Fořtík píše:Milane, Kublov v současné podobě rušit ani přesouvat nejde. Myslel jsem, že jako Podolák a tramvaják víš, kam lidi z Kublova prchají
No připadá mi, že nejvíc lidí chodí
jižně kolem (staré) sokolovny - čili na Podolském nábřeží vylezou u jižního začátku zastávky DC, má původní (nepřesně popsaná) představa byla, že by se mi líbili obě zastávky proti sobě těsně na jih od tohoto místa =
nový jižní konec zastávek by byl coby kamenem dohodil od plavečáku - cca o polovinu blíž než od nynějšího sloupku ZC. Po již uvedeném názoru, že zastávky kolem Dvorců by měli odpovídat již plánům napojení nových TT, bych Kublov asi nechal - respektive přeci jen zastávku ZC přemístil na úroveň nynější DC, čímž by
(už nebyla tak markantně blízko Podolské vodárně ZC a) lidé by měli z ní přeci jen blíž nejčastějšímu přístupovému místu.
chemik87 píše:Ale Milan neni Podolák jako já, nebo ty. Milan je (neuraz se, Milane) naplavenina z Mikulova

Já se neurážím, jen bych dodal hrdá na své rodiště Hradec Králové. Praha mi jej jinak skutečně hóódně stylem architektury připomíná.
No vlastně není divu, vždyť obě města mají dost podobnou historii - např. byla to královská města, či se na jejich rozvoji podepsali stejní významní architekti jako Gočár, Kotěra .. . Jen v menším Hradci to, dle mne, je díky jeho rozměrům více nápadné. Na druhou stranu asi díky jeho rozměrům v něm, narozdíl od větší Prahy a několika srovnatelných či dokonce menších měst (Plzně, Liberce ...), nezavedli TRAM (kterých by bylo jistě jako ve srovnatelných městech max. pár tratí s počtem linek cca do pěti kusů), ale "jen" trolejbusové linky s rozhodně hustší, pro obyvatele praktičtější, sítí tratí.