Tarif, revizoři a vše kolem...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Tarif, revizoři a vše kolem...

Příspěvek od trainzjohny » 25.9.2024 20:09

V. Ložek píše:
24.9.2024 20:42
trainzjohny píše:
24.9.2024 17:58
Třeba varianta, že už jsem se propípal k celodenní jízdence, pak jednou zapomenu a .... bum, pokutka.
Propípat se k celodenní jízdence, tak aby to viděl revizor, se nemůžeš. Počítá to systém až někdy po půlnoci.
Revizor, myslím, při kontrole jen pozná, že sis pípnul v tom konkrétním voze kde provádí kontrolu a nic jiného nevidí.
No o tom mluvím, že já už mám napípáno na celodenní, tu zaplatím (sice až druhý den, ale stejně) a když si jednou nepípnu, stejně dostanu flastr. Tedy systém z platícího člověka udělá hravě člověka platícího a stejně pokutovaného.

V. Ložek
Uživatel

Příspěvek od V. Ložek » 24.9.2024 20:42

trainzjohny píše:
24.9.2024 17:58
Třeba varianta, že už jsem se propípal k celodenní jízdence, pak jednou zapomenu a .... bum, pokutka.
Propípat se k celodenní jízdence, tak aby to viděl revizor, se nemůžeš. Počítá to systém až někdy po půlnoci.
Revizor, myslím, při kontrole jen pozná, že sis pípnul v tom konkrétním voze kde provádí kontrolu a nic jiného nevidí.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 24.9.2024 17:58

9001 píše:
23.9.2024 21:37
Samozřejmě můžeme asi rozjet i diskuzi na téma, proč nemáme Pípni a jed... Jenže to skončíme u toho paragrafu 1...
Ostraváci sami přiznávají, že ten generuje neplatiče z platících, občas se ta informace někde cestou mezi pípnutím a revizorskou kontrolou ztratí. Navíc ani tak neeliminuješ lidskou hloupost.
Třeba varianta, že už jsem se propípal k celodenní jízdence, pak jednou zapomenu a .... bum, pokutka. Nic není není totálně blbuvzdornbý.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.9.2024 21:37

Karosák: Je to bohužel až smutně jednoduché. Lidé naprosto přesně znají svoje práva, ale povinnosti už ne. Bohužel v posledních letech to eskaluje čím dál víc. Vem si, jak si klidně dovolí na policisty a pak brečí, když je zakleknou...

jeffer: Ono to je bohužel hlavně rostoucí stupiditou turistů a za blbost se platí... To platí pořád...

Samozřejmě můžeme asi rozjet i diskuzi na téma, proč nemáme Pípni a jed... Jenže to skončíme u toho paragrafu 1...

jeffer
Uživatel

Příspěvek od jeffer » 23.9.2024 20:16

P_V: A nie sú? Moje väčšinové stretnutie s revízormi je, ako na Veleslavíně striehnu pod schodami na neznalých turistov, aby ich skásli za neoznačený lístok, alebo naopak za to, že si ho pri vstupe do metra označili po druhýkrát. Ale vidieť, ako vyvádzajú z električky smrdiaceho bezďáka, to sa mi ešte nepošťastilo. A ako platiaceho cestujúceho ma ďaleko viac trápia tí bezďáci, ako turisti, ktorí nepochopili systém.

Tak si vravím, či by trochu nepomohlo, keby pri prvom prichytení človeka nemohli dať pokutu, len si poznačiť osobné údaje (do nejakého systému) a poučiť. Ale pri druhom prichytení by to už bolo mastné. Tí, čo jazdia systematicky načierno sa skôr či neskôr chytia aj po druhýkrát, tí, čo urobili náhodnú chybu dostanú príležitosť to napraviť.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 23.9.2024 14:38

Tak diskutoval bych raději zde než pod videem. Otázka k tématu, která mě zajímá již mnoho let a sice: Proč jsou revizoři v MHD vnímáni jako temná síla, nebo esence zla a jsou nenáviděni, očůráváni, někdy i napadáni? Proč, když patří k provozu stejně, jako průvodčí ve vlaku?
Proč když se objeví revizor, lidé přinejmenším zvedají obočí, případně zapínají foťáky, vyskakují z oken a jen jejich pouhým zjevením je navozena konfrontační atmosféra?
Naopak ve vlaku jsem nezažil, že by obligátní "Přistoupili?" vedlo k nějaké nepříjemné změně atmosféry...

Není to tím, že průvodčí, je z podstaty názvu průvodcem a tedy spřízněnou duší cestujícího? Že jeho zjevení automaticky neznamená konfrontace, ale třeba i pomoc s odbavením, podržením přípoje, nalezením ztracených věcí...

