Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Yvona

Příspěvek od Yvona » 26.1.2006 10:57

KM píše:Měla byses trochu krotit, některé typy projevu by ti mohly být příležitostně vyhodnoceny jako zbrklost, impulsivnost až nezpůsobilost!
Bohužel, ani nevíš, pod jakými emocemi co hodnotíš a jak je to poznat. Dávej si na to moc pozor, jednou si toho někdo všimne. Já jsem jen kaštan, šotouš, laik a nic mi do toho neni.
Děkuji Ti za psychologický "český" rozbor. Opravdu jsem se tomu musela zasmát. :lol: :lol: :lol:

KM

Příspěvek od KM » 26.1.2006 10:55

Yvona píše:"kdo stojí dál už je opodál" Pokud vím, že se budu vracet ve večerních hodinách, zjistím si odjezdy tramvají ze zastávky.
Lidská blbost je někdy opravdu k smíchu a bohužel u široké veřejnosti na prvním místě, což je zase k pláči.
Yvono, ty si bohužel neuvědomuješ že postavení cestujícího NENÍ rovnoprávné s postavením řidiče. Aby bylo jasno: cestující PLATÍ řidiče, řidič je tudíž SLUŽBA cestujícímu. Je to možná kruté, sociálně a společensky nerovné, ale je to tak. Až u piva jsme si rovni.

KM

Příspěvek od KM » 26.1.2006 10:49

Yvona píše: A hlavně rapl-opozdilec, který přebíhá na červenou je z hlediska mé profese silně nezajímavý do té doby, než tím svým spěchem "do hrobu" začne omezovat můj pracovní výkon, to je případ, kdybych mu dala s chutí facku a ještě bych si před tím plivla na dlaň.Bohužel na Štrossu se to stává velice často.
Ono se také může stát, že se příště na přechod už nedostane.

[
Situace v životě nehodnotím podle toho, jestli se dobře vyspím, to si opravdu nemohu dovolit. :lol:
Měla byses trochu krotit, některé typy projevu by ti mohly být příležitostně vyhodnoceny jako zbrklost, impulsivnost až nezpůsobilost!
Bohužel, ani nevíš, pod jakými emocemi co hodnotíš a jak je to poznat. Dávej si na to moc pozor, jednou si toho někdo všimne. Já jsem jen kaštan, šotouš, laik a nic mi do toho neni.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 26.1.2006 10:21

Paulie píše:Tohle snad nemůže nikdo rozumnej napsat a srovnávat.. Srovnávám a píši a psát bud a srovnávat také.

jak řikala moje babička,celej život tramvajačka,takovej člověk je dacan :!:

Doba slušnosti za Tvé babičky je dávno pryč, dnes je doba poněkud horší, v tom jsi zřejmě zaspal.

PS:Ivono,ty si určitě zjišťuješ v jízdních řádech každou cestu kam jedeš,máš naprogramovanej celej život a nikdy si nikam nepospíchala..

Máš pravdu nikam nepospíchám, neponížím se tím tak na lajnu těch ostatních. Právě proto vím, jak je národ tupej, tak se tak nebudu chovat, takové ponížení si opravdu nemohu dovolit. Mimochodem do mého života Ti nic není. Má rada zní "POSPÍCHEJ POMALU"

A to že ti někdo nedojde poděkovat,když ti doběhne do druhýho vozu,tak to se nediv.. Já osobně dycky aspoň mávnu do zrcátka,ale stejně tak si můžeš v tom malym zrcátku myslet,že ti vyhrožuju pěstí..

Když někdo mávne u druhého vozu, tak to člověk bere jako poděkování, tudíž to neotáčej.

PSS:K těm přechodům,ne všude ten přechod je,a když už někdo tak pospíchá,že běží mimo přechod a na červenou -přeženu to- a jak sama říkáš riskuje svuj život nebo přinejmenšim pokutu,asi k tomu má dobrej důvod a ty jako trampolicajtka mu naschvál ujedeš.. zamysli se..

