Dovolím si podnět pro preferenci: v současné době nám výluková l.7 končí ve smyčce Těšnov. Bohužel ve směru DC je na kolejích BUS pruh a sousední pruh plný

. Opakovaně se mi stalo (s l. 3 nebo 24), že jsem byl nucen čekat v zastávce Bílá labuť směr Florenc, protože pod mostem stála l.7 a nebyla schopná odbočit do smyčky. Zpoždění klidně 3, 4 minuty, ale věřím, že může být i víc.
Problém je v tom, že v době kdy padne volno vlevo do smyčky, je na křižovatce Těšnov zelená pro směr Těšnov - Na Florenci. Vrcholem pak je to, že křižovatka Těšnov připustí i levé odbočení pro l. 12 od Těšnova na Florenc, l. 12 tam najede a úspěšně zamkne celou křižovatku. Takže když autům a Busům pod mostem padne konečně zelená, nemohou pokračovat a odjet z kolejí, aby l.7 konečně odbočila do smyčky.
Bylo by potřeba, aby auta pod mostem DC (Na Poříčí) měla zelenou společně s odbočením tramvaje do smyčky, ale zároveň by neměla mít zelenou auta od Florence pod most.
Výluka sice za chvíli skončí, ale od března bude takto do smyčky zajíždět l. 34. ROPID asi podobné "
provozní detaily" netrápí, takže mi zbývá tento podnět z terénu.
Šance, že by l. 34 jela jinak a jinam (např. od Pražské tržnice - Vltavská - Těšnov - Labuť - Republika - Štros - Špejchar smč.), je asi nulová, tak se bude třeba zamyslet nad fungováním semaforů na Těšnově. Jinak tam budou ve špičce vždy zpoždění.
Za přezkoumání podnětu předem děkuji.