Příspěvek
od Absolut » 16.3.2006 12:56
Nevím jestli to pamatujete, ale snahy o NP tramvaje na d-11 byly již v roce 1997... mn o a co se týče Vašich poznámek, tak netuším, zda to mám chápat jako že jsem mladej fracek nebo naopak starej vocas, ale vězte, že je mi teprv 26.
A opravdu si myslím, že chodit na hřbitov netřeba. Naopak k lékaři ano, ale tam mi prosím vysvětlete, co vymetá d-11 za nemocnice. Mě opravdu nic nenapadá, akorát u vinohradské tržnice jsem míval zubaře a na Bruselské mám očařku. Vlastně jo, na Bruselské je taky gynda, hned u zastávky, tak to jo.
Mimoto, až mojí generaci bude 50-60-70, tak největší hustota starých a nemocných lidí nebude Vinohrady-Žižkov, ale naopak sídliště a satelitní městečka. Ty už dříve.
Většina Pražských nemocnic je obsloužena autobusy nebo vůbec ničím.
Třeba Vinohradská nemocnice je v tomhle ohledu úplně na prd, pro statistiky je sice v docházkové vzdálenost metra A Želivského, ale stanice Želivského i nejbližší Flora jsou bariérové a nadlouho zabité... spodní vlezy jsou u a-234, ovšem musí se od nich dost do kopce. Vinohradská nemocnice je podle mě zralá na minibus, když už lokality kolem Karláku a Karlova (ty jste doufám za dostupné z d-11 nemyslel).
FN Motol a Homolka - zase jenom autobusy, naštěstí dobře, ale třeba a-167 je směrována na metpo Anděl, které není a nebude s výtahem, protože penízky investora Zlatého anděla byly cennější než mobilita osob se sníženou pohyblivostí. Vyložte si to jak chcete. Ale to se vyřeší m-A, který pojede aspoň na Muzeum a do Strašnic.
Bonbónek na konec - Thomayerka, IKEM a tak podobně - to je opravdu brutus - tuny busů na bariérový Kačerov. Ale pro spádovou oblast Prahy 4 zajištěné dobře, to musím hodnotit kladně.