Zamyslela jsem se, a musela jsem se Ti trochu zasmát. Nezlob se beru to z hlediska mé profese. Jinak já neujíždím naschvál, já jen jedu, když mi všichni, co stáli na nástupním ostrůvku nastoupili.

Jak říkám :NENÍ POVINNOST ŘIDIČE TRAMVAJE ČEKAT NA OPOZDILCE. V tomto vám ani stížnost nepomůže.

Tebe bych opravdu dobíhat nechtěl a doufám že nebudu.
Těm, co nás tak dobíhaj a STRESUJÍ SE, se musíme opravdu od srdce zasmát, zbytečně si ničí zdraví a to z vlastní blbosti. :lol: :lol:

Být řidičem tramvaje není žádný medík. Jak říkám, běž si to zkusit a pak budeš mluvit stejně jako já a ostatní kolegové.

Paulie
Uživatel

Příspěvek od Paulie » 26.1.2006 9:52

Yvona píše:Nevím, jak by to řešili metráci, kdyby čekali na dobíhající v každé stanici, tak by třebas na lince C, kde je krátký interval vznikl jakýsi kolabs. U toho bych chtěla být. :lol: To by byla krásná podívaná.
Tohle snad nemůže nikdo rozumnej napsat a srovnávat.. Samozřejmě,že se tam čekat nebude stejně tak jako řidič devítky nebude čekat až doběhnou na Hlavnim nádraží všichni co zahlíd na tom bulváru od metra.. Jaksi je rozdíl když ujedeš někomu s devítkou (kterou nikdo rozumnej nedobíhá vyjímaje pěti kroků od výstupu z metra třeba ve Vodičkový) a mezi dejme tomu lajnou 2.. Od toho je snad rozum.Navíc když mu ujedeš jen z jakýsi pomsty a pak musíš za 5 metrů zastavit na peckách,to je opravdu hulvátství a jak řikala moje babička,celej život tramvajačka,takovej člověk je dacan :!:

PS:Ivono,ty si určitě zjišťuješ v jízdních řádech každou cestu kam jedeš,máš naprogramovanej celej život a nikdy si nikam nepospíchala.. A to že ti někdo nedojde poděkovat,když ti doběhne do druhýho vozu,tak to se nediv.. Já osobně dycky aspoň mávnu do zrcátka,ale stejně tak si můžeš v tom malym zrcátku myslet,že ti vyhrožuju pěstí..

PSS:K těm přechodům,ne všude ten přechod je,a když už někdo tak pospíchá,že běží mimo přechod a na červenou -přeženu to- a jak sama říkáš riskuje svuj život nebo přinejmenšim pokutu,asi k tomu má dobrej důvod a ty jako trampolicajtka mu naschvál ujedeš.. zamysli se.. Tebe bych opravdu dobíhat nechtěl a doufám že nebudu.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 26.1.2006 8:46

Říkáte, že řidič tramvaje "musí" být slušný, kor když je to jeho práce a je za to placen.
Neříkám, že jsem neslušná, ale prostě nejen já, ale i ostatní kolegové brzy omrzí na někoho čekat, když "veřejnost" neumí poděkovat a být slušná k nám.
Za svou lidskou blbost atakovat tramvajáky, to by veřejnosti šlo náramně, místo toho, aby se nad sebou trochu ta "veřejnost" zamyslela.

Jak říkám, běžte si dřepnout do kabiny tramvaje a budete mluvit trochu jinak. Ony vás ty řeči o slušnosti a čekání na opozdilce brzy přejdou. V kabině trochu změníte názor na svět a změníte žebříček lidských hodnot, jako to udělal každý, kdo tramvaj řídí či řídil.

