Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
VážněAfenot píše:Na neekologické autobusy jsou přece peníze vždy, narozdíl od tramvají, máme nedostatek tramvají, tak ho řešíme nákupem autobusů....

A nebylo by lepší se spíš koukat na potřeby, než na vzhled autobusůAfenot píše:Mno a že DP kupuje jen citybusy je jasné... Já nevim, koupit třeba kb ciťáky, ale aspoň pár B961E, jsou aspoň hezčí než klasický B961.

Já bych nové KB-autobusy nekupoval vůbec. KB-vozy jsou podle mne potřeba pouze k obsluze velkých sídlišť bez kolejové dopravy a těch už nyní příliš není. Raději bych viděl víc linek SD-busů s kratšími intervaly.
DP-kontakt 8/2005 - Představenstvo projednalo: Stanovení optimálního počtu vozového parku autobusůTom píše:To hromadné vyřazování už začalo... Ale největší vlna by mohla přijít v přštích dvou letech. Nicméně samozřejmě nákupy můžou být o mnoho menší než počet vyřazených busů
Představenstvo přijalo předložený materiál, který rekapituluje vývoj počtu vozidel vozového parku autobusů, kde v uplynulých letech docházelo k jeho snižování vlivem rozšiřování sítě metra a tramvajové dopravy (k 31. květnu 2005 je inventární stav 1 282 autobusů včetně 9 autobusů zájezdových) a odsouhlasilo snížení inventárního počtu autobusů na 1 240 vozidel. Tento stav umožní plné pokrytí současného provozu i zajištění případné náhradní dopravy v období nižšího vypravení, například prázdnin. Vzhledem ke zrušení garáže Dejvice došlo k meznímu využití kapacit zbývajících garáží, a proto tento návrh přispěje i ke zlepšení stavu z pohledu provozu a například denního ošetření vozidel.
Z toho vyplývá snížení vozového parku o cca 40 vozidel, což znamená, že příští rok se nakoupí okolo 60 nových autobusů - můj tip: 40 Citelisů 12M a 20 Citelisů 18M
To hromadné vyřazování už začalo... Ale největší vlna by mohla přijít v přštích dvou letech. Všechno tohle http://www.citybus.cz/praha/aktevid_dp-a/b731.htm a tohle http://www.citybus.cz/praha/aktevid_dp-a/b732.htmTonda Ježek píše:To není tak jistý. Ale jinak ani DP nemá moc potřebu kupovat nové busy, v takovém množství jako v minulých letech, jelikož vozový park je ze značné části obměněný. To přijde až za pár let kdy se začnou hromadně vyřazovat sedmistovky a starý devítistovky (a možná i oblíbený CB).Tom píše: Ty křasny sou po GONa ty řada dojde do roka a do dne
![]()
Zatím ale na magistrátu otázku vozového parku neproblírali, ale pokud si DP zažádá o finance na busy tak ji určitě dostane.
Nicméně samozřejmě nákupy můžou být o mnoho menší než počet vyřazených busů.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A další věc bude dokončené metro a tam se také pár vozů odstraní. Tak si myslím že už teď jich dosti stojí zbytečněTonda Ježek píše:To není tak jistý. Ale jinak ani DP nemá moc potřebu kupovat nové busy, v takovém množství jako v minulých letech, jelikož vozový park je ze značné části obměněný. To přijde až za pár let kdy se začnou hromadně vyřazovat sedmistovky a starý devítistovky (a možná i oblíbený CB).Tom píše: Ty křasny sou po GONa ty řada dojde do roka a do dne
![]()
Zatím ale na magistrátu otázku vozového parku neproblírali, ale pokud si DP zažádá o finance na busy tak ji určitě dostane.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To není tak jistý. Ale jinak ani DP nemá moc potřebu kupovat nové busy, v takovém množství jako v minulých letech, jelikož vozový park je ze značné části obměněný. To přijde až za pár let kdy se začnou hromadně vyřazovat sedmistovky a starý devítistovky (a možná i oblíbený CB).Tom píše: Ty křasny sou po GONa ty řada dojde do roka a do dne
![]()
Ty křasny sou po GO6432 píše:Přesně to o 7428 jsem chtěl také napsat. Také vás to tak jaksi pobouřilo nebo překvapilo? Mě hrozně, když si uvědomím že nám tady jezdí takové křaksny jako 5292,5384,5444,5515 aj......![]()
![]()

Zajímalo by mě, jestli to je kvůli nějaké neopravitelné závadé či nehodě, nebo díky "prožranosti". Na druhou stranu faktem je, že se tu dost vyřazují i B741 r.v.1996, tedy vlastně stejně staré busy.6432 píše:Přesně to o 7428 jsem chtěl také napsat. Také vás to tak jaksi pobouřilo nebo překvapilo? Mě hrozně, když si uvědomím že nám tady jezdí takové křaksny jako 5292,5384,5444,5515 aj......![]()
![]()
-
- Uživatel
- Bydliště: vesmír, Sluneční soustava, Země, Evropa, střední Evropa, Česká Republika, hlavní město Praha
- Kontaktovat uživatele:
Pokud budou peníze??4021 píše:Pokud budou peníze (to neni nikdy jistý), tak Citelisi jistě příští rok budou. Ale budou už to jediný busy nejspíš co DP koupí.
Na neekologické autobusy jsou přece peníze vždy, narozdíl od tramvají, máme nedostatek tramvají, tak ho řešíme nákupem autobusů...
Mno a že DP kupuje jen citybusy je jasné... Já nevim, koupit třeba kb ciťáky, ale aspoň pár B961E, jsou aspoň hezčí než klasický B961.
-
- Uživatel
- Bydliště: vesmír, Sluneční soustava, Země, Evropa, střední Evropa, Česká Republika, hlavní město Praha
- Kontaktovat uživatele:
Vysvětli mi, proč by se vyřazovaly citybusy, když se nedovyřadily Karosy řady 700..9001 píše:Podle mě se dočkáme prvního Citelisu,až se začnou hromadně vyřazovat Citybusy první série.jara píše: Znova se tu má zastavit na DOD a pak snad tu má i zůstat delší dobu na ježdění. Ale kdy normálně to nevím nejsou peníze