von Špilberk píše: ↑27.8.2020 17:34
Takže rouška nikoho v ničem nebrzdí.
Myslím, žes to trošku nepochopil. Tady nejde o hadr na hubu jako takovej. Tady jde o smysluplnost a logičnost oněch nařízení. Když mě vrchnost přesvědčí o nutnosti a smyslu, klidně jí budu nosit. Zatím mě denně přesvědčuje akorát o vlastní neschopnosti a snaží se ze mě dělat blbce. Na jaře, ze začátku, kdy se moc nevědělo, co je ta potvora virus zač, jsem jí ochotně nosil. Protože smyslem bylo - a taky se to tak veřejně deklarovalo - snažit se zabránit přeplnění nemocnic. Teď, po půl roce, už se taknějak ví, jak to funguje, už se ví, že žádný přeplnění špitálů nehrozí, že většina má bezpříznakovej průběh, že situace je v pohodě (viz onen slavnej "semafor") a přesto se vláda zmůže akorát na to, že se nám na podzim snaží zapytlovat huby? Preventivně stahuje kalhoty, i když brod ještě ani není vidět? A to jenom kvůli předposranosti, aby jí nikdo nemohl obvinit, že "neudělala dost"? Navíc ta zmatená prohlášení (v pondělí platí to, co mělo platit až v pátek, navíc neplatí to, co platilo od úterý, ale ve středu zase bude...), nicneříkající zavádějící čísla o ničem, s nimiž se ještě všelijak čaruje, když nevychází jak by měla, měnění rozhodnutí podle nálady lidí - roušky měly být i v krámech a ve školách na chodbě, ale spustil se řev, tak se tohle zrušilo - no kde je teda smysl, logika a vůbec? A kde je především ta "ochrana", o které se hlavně mluví a o kterou by mělo jít? Jsem snad nemyslící tupá ovce, která bezmyšlenkovitě splní vše, co se jí nařídí, protože je přesvědčena a věří, že ti nahoře to myslí dobře a vědí co dělají?