skutečně čas). Proč některé vozy mohou mít bzučák, ale většina jich má to pískání? Pro autora toho pískotu skutečně nenacházím slušné označení, ztrpčuje mi každodenní život.
To víš v hovnocucu žádný výstražnej signál nenajedeš.....
Myslím, že jsi moc velkej citlivka, to v několika nejnovějších citybusech, je mají v akustický výstražný znamení spojený s akustickym odháněčem hlodavců, kterej by měl asi odhánět i lidi...to rve uši a ne nějaký výstražný znamení v T6A5..
-
Predseda
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Predseda » 21.4.2005 10:40
Tak tady bych chtěl rovnou zareagovat, protože na tramvaje T6A5 mám jako cestující opravdu pifku. Pokud to jde, vyhýbám se jim jako čert kříži a raději si počkám na T3, případně KT8. A víte proč? Je to kvůli tomu pískání dveřní výstrahy. Z toho zvuku mě okamžitě začne bolet hlava (nedejbože, aby mě bolela už předtím, to je pak o mozkovou mrtvici). Nechápu, jak tohle mohl někdo zhomologovat pro běžný provoz s cestujícími. Některé vozy jsou vybaveny bzučákem se snesitelným zvukem, ale moc jich není (a na to, abych si dělal evidenci čísel a pak podle nic kontroloval, jestli se mě tramvaj, do které se chystám nastoupit, nebude snažit zabít, nemám skutečně čas). Proč některé vozy mohou mít bzučák, ale většina jich má to pískání? Pro autora toho pískotu skutečně nenacházím slušné označení, ztrpčuje mi každodenní život.
-
Tom
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Tom » 14.4.2005 16:21
Diskuze o vozech T6A5, T6A5.3