A že naopak samo slovo revizor přímo vytváří půdu pro konfrontaci?

Za ty roky mě k tomu napadlo mnohé, ale jsem zvědav na váš úhel pohledu a nápady co s tím. Nebo je to takhle dobrý? :wink:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 23.9.2024 11:24

Rubeš #2 - revizoři jsou zlí
https://www.youtube.com/watch?v=cL4p0dUxcO4

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.9.2024 18:49

Proxy: To jsem ani netušil.... Takže ještě větší prase, než jsem si myslel :-(-

Tarif PID pro Prahu zase takový problém není. Spíš by to chtělo trochu propragace aplikace Lítačka, která je fakt super... Ano možná místo ukrajinštiny by tam mohla být němčina a francouzština, ale i němec nebo francouz těch pár věcí v AJ pochytí...

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 13.9.2024 10:10

demon píše:
02.9.2024 6:27
Protože se v tom "boji" chová hůř nebo minimálně stejně jako ti, proti kterým "bojuje" ?
Souhlasím!

Rubeš velice rád zamlčuje, že je za některá videa placen. Za některá nikoliv. Měl jsem Rubeše rád, ale už jsem měl několikrát špatnou zkušenost s restauracemi, které doporučuje. Pokud Rubeš dostane od restaurace zaplaceno za reklamu, tak najednou nevadí, že obsluha je arogantní, vybírá si hosty, jídlo není čerstvé, podnik nebere karty a má ve dveřích bankomat Euronet. Pokud nedostane zaplaceno, tak najednou stejné věci vadí a restaurace nebo jiný podnik je označen(a) za největšího zloděje.

Je samozřejmé, že Tarif PID by mohl být jednodušší a informační materiály by mohly být vizuálně srozumitelnější, ale pokud turista nerozumí, tak má řadu možností, kde se zeptat. Existují webové stránky s on-line chatem, telefonní linka, na letišti i na hlavním nádraží jsou dvě infocentra DP. Téměř u každého vstupu do metra je dozorčí, který sice nemluví plynně anglicky, ale základní fráze dokáže říci, pokud se turista snaží. Bohužel hodně turistů zneužívá toho, že mluví jen svým jazykem a chová se hodně arogantně, případně provokují.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.9.2024 21:26

Jsi zaspal dobu ne? :D Nepoctivé taxikáře se povedlo výrazně vymlátit už několik let zpět ;-)

Aplukace jsou spíš mor, když vidím ty Uzbeky, Mongolce a nevím co ještě jezdit pro Bolt :D

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 06.9.2024 7:02

Kdyby to byly bezne veci, tak by tim asi Praha nebyla vyhlasena, ne? Treba ty taxiky, co si za cestu z nadrazi na Vaclavak reknou litr...ve svete je taxi bezny zpusob dopravy, u nas okradacka turistu. Teda ted uz je to snad jine, diky mobilnim aplikacim.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.9.2024 20:23

Karosák: Jenže on poukazuje na to, co by měl každý běžný turista vědět a umět s tím pracovat... Měnit peníze na ulici je kokotina kdekoli. Měnit EUR za CZK za 17Kč také atd atd atd.

Zbytek souhlas. Jenže to je problém ,který se ani po 6 letech vlády těch "dobrých" nezměnil... Upřímně nový mobiliář je krásný tak měsíc... Pak hlavně koše jsou stejný kentus, jako byly ty staré...A o tom, jak se k tomu chovají pracovníci Pražských služeb radši nemluvit...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 05.9.2024 18:00

9001: Hodně zvláštní úhel pohledu @3667
To můžeme říct třeba o kapsářích nebo bytařích? Jako ať u sebe lidi nenosí elektroniku, nebo si nepořizují chaty a protože pak se nebude krást... zlodějina fakt není trh!

Jinak já dlouhodobě nemám pocit, že by šlo o očerňování. Mě třeba, zvláště teď v srpnu, hodně vadí, že v Praze zoufale chybí vodní prvky, fontánky, pítka... proč z toho "brčka" netrčí kromě mlžítka taky tryska na pití? :^o Různě uřezaná torza různých zábradlí, kabelů, z minulosti buď nefunkční, nebo zrušené fontánky... já se kvůli tomu nebudu stěhovat do Vídně, mě se tu žije dobře, ale nevidím důvod na to neupozornit, nebo na to kašlat :wink:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 05.9.2024 11:31

nepokousal Vás pan Urza? :)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.9.2024 9:29

P_V: Svět je zlé místo :D .

Ústečák: Vlastně je to trh :D. Když nebude poptávka, nebude nabídka… Vem si kolik lidí pošle peníze doktorům na misi nebo si koupit BTC…

Odpovědět