Pokud však skutečně umí panely v metru ukazovat pro každou kolej spoje vždy pouze v 1 směru jízdy, chápu zmatení a váš závěr. Rozhodně je příp. fajn podnět ke zlepšení
Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské metro
kruťák: Osobně jsem zmíněnými pendly necestoval, tudíž nevím, co (ne)ukazovaly informační panely u vstupu do metra (váš screen nevím odkud pochází a zda se jedná o oficiální zdroj??).
Pokud však skutečně umí panely v metru ukazovat pro každou kolej spoje vždy pouze v 1 směru jízdy, chápu zmatení a váš závěr. Rozhodně je příp. fajn podnět ke zlepšení
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pid: v naštvanosti jsem si tehdy udělal i screenshot
Pokud tedy jezdily z druhého nástupiště prokladové spoje, tak se blbě ukazovaly i na odjezdové obrazovce u příchodu do metra. Pokud by tam totiž při mém seběhnutí dolů byl inzerován odjezd za 7 minut, tak bych zcela jistě už jen čekal na nástupišti a nemarnil čtvrt hodiny času bloumáním po krámech, když spěchám do práce.
V Lítačce a na Mobilních tablech jsem ty druhé spoje tedy nejspíš přehlédnul, za což si tímto sypu popel na hlavu a omlouvám se za mystifikaci
A omluva i předchozím, opravdu jsem původně nepochopil přesně otázku.
V Lítačce a na Mobilních tablech jsem ty druhé spoje tedy nejspíš přehlédnul, za což si tímto sypu popel na hlavu a omlouvám se za mystifikaci
A omluva i předchozím, opravdu jsem původně nepochopil přesně otázku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
kruťák píše: ↑10.5.2026 14:18Zřejmě ušetření pár pořadí busů. Ale koukám, že vám to aspoň jezdí po 7,5. Jak byla na Velikonoce výluka jižního C, tak nám podobný pendl zavedli z Hájů na Chodov. Bohužel měl interval 15 (nebo snad možná i 20, už si nevzpomínám), tehdy to byla fakt paráda přijet vidlibusem, čtvrt hodiny čekat, dojet tři stanice, zase přestoupit... Cesta ode dveří ke dveřím mi trvala dvě hodiny, místo běžné hodiny a čtvrt. Fuj.
Dovolím si uvést na pravou míru kruťákova tvrzení o výukách metra C:
1) Během uplynulého víkendu byl na pendlu mezi Ládvím a Kobylisy standardní víkendový interval, tj. během dne dokonce 5 minut.
2) Při zmiňované nedávné dubnové velikonoční výluce byl souhrnný interval pendlů (jezdilo se v obou kolejích) přes den 5 minut, v okrajových obdobích pak nejvíce 10 minut. Tj. zcela standardní víkendové intervaly, ani náznakem žádných 15 či 20 minut... (Obdobně tomu bylo např. při loňské letní výluce, kdy pendly měly standardní prázdninový interval 7,5 minut přes den, večer opět běžných 10 minut.)
Kruťák asi totiž nepochopil jak jsi to myslel.
Jde o to, že metro bylo provozováno v úseku Letňany - Kobylisy, ale s tím že souprava od Letňan skončila na Ládví a pro pokračování do Kobylis bylo nutné vystoupit a nastoupit do soupravy, která pendlovala pouze v úseku Ládví - Kobylisy.
Přitom technicky za Ládvím ve směru do centra je kříž, takže přejet za Ládvím do protisměru a jet na kusou kolej do Kobylis a zase se vrátit směr Letňany by šlo. Což jsem taky nepochopil proč není možné.
Jde o to, že metro bylo provozováno v úseku Letňany - Kobylisy, ale s tím že souprava od Letňan skončila na Ládví a pro pokračování do Kobylis bylo nutné vystoupit a nastoupit do soupravy, která pendlovala pouze v úseku Ládví - Kobylisy.
Přitom technicky za Ládvím ve směru do centra je kříž, takže přejet za Ládvím do protisměru a jet na kusou kolej do Kobylis a zase se vrátit směr Letňany by šlo. Což jsem taky nepochopil proč není možné.
Jak se usetri par busu? Kdyby se dojelo od Letnan po libovolne koleji az na Kobylisy a pak jelo zpet az na Letnany, s vyuzitim krize u Ladvi, tak by to nejak generovalo vetsi spotrebu busu?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě ušetření pár pořadí busů. Ale koukám, že vám to aspoň jezdí po 7,5. Jak byla na Velikonoce výluka jižního C, tak nám podobný pendl zavedli z Hájů na Chodov. Bohužel měl interval 15 (nebo snad možná i 20, už si nevzpomínám), tehdy to byla fakt paráda přijet vidlibusem, čtvrt hodiny čekat, dojet tři stanice, zase přestoupit... Cesta ode dveří ke dveřím mi trvala dvě hodiny, místo běžné hodiny a čtvrt. Fuj.
Je nejaky duvod soucasneho dopravniho harakiri na Ladvi? Proc zrovna ve stanici, ze ktere se da do Kobylis a zpet jezdit bez problemu po obou kolejich, se musi prestupovat a jeste to jede na oba smery ze stejne koleje?
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
https://tydenikpolicie.cz/odlozeny-kufr ... 5UYLQISM8Q
Hele, to je každá taška, každý kufr spouštěč takových manévrů?
A zapomenuvší majitel by mohl být vypátrán a nucen to uhradit?
Hele, to je každá taška, každý kufr spouštěč takových manévrů?
A zapomenuvší majitel by mohl být vypátrán a nucen to uhradit?
Cim to je, ze se v Nuselaku smer Vysehrad souprava znatelne rozkyve ze strany na stranu? Je tam nejaky problem s roznasecim rostem? Zrovna tady bych cekal uplne klidnou jizdu, tam se snad nema co sesychat nebo kroutit...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
fricoolinek2 píše: ↑21.11.2024 14:43Zajímavé, to už se ani nesmí poukazovat na problém houmlesáků v MHD?
![]()
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jen Neruda, jebala skoro kompletní "kavárna".
Bude se teď razit premisa, že komu vadí zechcaní bezdomovci v MHD, je (nejlépe proruský - nakonec v Moskevskym metru díky turniketum toto nebude) dezolát...?
Přitom to může být jeden z prvních dojmů z Prahy pro cizince, co přijel vlakem nebo busem a nastoupil na Céčko.
Bude se teď razit premisa, že komu vadí zechcaní bezdomovci v MHD, je (nejlépe proruský - nakonec v Moskevskym metru díky turniketum toto nebude) dezolát...?
Přitom to může být jeden z prvních dojmů z Prahy pro cizince, co přijel vlakem nebo busem a nastoupil na Céčko.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neruda family je taky taková zvláštní rodinka
Jenom mladej Neruda v Brně ani metro nemá a maminka ho vozí až ke škole autem
Jenom mladej Neruda v Brně ani metro nemá a maminka ho vozí až ke škole autem
- fricoolinek2
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, to už se ani nesmí poukazovat na problém houmlesáků v MHD?

Pomalá jízda mezi Opatovem a Hájemi a jízda na tlačítka z Povstání na Vyšehrad.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co se děje ted několik dní na C? Opravy tratě a zpoždění je ted skoro denně..