Já se nestačím divit. Jinejma slovy, když se ostatní chovaj jako hulváti, tak musim taky, že?jara píše:odjíždět či neodjíždět. Už to tu padlo. Počkáš na 5 lidí a ani jeden z toho nekvákne. TAk pak někoho pouštěj. Mám dost kamaradů, kteří s tou tramvají jezdí a také jsem už s nima nějaké ty hodiny u kabiny či za zažil. A pokud máš směnu 11hodin. A na každého čekáš a nikdo ti nepoděkuje. Tak to mě teda přijde dost hnusný. A chápu řidiče že pak prostě nečeká. Už jsem také zažil že lidé dobíhají. A když doběhnou tak se začnou ptát kam to jede????? Proč se ptaj????? Tak snad mají dost času a když něco dobihám tak vím kam to asi jede snad????? Něco jiného je když stojím na zastávce a lidé lezou všema dveřma a polovička jich je venku a řidič už zavirá dveře. TO je hnusný. Ale pokud lezou pouza těma prvníma dveřma tak to toho řidiče chápu.
Chování zaměstnanců DP
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin-KT8D5.RN2P
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
odjíždět či neodjíždět. Už to tu padlo. Počkáš na 5 lidí a ani jeden z toho nekvákne. TAk pak někoho pouštěj. Mám dost kamaradů, kteří s tou tramvají jezdí a také jsem už s nima nějaké ty hodiny u kabiny či za zažil. A pokud máš směnu 11hodin. A na každého čekáš a nikdo ti nepoděkuje. Tak to mě teda přijde dost hnusný. A chápu řidiče že pak prostě nečeká. Už jsem také zažil že lidé dobíhají. A když doběhnou tak se začnou ptát kam to jede????? Proč se ptaj????? Tak snad mají dost času a když něco dobihám tak vím kam to asi jede snad????? Něco jiného je když stojím na zastávce a lidé lezou všema dveřma a polovička jich je venku a řidič už zavirá dveře. TO je hnusný. Ale pokud lezou pouza těma prvníma dveřma tak to toho řidiče chápu.
-
Martin-KT8D5.RN2P
Ale vy to převádíte jinam. Z 60% nevíte v kolik ta tramvaj jede, nebo máte snad na každý zastávce čidlo?? Já se ptám zda je fér, odjíždět před nosem.jara píše:já nevím když jdu do hospody tak se kouknu v kolik mi tam od tamtud jede tramvaj či bus. Večer stejně vše jezdí taktově(stejný interval) Tak si řeknu 9 a vím že to jede v 09,29,49 a nemám problém a pak případně vím že poslední jede v 0:29 a pak až v 0:54nočka tak pojedu tou. Nemám problém a taxikem jsem jel naposledy když mi bylo asi 5 let a to ještě z nějakého plesu naší příbuzné. A vůbec mi to nevadí že s ním ted nejezdím.
No jestli DP zdraží na 4 pěkty, tak taky okrádá. Nemá cenu moc o tom diskutovat, ale prostě občas to nevyjde. No a když máš taxikáře známýYvona píše:Možná mi to nebudeš věřit, ale když jdu z hospody a vím, že se budu vracet večer, tak opravdu mám zjištěné spoje. Myslím, že je lepší si zjistit spoj, nežli strkat peníze zlodějským taxikářům, co okrádají, jak můžou.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já nevím když jdu do hospody tak se kouknu v kolik mi tam od tamtud jede tramvaj či bus. Večer stejně vše jezdí taktově(stejný interval) Tak si řeknu 9 a vím že to jede v 09,29,49 a nemám problém a pak případně vím že poslední jede v 0:29 a pak až v 0:54nočka tak pojedu tou. Nemám problém a taxikem jsem jel naposledy když mi bylo asi 5 let a to ještě z nějakého plesu naší příbuzné. A vůbec mi to nevadí že s ním ted nejezdím.Martin-KT8D5.RN2P píše:Kušuj, jdeš z hospody, tak asi každou chvíli koukám na hodiny. Byl to příklad, ale nechápu, proč obhajuješ, že je super odjet někomu před xichtem.
P.S. Já se večer dopravuji vozem, eventuelně taxislužbou
-
Yvona
Možná mi to nebudeš věřit, ale když jdu z hospody a vím, že se budu vracet večer, tak opravdu mám zjištěné spoje. Myslím, že je lepší si zjistit spoj, nežli strkat peníze zlodějským taxikářům, co okrádají, jak můžou.Martin-KT8D5.RN2P píše:Kušuj, jdeš z hospody, tak asi každou chvíli koukám na hodiny. Byl to příklad, ale nechápu, proč obhajuješ, že je super odjet někomu před xichtem.
