Hlídat volnost staniční koleje včetně bezpečnostního pásu bude kamerový systém, dozorčí, SPT, možnost zastavit vlak má i vlakový dispečer. Přičemž kamerový systém jako by aktivuje nouzové zastavení vlaku. Na poučování se o tom zase tak konkrétně nemluvilo, ale snažil jsem se to poslouchat a pochopil jsem z toho asi tolik, že pokud souprava chcípne při odjezdu na obrat, znovu jí odešle SPT, chcípne-li na obratu, musí pro ní strojvedoucí dojít. A nakonec chcípne-li při vjezdu na 1. staniční kolej, tak: a) byl zastaven střežícím systémem, v tom případě DS zkontroluje volnost kolejí (bude mít možnost přehrát si záznam bezprostředně předcházející zastavení vlaku), anuluje Nouzové zastavení vlaku, pro chcíplotinu se vydává strojvedoucí; b) soupravu dříve než bdící systém zastaví jeden z pracovníků DS, SPT, či VD. V tom případě DS opět kontroluje volnost koleje a soupravu odesílá do stanice on. No, doufám, že jsem se nějakých zásadních chyb v odpovědi nedopustil. On to případně nějaký zbloudilý metrák doplní. Je to hodně složité a sám jsem na to zvědavý...DavidD píše:No a jak bude ošetřeno to, aby vlak zastavil v případě pádu cestujícího do kolejiště, když vlak bude přijížd na Dejvické z konečné a nebude v něm řidič?
Jinak víkendová souprava v trase Mírák - Dejvice bude jezdit bez lidí.