Jebi píše:Vyjmenovávat všechna zaniklá přímá spojení, to není moc objektivní srovnání.. a je rozdíl mezi tím "přijít o spojení bez náhrady" a "muset jednou navíc přestoupit".
To jistě, problém je ale v tom, že systém by měl fungovat tak, že směr, který chce nejvíc lidí, je bez přestupu, a směry,které chce méně lidí, jsou s přestupem. Příklad: linka 11 x 5. Kolik lidí ze Strašnic chce na Hlavák a Masaryčku? Já bych řekl, že asi moc ne. Kdyby to tak bylo, tak bych při jízdách s l.11 pozoroval, jak se mi na Floře DC tramvaj vyprázdní a davy na zastávce čekají na l.5. Ale já nikdy nic takového neviděl. Jediné, co je na l.11 vidět, je jak se pěkně plní od Černokostelecké směrem DC a lidi z ní vystupují u Muzea a na Pavláku. Z toho usuzuji, že je to směr, kterým chtějí jezdit nejvíc a logicky by měl být bez přestupu.
Navíc je tu ten problém, že se nějaká přímá spojení bez vysvětlení ruší a jiná přímá spojení se bez vysvětlení zavádějí. Takže to vypadá jako změny pro změny. Zkrátka linka X jezdila sem, tak teď ať pro změnu jezdí tam, aby se něco dělo.