Moderátor: TRAM-FÓRUM
Tak současný termín výluky je 19.9.-8.10. LV souhlasí.Martin píše:Mapl: výluka Náměstí bří Synků-Spořilov (21.5.-11.6.), oprava TT,TV
-11, 56 ukončeny na NBS (výst. Otakarova), v úseku Otakarova-Lešanská NAD X-11
(pokud skončí dříve výluka na Míráku, je možné, že se celý termín posune)
Informace je již staršího data, tak doufám, že nedošlo ke změnám
Včera se to na Zvonařce hemžilo fotografy, a v jedné tram dokonce opravdu tramvaják couval s někým dalším v oranžové bundě..... nevím kdo. Dobré bylo, když jedné tramvajačce nešly otevřít dveře u T6ky a šla jí pomoct jiná (obě motol). Ale řekl bych, že na Zvonařku jsou 2 tramvaje ukončené příliš. Vzájemně si bohužel překážejí. A také byl dobrý jeden "chytrý" gumokolař, který pokynoval tramvaji, že může couvat, aby mohl projet do Záhřebské, ale nenapadlo ho, že nemůže couvat, protože v ulici U Zvonařky stále stojí předchozí tram. Došlo mu to asi po 2 minutách....Jonáš píše:Našel by se nějaký odvážný tramvaják, který by mě provezl trojúhelníkem Zvonařka, i když je neustále pod dohledem dispečerů?Pokud ano, prosím, sz!
Předpoklad je linka 4 či 30
no to je velmi snadné, od Nuselských schodů pojede 11 vlevo na Otakarovu kde vysadí cestující, vpravo na Zámeckou, vpravo do nástupní NBS, vpravo na křižovatku, rovně na Nuselské schodyMapl píše:Martin píše:Mapl: výluka Náměstí bří Synků-Spořilov (21.5.-11.6.), oprava TT,TV
Děkuju, já to tam totiž znám,zajímá mne to a jak se tam budou otáčet??
Martin píše:Mapl: výluka Náměstí bří Synků-Spořilov (21.5.-11.6.), oprava TT,TV
Problém je v tom, že nebyl dostatečně kvalitní informační systém, který by lidi na takovouhle linku poslal. Když přijedu na Pavlák metrem, nebo tramvajemi od Karláku a chci do okolí Korunní, na Floru, Želivského, tak tahle linka je pro mě určitě výhodnější než pěší cesta na metro na Mírák, či jízda jednu stanici náhradkou a docházka do Blanické. Totéž platí v opačném směru. Vazba Flora - IPP je nejsilnější, a když se lidem zdůrazní tato možnost přímého spojení přes Vinohradskou, využijí ji. Na IPP bydlím, a ta 10 po Vinohradské je přesně to, co i mě osobně hodně usnadní pohyb ve směru na východ Prahy.Petr píše:Problém je v tom, že s touhle desítkou by na I.P.Pavlova nikdo nejel.... Zkoušelo se to před pár lety, při podobné výluce - tehdy však s linkou 16, vedenou ze Spojovací po lince 11 na Zvonařku. 11 praskala ve švech, 16 vozila vzduch
Problém je v tom, že s touhle desítkou by na I.P.Pavlova nikdo nejel.... Zkoušelo se to před pár lety, při podobné výluce - tehdy však s linkou 16, vedenou ze Spojovací po lince 11 na Zvonařku. 11 praskala ve švech, 16 vozila vzduchMartin Šubrt píše:Jinak ta moje 10 má zajistit přímé a kapacitnější propojení od IPP s okolím Korunní a Florou i dál. Pokud někdo přijede metrem, či z Ječné, musí buď pěšky do Blanické, nebo na náhradní bus a má o přestup a zdržování navíc. Ta Vinohradská se dá využít lépe s tou 10, případně 16. Tu lze zvolit taky a k IPP připojit místo Palmovky Spojovací.
Děkuji za povzbuzení a pochvalu i v těchto odborných otázkáchJonáš píše:Ani nevím proč, ale ta 10 po Vinohradské se mi moc líbí!
Ani nevím pročMartin Šubrt píše:Jinak ta moje 10 má zajistit přímé a kapacitnější propojení od IPP s okolím Korunní a Florou i dál. Pokud někdo přijede metrem, či z Ječné, musí buď pěšky do Blanické, nebo na náhradní bus a má o přestup a zdržování navíc. Ta Vinohradská se dá využít lépe s tou 10, případně 16. Tu lze zvolit taky a k IPP připojit místo Palmovky Spojovací.