Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Té šestka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
APEX-MYPOL
Na úvodní stránce Pražských tramvají,na 13.koleji,je hlas z Apexu:"Vůz má poruchu,prosíme vystupte."-tak nějak.Může mi někdo poradit jak to tam dostat?V menu to není,tam jsem našel pouze nápis OSKAR ve služebních jízdách,ale na transparentu se po kliknutí entru nic nedělo.(vůz 8162)
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím tak ne. Autobusy mají zkrátka větší kapacitu paměti. Ale co je zajímavé tak třeba na M1 (nevím jestli to stále jde) šlo nastavit na transparentu i "Svatební jízda", což je ve metru docela využívanýMartin píše:Jestlipak jde tohle zobrazit i u tramvají
(fotka je převzata z DP-arény, ale dneska jsem dtto viděl v reálu na 119)
- Kočí
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak to jsem měl na to asi zrovna nějakou smůlu, ale opravdu jsem to viděl... Na zrcátku by mohl být malinký BUSÍK jen pro 22místné menší číslo, ale to by to pak po Praze bylo teprve o zrcátkadušan píše:tento problém jsme mívali při výjezdu z ÚDDP, ale při puštěném topení v kabině řidiče tento problém mizel, jinak za provozu běžného jsem si toho nevšiml. spíš mne občas dožírá, že při slunci na tom není nic vidět. a chtělo by to taky nějakou orientaci, která by nahradila cedulku na zrcátku
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
pawel píše:jj, já na to vždycky koukal u 23 (když ještě jezdily T3RP) v úseku Chotkova->vjezd na samostatné těleso v směr Král.lehohrádek. kolem je spoustu stromů a v tramvaji najednou zavládne tma.Kamera píše:Ano, je tomu tak. Vnitřní světelné informační panely BUSE opravdu zvyšují a snižují intenzitu svitu LED diod v závislosti na intenzitě okolního světla (z interiéru i exteriéru).
Já jsem si toho všimnul při vjezdu/výjezdu z/do tunelu na Barrandově
jj, já na to vždycky koukal u 23 (když ještě jezdily T3RP) v úseku Chotkova->vjezd na samostatné těleso v směr Král.lehohrádek. kolem je spoustu stromů a v tramvaji najednou zavládne tma.Kamera píše:Ano, je tomu tak. Vnitřní světelné informační panely BUSE opravdu zvyšují a snižují intenzitu svitu LED diod v závislosti na intenzitě okolního světla (z interiéru i exteriéru).fricoolinek2 píše:Že má vnitřní panel BUSE expozimetr podle kterého v závislosti na intenzitě okolního světla, snižuje (méně okolního světla) nebo zvyšuje (více okolního světla) intenzita rozvícení LED diod.
-
- Moderátor
http://foto.prazsketramvaje.cz/2005/cer ... 166-03.jpgdušan píše:a chtělo by to taky nějakou orientaci, která by nahradila cedulku na zrcátku
něco jako tohle? všímám si, že to tak dělá hodně řidičů z KO
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
tento problém jsme mívali při výjezdu z ÚDDP, ale při puštěném topení v kabině řidiče tento problém mizel, jinak za provozu běžného jsem si toho nevšiml. spíš mne občas dožírá, že při slunci na tom není nic vidět. a chtělo by to taky nějakou orientaci, která by nahradila cedulku na zrcátkuKočí píše:Hmm a mělo by se taky něco u BUSE vymyslet, aby nedocházelo k zamlžování čelních skel. Vždycky, když je změna teploty nebo veliký liják, tak to bývá dost často vidět
Ano, je tomu tak. Vnitřní světelné informační panely BUSE opravdu zvyšují a snižují intenzitu svitu LED diod v závislosti na intenzitě okolního světla (z interiéru i exteriéru).fricoolinek2 píše:Že má vnitřní panel BUSE expozimetr podle kterého v závislosti na intenzitě okolního světla, snižuje (méně okolního světla) nebo zvyšuje (více okolního světla) intenzita rozvícení LED diod.