Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Bílá labuť
Gagarin: 100% se to blíží podíl zdržených vlaků hlavně kvůli tomu, že chodci si tam za běžného provozu navolují docela často. To v praxi znamená, že tam často stojí kolona aut na kolejích. A když už jsou koleje vyklizeny, padá obvykle zase volno pro chodce.
Ano, nějaké přípravy preference byly, ale někdo asi zapomněl vyčlenit peníze, když se rekonstuovala trať a křižovatka Těsnov. No a až se peníze najdou, bude se asi znova kopat...
Ano, nějaké přípravy preference byly, ale někdo asi zapomněl vyčlenit peníze, když se rekonstuovala trať a křižovatka Těsnov. No a až se peníze najdou, bude se asi znova kopat...
- Gagarin
- Uživatel
- Bydliště: Jednu tram. smyčku slyším, jednu TT a železnici v dálce vidím a jedna žel. trať mi stojí pod okny.
- Kontaktovat uživatele:
Re: křižovatky s antipreferencí
Za prvé. Vzhledem k tomu, že kolem tohoto semaforu procházím denně, a to kolem 8:50, tedy v době špičky, mám ten semafór docela okoukaný. Tvých "100%" bych netrvrdil. Tam maj preferenci pešáci, co si zmáčnou "Tlačítko pro chodce". Takže když nechce nikdo přecházet, tak tam tramvaje jezdí třeba tři minuty bez omezení. Takže v tom není třeba hledat nějakou řízenou antipreferenci tramvají.MOp píše: jedna se o signalizaci pred obchodnim domem bila labut v ulici na porici. tam padaji cocky na stuj pred projizdejici tramvaji s pravdepodobnosti blizici se 100 procentum.
Za druhé. Tyhle SSZ jsem někdy někde viděl v nějakých připravovaných projektech pro zřízení preference tram. Je to tak rok. Vzhledem k tomu, že tohle místo je pro preferenci jako dělané a instalace by byla jednoduší než 20% jistých českých voličů dohromady (jde tam jenom o kolizi tram x chodci, takže stačí, když si chodci počkají těch 20 sekund než přejede tramvaj) myslím si, že brzké zpererentnění je reálné.
křiž. Krásova - Seifertova
Dík za radu. Včera jsem byl po delší době na 9 a fakt dle rady - je vidět zelená - padne červená a opačně v podstaě fakt funguje! I tak si myslím, že kontakt na trleji by být mohl.
-
- Moderátor
Re: křiž. Krásova -Seifertova
na to mám jednu radu (dobře ozkoušenou díky 26) - když jedeš od lipanské, tak pokud od chvíle, kdy ten semafor poprvé uvidíš pořád svítí zelená, tak ti to s vysokou pravděpodobností padne na stůj před nosem - pokud kdykoliv během této doby uvidíš červenou, tak v pohodě projedeš (platí pro předpisových 40)Honza z Mo píše:Když jedu ze zhora k Husinecké fakt nelze tušit, kdy tam padne stůj. I kdybych jel předpisových 40, tak tam zastavit nedokážu, aniž by mi kaštani popadali, takže většinou jedu furt. Přitom ta Krásova je ňáka zkurvená ulička. A´T tam daj kontakt na trolej!!!
Re: křiž. Krásova -Seifertova
ale, ale.. !!Honza z Mo píše: Přitom ta Krásova je ňáka zkurvená ulička.
je to jedna z velice vhodnych krizovatek na absolutni preferenci s jednoduchymi smerovymi pohyby po krizovatce, takze by nemel byt problem tam preferenci nahodit. nejsou vsak penize a krizovatka je brana za nepodstatnou, tudiz si nejake to desetileti budes muset pockat.
křiž. Krásova -Seifertova
Když jedu ze zhora k Husinecké fakt nelze tušit, kdy tam padne stůj. I kdybych jel předpisových 40, tak tam zastavit nedokážu, aniž by mi kaštani popadali, takže většinou jedu furt. Přitom ta Krásova je ňáka zkurvená ulička. A´T tam daj kontakt na trolej!!!
Detektorová skříňka
Aha. Tak to nevím...Štěpán píše:Je to u smyčky Vysočanská u manipulačního oblouku od Hloubětína do smyčky. Jsou tam ale jen 2 brnkačky.
Detektorová skříňka
A kde to je? Řekl bych, že to bude u křižovatky, kde je blízko u sebe víc kontaktů a jsou svedeny na tento sloup...Štěpán píše:A proč jich je tolik?
Detektorová skříňka
Jojo, je to na preferenci. Já (a nejsem sám) tomu říkám DETEKTOROVÁ SKŘÍŇKA, ale slyšel jsem také označení DETEKTOR. Je to zařízení, do nějž je sveden kabel od trolejového kontaktu, nějak se to v něm popere a pošle se to (obvykle pod zemí) do řadiče.Štěpán píše:Nevíte někdo co jsou ty krabičky na fotce? Jsou kabelama propojený k brnkačkám, takže se asi týkají preference.
http://www.tramfoto.com/tramfoto/krabicky.jpg
Jo to bude něco k tomu, protože je to u každý SSZ s preferencí...Štěpán píše:Nevíte někdo co jsou ty krabičky na fotce? Jsou kabelama propojený k brnkačkám, takže se asi týkají preference.
Nevíte někdo co jsou ty krabičky na fotce? Jsou kabelama propojený k brnkačkám, takže se asi týkají preference.
Hybernská x Dláždění
Tato křižovatka (správně Havlíčkova x Hybernská) přitom "funguje" s preferencí tramvají...