RT6S se mi v tomto ohledu také nejvíc zamlouvá, ale za cenu ztráty třetiny adheze. Kdyby byl ve středním článku trakční podvozek - tak by tam přibyly ještě dvoje schody, a to by také nebylo příjemné.Phabbey píše:V tomhle ohledu mi z českých tramvají přijde asi nejlepší RT6S (velké procento NP, ale nad podvozky je podlaha jenom o jeden schod výš než zbytek vozidla a sedačky taky nejsou na schodech). Ale ona nejezdí
Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
A jak je to vlastně s RT6S ? jezdila v Liberci....Phabbey píše:Jen proto, aby se o vozidle dalo říct, že je 100% nízkopodlažní budeme dělat takovéhle sedačky, které se stejně "nikomu nelíbí"? Samozřejmě nejsem proti nízkopodlažním vozidlům, ale je pořád lepší nelpět na nízkopodlažnosti celého vozidla a raději ho udělat NP jen částečně, zato ale bez takových zbytečností znepříjemňujících život jako sedadla na schodu, šikmá podlaha apod.Proxy píše:Sedačky na soklech v Citybusech (které se nikomu nelíbí) jsou nutným zlem u všech nízkopodlažních vozidel
V tomhle ohledu mi z českých tramvají přijde asi nejlepší RT6S (velké procento NP, ale nad podvozky je podlaha jenom o jeden schod výš než zbytek vozidla a sedačky taky nejsou na schodech). Ale ona nejezdí
Jen proto, aby se o vozidle dalo říct, že je 100% nízkopodlažní budeme dělat takovéhle sedačky, které se stejně "nikomu nelíbí"? Samozřejmě nejsem proti nízkopodlažním vozidlům, ale je pořád lepší nelpět na nízkopodlažnosti celého vozidla a raději ho udělat NP jen částečně, zato ale bez takových zbytečností znepříjemňujících život jako sedadla na schodu, šikmá podlaha apod.Proxy píše:Sedačky na soklech v Citybusech (které se nikomu nelíbí) jsou nutným zlem u všech nízkopodlažních vozidel
V tomhle ohledu mi z českých tramvají přijde asi nejlepší RT6S (velké procento NP, ale nad podvozky je podlaha jenom o jeden schod výš než zbytek vozidla a sedačky taky nejsou na schodech). Ale ona nejezdí
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
9001 píše:Ale podlaha tak šikmá zase není. Podívej se na B951 (B961). To jsou tak 4-5 cm dolu. To skoro to sešikmení nepoznáš.
U Karos řady E se jedná snížení o výšku 10 cm (dle oficiálních údajů) - to by ještě šlo. :| Plovoucí podlaha v Citybusech je už docela síla
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Citybusy 12M z posledních třech let dodávek schody nemají, starší měly jeden schod u třetích dveří. Citybusy 18M mají jeden schod u třetích a čtvrtých dveří.Štěpán píše:Ale Citybus přece není u všech dveří nízkopodlažní. Někde je taky schod (dost se to liší).
Rychlost nástupu se docela dost liší. Rovněž v busech bez schodů je více vnitřního prostoru.
Z pohledu běžného kaštana se mi podlaha v podobě šikmé plochy příliš nezamlouvá.Štěpán píše:A myslím si, že tramvaje nemusejí být nutně celé nízkopodlažní. Nízkopodlažní prostředek a zbytek snížená podlaha je dostačující. Hlavně, že je kam dát vozíčkáře, nebo kočárek a důchodci snad nebudou mít takový problém vlézt na sníženou podlahu.
-
Štěpán
Ale Citybus přece není u všech dveří nízkopodlažní. Někde je taky schod (dost se to liší). A myslím si, že tramvaje nemusejí být nutně celé nízkopodlažní. Nízkopodlažní prostředek a zbytek snížená podlaha je dostačující. Hlavně, že je kam dát vozíčkáře, nebo kočárek a důchodci snad nebudou mít takový problém vlézt na sníženou podlahu.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl je v tom, že Citybusy mají bezbariérový nástup u všech dveří, ale Kvatro je u jedněch. Sedačky na soklech v Citybusech (které se nikomu nelíbí) jsou nutným zlem u všech nízkopodlažních vozidel - počkej až přijdou nové NP-tramvajeŠtěpán píše:A co je na jenom částečné nízkopodlažnosti špatného? Podívej se na Citibusy. Ty taky nejsou ouplně nízkopodlažní a jak se množej.
Na k-repu se psalo, že na Kvatru by šly wanizovat i krajní články Kvatra, ale zase na druhou stranu, kdoby měl zájem o takovou prolézačku. :mrgreen:
Také se tam psalo, že Kvatro je náhradní skříň pro KT8 (podobně jako VarCB3 pro T2/3)
-
Štěpán
No mě to spíš připomíná reinkarnaci KT8D5...slimman píše:Řekl bych, že na tohle budou potřeba techničáky ze dvou T3fricoolinek2 píše:Další česká NP tramvaj aneb nevíte něco o tom víc hoši ???
http://www.ckdpragoimex.cz/cz/contents/ ... o/page.htm, podobně jako u KT3. Ale když se podíváš na typový výkres, tak nízká podlaha je jen ve středním článku. V krajních je pouze snížená.
Jsem zvědav, jestli se to někde ujme.
Řekl bych, že na tohle budou potřeba techničáky ze dvou T3fricoolinek2 píše:Další česká NP tramvaj aneb nevíte něco o tom víc hoši ???
http://www.ckdpragoimex.cz/cz/contents/ ... o/page.htm
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Další česká NP tramvaj aneb nevíte něco o tom víc hoši ???