-
Martin-KT8D5.RN2P
Kušuj, jdeš z hospody, tak asi každou chvíli koukám na hodiny. Byl to příklad, ale nechápu, proč obhajuješ, že je super odjet někomu před xichtem.Yvona píše:"kdo stojí dál už je opodál" Pokud vím, že se budu vracet ve večerních hodinách, zjistím si odjezdy tramvají ze zastávky.
Lidská blbost je někdy opravdu k smíchu a bohužel u široké veřejnosti na prvním místě, což je zase k pláči.
-
Yvona
"kdo stojí dál už je opodál" Pokud vím, že se budu vracet ve večerních hodinách, zjistím si odjezdy tramvají ze zastávky.Martin-KT8D5.RN2P píše:Já mluvil víc obecně, ne o Národní třídě, nebo Karlovu náměstí, ale třeba o...zastávce Sazka Aréna, kolem 22 hodiny, v tomhle mrzolu, tak řikám to je svinstvo nepočkat.
Lidská blbost je někdy opravdu k smíchu a bohužel u široké veřejnosti na prvním místě, což je zase k pláči.
-
DPmPET
Já nevím ale tohle se dá eliminovat štíhlejma výměnama,pravda trochu delšíma.Viz Stírka nebo Harfa.Pak by bylo po problémech s kontakty.Což v Praze s tímto typem výměn moc nehrozí.dušan píše:štros je jedna velká problémová křižovatka, na rovinu říkám, že tam hrozně nerad jezdím. plně tě KMe chápu, ale jsou dva možné postupy, oba se mi stali. jde o kontakty na vyhybky a oba v tom hrají roli. jistě jsi si všiml, že pokud přijede na štros sólo, z kteréhokoliv směru, tram za ním stojí s mezerou. a to tak lidi nadávají, že musí jít ten kus , proč nestojím za tou první blíž. abych se toho vyvaroval, nevjedu do zastávky a poslouchám, že lidi pro změnu chtějí stihnout tu tram přede mnou. poraď, co je lepší. děkuju
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
štros je jedna velká problémová křižovatka, na rovinu říkám, že tam hrozně nerad jezdím. plně tě KMe chápu, ale jsou dva možné postupy, oba se mi stali. jde o kontakty na vyhybky a oba v tom hrají roli. jistě jsi si všiml, že pokud přijede na štros sólo, z kteréhokoliv směru, tram za ním stojí s mezerou. a to tak lidi nadávají, že musí jít ten kus , proč nestojím za tou první blíž. abych se toho vyvaroval, nevjedu do zastávky a poslouchám, že lidi pro změnu chtějí stihnout tu tram přede mnou. poraď, co je lepší. děkujuKM píše:když řidič zastaví před zastávkou, aby si mohl přehodit výhybku elektricky na první pokus, i když by mohl zastavit ZA předchozí tramvají
-
Martin-KT8D5.RN2P
Já mluvil víc obecně, ne o Národní třídě, nebo Karlovu náměstí, ale třeba o...Yvona píše:Neotáčím, pouze mluvím z pozice řidiče tramvaje. Udělej si papíry na tramvaj, jezdi pár dní v Pze a pak budeš mluvit podobně jako já.
-
Yvona
-
Martin-KT8D5.RN2P
-
Yvona
A proč běžíš, jako vocas?Martin-KT8D5.RN2P píše:No dobře, ale když už běžim jako vocas, tak je přeci jen slušnost počkat. Třeba večer, když je interval nerozumně nastaven na 20 minut, při teplotě - 15, skutečně ujede, jen hovado. Já mám třeba kladnou zkušenost, v nedli ráno na nás s kámošem počkal řidič na Slánské s 10 (čelní vůz 8681 tušim, MOp ho má ve fotožurnálu, tkaovej ten šedej děda)
Řidič tramvaje nemůže tušit, jestli běžíš před něčím nebo jestli běžíš zrovinka do jeho tramvaje. Křišťálovou kouli s sebou nevozíme
-
Martin-KT8D5.RN2P
No dobře, ale když už běžim jako vocas, tak je přeci jen slušnost počkat. Třeba večer, když je interval nerozumně nastaven na 20 minut, při teplotě - 15, skutečně ujede, jen hovado. Já mám třeba kladnou zkušenost, v nedli ráno na nás s kámošem počkal řidič na Slánské s 10 (čelní vůz 8681 tušim, MOp ho má ve fotožurnálu, tkaovej ten šedej dědaYvona píše:Máš pravdu důvod ke spěchu je "rakvička a hrobeček"
Zde Ti unikla také jedna podstatná věc, a to "zdraví psychické"(stres, napětí adt)