Nejde o hlášení, ale o to vnitřní tablo, kde pak celou dobu stání v předcházející zastávce svítí ta následující.
Samozřejmě to tak nedělám všude, spíš když si ne těhle místech vzpomenu
Moderátor: TRAM-FÓRUM
A proč to u busů nevadí?Petr píše:Systém hlášení zastávek je nastavený tak, že standardem je vyhlášení jména dané zastávky a jako bonus jméno zastávky příští, abych věděl, zda mi náhodou můj spoj neodbočuje někam jinam.... Hlásit tedy konkrétní + následující zastávku po zavření dveří, když už nemám šanci s tím cokoliv udělat je trošku, s prominutím, pakárna....Petrpes píše:Já také občas hlásím těsně po rozjezdu, včas řeknu cestujícím příští zastávku a NEmatu cizince.
Systém hlášení zastávek je nastavený tak, že standardem je vyhlášení jména dané zastávky a jako bonus jméno zastávky příští, abych věděl, zda mi náhodou můj spoj neodbočuje někam jinam.... Hlásit tedy konkrétní + následující zastávku po zavření dveří, když už nemám šanci s tím cokoliv udělat je trošku, s prominutím, pakárna....Petrpes píše:Já také občas hlásím těsně po rozjezdu, včas řeknu cestujícím příští zastávku a NEmatu cizince.
Co jsem se pohyboval na cestách, vždy jsem za přesné vyhlašování zastávek byl rád.Bobik píše:Ale možná že je to super věc, jen smysl mi uniká, tak prosím o vysvětlení.
Nejde to zkombinovat s údaji o rychlosti vozu?Brejšín píše:Umí se to napojit i na trasu (po odklonu, či sjetí), jen přemýšlíme jak naopak zabránit vyhlášení z nějakého důvodu (třeba štrůdl tramvají, a vyhlášení jako pátý před zastávkou), řetězení linek a jeho slavné vyhlašování o zastávku dopředu, aby v "nástupní" byl již vlak správně označen......
Ovšem opravdu za "konání", jímž vlastně chráním nejen sebe, ale i zaměstnavatele - DP hl.m. Praha (čímž tedy dodržuji i uvedené ustanoveni D 1/2, § 9, odst. 9), si fakt nemíním nechat "přišít" napomenutí za, Služebním hlášením (jenž mne "popotahuje" za porušení výše uvedeného ustanovení) doslovně uvedené, "porušení pracovní kázně".D 1/2, § 9 Vypravování a označování vlaků, odst. 9 píše: Jiné předměty, neuvedené v tomto paragrafu a nesouvisející s výkonem služby, nesmí být na stanovišti řidiče umísťovány (s výjimkou zvláštních schválených informačních prvků). Taktéž nesmí být za okny umísťovány jiné předměty, které by znemožňovaly nebo snižovaly čitelnost informačních prvků nebo označení vozu.
To se chce "vykašlat" na šipku na Apexu (palubním počítači) a "jít" DO PLNĚ AUTOMATICKÉHO STAVĚNÍ ROV PRO PRAVIDELNÉ TRASY VČETNĚ VÝJEZDŮ/ZÁTAHŮ (pro něž existuje tzv. kód do "hlásiče"), které jsem tu již opakovaně přednesl = udělat (naprogramováním) "chytré" výhybky rozpoznající (nový) radiový signál odpovídající zadanému kódu v "hlásiči" a dle něj stavějící cestu správným směrem linky (zátahu/výjezdu).von Špilberk píše:Mě hlavně zajímá, jestli hlášení zastávek zůstane spojeno se stavěním výhybekAby to hlásilo dřív než v některých zastávkách přejedu kontakt ROV. Nebo bude hlášení zastávek nezávislé a správná šipka na Apexu se bude taky zobrazovat podle polohy