Ono je dobré si radši stěžovat na tramvajáka, nežli si řádně zjistit spoje či chodit na zastávku včas. Tohle přehazování horkého bramboru je fakt ubohé. Mám dojem, že se tato diskuze staví do pozice, kdy veřejnost je silně bezchybná, a řidič tramvaje je ten největší šmejd pod sluncem.
Ono je lepší svést svou lidskou blbost na někoho jiného, že? Jenže na to vám my tramvajáci už nenaletíme, což veřejnost evidentně silně štve.

Nevím, jak by to řešili metráci, kdyby čekali na dobíhající v každé stanici, tak by třebas na lince C, kde je krátký interval vznikl jakýsi kolabs. U toho bych chtěla být. :lol: To by byla krásná podívaná.

A nebo, že bych třebas na Štrossu zastavila v zastávce, vylezla ven, zapálila si cigárko a v klídku tak čekala na všechny opozdilce, co dobíhají ze všech koutů této křižovatky? Jé, to by bylo také legrační.
Bohužel Štross jinak vyřešit, co se týče zastávek nešel, jedině, že by se zastávky zrušily a byly tak v jednom směru. Jenže to by si tamní veřejnost neměla na co stěžovat a hlavně na "koho" stěžovat. A to nemůže DP naší neomylné veřejnosti přece udělat :wink:, nemyslíte?

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 26.1.2006 7:02

Tonda Ježek píše:Víš, on je rozdíl v tom, jestli řídíš tramvaj a zastavuješ v zastávkách nebo jedeš s autem (respektive s autoškolou) a v zastávkách nezastavuješ
:wink:
On ale už v zastávce stál. A zrovna za touto zastávkou je místo na jeden vůz. Dnes se tam možná dostanu. A kouknu se kde je čidlo na světla. No to je jedno i když jedu s autoškolou. Tak pokud předemnouv stojí 4 auta a padne zelená do prava. A já jedu rovně a mám červenou tak si popojedu.
Kocour:Já řidič tramvaje nejsem.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 26.1.2006 0:33

Šmaky píše:Představte si že jdete do krámu a začne na vás řvát pokladní a nebo doktor vás seřve jak to že ste zase nemocný... (nevylučuju že se to neděje...)
To si nemusím představovat, to znám :-(

Ale myslím, že Kocour uhodil v jedné věci hřebík na hlavičku: že totiž osoby veřejně činné - policisté, úředníci, tramvajáci, učitelé (jsem učitel) - jsou nebo by aspoň měli být povinni chovat se při výkonu povolání slušně. Bez ohledu na okolí (kromě výjimečných případů - asi nebudu slušně žádat, aby ten maskovaný muž odložil pistoli a vrátil mi peněženku, ale to dá zdravý rozum).

Šmaky
Uživatel

Příspěvek od Šmaky » 25.1.2006 23:47

Náhodou... slušnost je in (aspoň u mě) Se slušností člověk dokáže divy...
A člověk kterej dělá s lidma by měl mít nějaký testy na slušnost...
A´t už je to tramvaják nebo kdokoliv jinej...
Představte si že jdete do krámu a začne na vás řvát pokladní a nebo doktor vás seřve jak to že ste zase nemocný... (nevylučuju že se to neděje...)

kocour

Příspěvek od kocour » 25.1.2006 23:30

Yvona píše:Tak to byl nějaký truhlík. .

Ne truhlík, ale hulvát.
... Od řidiče tramvaje se vyžaduje automatická slušnost, ale veřejnost k řidiči slušná být už nemusí :?: . Tudíž se nesmíme divit, že tramvaják přestal čekat na opozdilce, veřejnost si nás takto krásně vychovala, protože dnes se slušnost jaxi od společnosti přestala nosit. Mimochodem nikde není psáno, že tramvaják je "povinnen" čekat na opozdilce. Myslím, že problém je v opozdilci, když není schopen dostavit se na zastávku včas.

Za a) generalizuješ a to právě je ten největší průser. Za b) právě na Strossu nemám díky stupidnímu rozestavění zastávek šanci dostavit se včas. Ergo jsi i aĺibistka: já stojím na této zastávce a víc mne nezajímá.
A mimochodem, když mi ujede jedna tramvaj, tak vím, že to není ta poslední tramvaj a že mi pojede další. Není důvod kam pospíchat, poté to také na těch silnicích vypadá.
To ty nemůžeš posoudit, kam kdo pospíchá.
jara píše:odjíždět či neodjíždět. Už to tu padlo. Počkáš na 5 lidí a ani jeden z toho nekvákne. TAk pak někoho pouštěj. ...
... no a?
Nepřijdete si, vážení tramvajáci, krapet výjímeční? Máte pocit, že jiní lidi problémy nemají? Vy jste prostě POVINNI být slušní. Stejně jako úřednice v bance nebo já k vlezlému kriplovi, který už po stošesté chce vyhlásit svůj vlastní stát.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 25.1.2006 22:57

Šmaky píše:Teď nevim jestli jsou řidiči tram de*ilní a cestující kre*éni a nebo řidiči nevinní a cestující bezchybní.... (To druhý zní absurdně co... :D )
Zkrátka je to od každého něco. Já si ale myslim, že zaměstnanci DP by měli jít příkladem a pokud je to možné, tak na dotyčného počkat.
jara píše:Já si také v autě když mám před sebou místo popojedu až ke světlum.
Víš, on je rozdíl v tom, jestli řídíš tramvaj a zastavuješ v zastávkách nebo jedeš s autem (respektive s autoškolou) a v zastávkách nezastavuješ
:wink:

Šmaky
Uživatel

Příspěvek od Šmaky » 25.1.2006 22:31

Teď nevim jestli jsou řidiči tram de*ilní a cestující kre*éni a nebo řidiči nevinní a cestující bezchybní.... (To druhý zní absurdně co... :D )
(Nic proti nikomu...)

MOp

Příspěvek od MOp » 25.1.2006 21:16

Odpoved je jednoducha - Paklize se citis tak strasne ublizen, napis email na Stiznosti.podnety@dpp.cz, dle zakona ti musi do 30 dni odpovedet.

Paklize ridic vidi dobihat cloveka, je logicke, ze by mel umerne intervalu byt obezretny a zejmena ve vecerne-nocnich hodinach pockat.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 25.1.2006 20:49

Martin-KT8D5.RN2P píše:Co si budeme nalhávat, většina z Vás tu práci nemá rádo a dělá to jen protože nic jiného neumí, nebo pro peníze. ....
ještě jsem nazažil člověka kterej by nechodil do práce jen proto že má za to peníze. Fakt teda ne. Jinak já se nezastavám řidičů. Také mi někdy přijde nějakej divnej. Ale co zmůžu. Každej je náladovej a lidi prostě do práce nejdou vždy se stejnou náladou. A v dnešní době se tak žije že kdo má špatnou náladu tak jí přenaší na další. Tak to prostě je. A můžu ti citovat jednu pravou stížnost na řidiče tramvaje kde bylo napsánobylo 8:30 strašně moc pršelo dobíhal jsem tramvaj a už jsem měl nohu v tramvaji a řidič zavřel dveře a odjel. A zastavil na světelné křižovatce kde stál do 8:35 a pak teprve odjel.No tak co já si z toho vezmu že řidič odjel z jednou nohou. A ještě ke všemu zdržel dopravu na 5 minut na křižovatce. No a na druhou stranu když to podnik začal řešit. V 8:35 tramvaj už byla o 3 stanice dál(čidlo). No coment. A dalo by se určitě pokračovat.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 25.1.2006 20:39

Tonda Ježek píše:V pořádku to je pouze když dotyčný přechází na červenou nebo mimo přechod :D
Pravda, jsem zapomněl, že řidiči tramvají jsou policajti a vychovatelé především.

Odpovědět